Юлчета 2018 - тема 1

• 53 604
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Да, и в добавка към въпроса на Донченцето, как да разбера когато бебето има разстройство, след като ака по няколко пъти на ден, а консистенцията, цвета и миризмата са сходни, без големи разлики. Само на кърма е.

# 616
От десетина дни ака през ден. Преди беше няколко пъти на ден.
Разстройството попива направо в памперса.

# 617
Кърмени бебета е нормално да се изхождат от няколко пъти на ден до веднъж на седмица (дори 10 дни според едната ни педиатърка). Синът ми първите месеци акаше по 5-6 пъти на ден, всеки ден. Сега момиченцето ака през ден или два. Щом консистенцията е ОК, не бих се притеснявала. Бих наблюдавала по-внимателно само ако промяната е много рязка или пък детето изглежда да има дискомфорт. Ако нещо се забавят нещата с изхождането, правя масаж на коремчето в посока на часовниловата стрелка, “колело” с крачетата и след това издържам над мивлата или тоалетната с крачета като жабче (то това и без това го правя винаги де, някаква половинчата форма на ЕБХ практикуваме Simple Smile)

Добро обяснение за разстройството, памперсът остава само като оцветен отгоре  Simple Smile

# 618
  • Варна
Моето бебе през деня ака почти след всяко ядене. Абе пълни памперса 4-5 пъти. Вечер не ака, но пък много газове има. Доста ръмжи, колики има.. сутрин по някое време я взимам в мен сгъвам й крачетата към корема, тя се разсънва и ака. През деня също й помагам често като я държа сгъната Simple Smile

Някое друго бебе да спи само настрани ? Ето и сега я кърмих легнала на страни и така си заспа и просто ще я преместя леко като запазя позата й. По гръб голямо мятане пада Sad

# 619
  • Варна
Спи само по гръб.  А като го носим обича да си извива главата назад и надолу и така заспива.но само главата, не прави дъга с тялото. Толкова е забавно вече, всеки ден нещо ново и всеки ден се влюбвам все повече в това човече( а се притеснявай че няма да го пбичам колкото дъщеря ми). И тази миризма На бебе навсякъде, направо ме разтапя. Голям терор пада над него, все го мачкам и целувам- по крачета, коремче ръчички. Май ще сране голям глезльо. Пък е момче, ох нз скоро трябва да намаля тези издевателства, че съм се възмущавала на майки които лигавят 5-6-7 годишни момченца и ги хранят хапка по хапка. Само да не се превърна в тях.

# 620
Моето спи по коремче, защото само така не връща или връща мнооого рядко, но съм все нащрек, защото не е безопасна поза. Нямам късмет да заспива по време на кърмене, защото обикновено след хапване става неспокойна, а често започва един плач като при коликите и така може да откара и час. Заради чувствителното коремче я оригвам по 1-2-3 пъти и държа поне половин час изправена. Иначе и при нея си има ръмжене, като я кърмя все едно държа грухтящо прасенце Simple Smile. Гърчи се и се радвам на моментите, когато е полу/заспала и си суче спокойно. Не знам дали това не е рефлукс, ще разберем след броени дни на прегледа. Проблем ми е че и все е неспокойна и не може да завърши храненето, а го прекъсва непрекъснато като пуска гърдата, после пак засуква и пак пуска, накрая се отказва. По-лошото е, че не иска по никакъв начин да се храни от шишето с изцедената кърма. И влизам в омагьосан кръг - хапва малко, заспива, след час е гладна, аз пък съм изцедила за да не намалява кърмата, хапва капки и остава гладна. На следващото кърмене пак е неспокойна и така се завърта кръга. Ако пък не цедя, за 2 дни ми намалява кърмата и изцеждам по 60 - 80 мл. Не знам как е правилно да постъпя, някой с опит да даде акъл, Ада ще се радвам на съвет, ако си на линия.

# 621
Момичета ,предстои ни покупка на сушилня . Моля , споделете марка от която сте доволни Simple Smile

# 622
Момичета, на консултацията на 3 месеца, по график има ли ваксина?

# 623

Да

# 624
Да

Ох, пак ще треперя каката да не донесе някой вирус значи 😣

# 625
Здравейте, аз мноооооого отдавна не съм се включвала и виждам, че и промени има в групата Та пак да се представя : бебе Анастасия , родена на 23 юли, 2’4990гр 47см.
Напоследък и ние сме като lagartija и не знам как да процедирам. Аз пък считам за лошо,  че от шишето издумква изцеденага кърма и после ептен не иска цица.
И тя си повръща не знам рефлукс ли, лакома ли е, ама това пране на дрехи край няма !

# 626
Ох, момичета, вече съм спокойна, щом и вашите бебчета ръмжат. Аз си мислех, че само аз имам маугли вкъщи:stuck_out_tongue_winking_eye:
Нашата мързелана още не държи главата като е по корем, или я задържа но за малко, докато взема фотото и айде забила я. Иначе като е на ръце доста добре се справя. Май ще е и клюкарка, само да излезе някой от стаята и се върти насам натам, но не се е обръщала. Вчера цял ден не е спала и иска на ръце да я приспивам и като я оставя в кревата и почва да мрънка...
Момичета, може ли да започват зъбите, все се плюнчи, много лиги текът, знам че е малка, ама...

# 627
Yanica, според нашата педиатърка е норнално да започнат да сърбят венците. Аз даже мажа венците на бебочка с хомеопатия - то е едно плюнчене, дъвчене (като си сложа пръста в устата й) , дъвчене на нейната ръка...
Моят бебок също ръмжи, но през ноща, като спи - след първият сън след баня пада есно въртене, лапане нна ръцете и ръмжене и всичко това със затворени очи. Много са малко нощите в които не го прави, съответно и аз не спя Grinning Simple Smile
Утре ще ходим за Ротавирусна ваксина. Някой прави ли я тази ваксина вече? Оплаквания?

# 628
Нашата от ден първи не иска да си спи в креватчето 😃 Вече се чудя ще го използвам ли някога, стои ми като статуя в спалнята.
Това с плюнченето е нормално, нямат рефлекса да ги поглъщат още и затова си правят балончета 😂 Може и от зъби да е, ама голямата ми дъщеря примерно се плюнчеше аааааадски много първите няколко месеца, а зъб й излезе в 11я месец

# 629
Yanica, според нашата педиатърка е норнално да започнат да сърбят венците. Аз даже мажа венците на бебочка с хомеопатия - то е едно плюнчене, дъвчене (като си сложа пръста в устата й) , дъвчене на нейната ръка...
Моят бебок също ръмжи, но през ноща, като спи - след първият сън след баня пада есно въртене, лапане нна ръцете и ръмжене и всичко това със затворени очи. Много са малко нощите в които не го прави, съответно и аз не спя Grinning Simple Smile
Утре ще ходим за Ротавирусна ваксина. Някой прави ли я тази ваксина вече? Оплаквания?
На мен ми ги дадоха 3те рота ваксини и мисля довечера вече да му дам едната че все забравям. Следващите две през.1.месец се дават.Тези които имам аз се приемат със спринцовка през устата,така че поне се успокоявам че няма да го боцкат.Ще пиша дали е имало проблеми, макар.че не вярвам.Последната консултация му биха 2 наведнъж и нямаше никакви странични ефекти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт