Юлчета 2018 - тема 1

• 53 616
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Карол, мали какви съвети са Ви дали Grinning Grinning Grinning Кой препоръчва тези неща ?

TD03, някой деца не обичат позата по корем. По-често за по-кратко време са съветите. Отпред да има някой , който да я стимулира да си вдига главата, ако трябва леко помогни и вдигни челото й нагоре, за да разбере какво се иска от нея и да й помогнеш. Също може да навиеш една хавлийка на ролче и да я сложеш под мишниците да стане ей така ама ръцете да са сгънато в лактите разбира се на този етап https://www.alamy.com/stock-photo-baby-girl-playing-on-a-tummy-t … ut-105251902.html
Има и такива възглавници за бебета http://www.novobebe.com/fisher-price-bebeshka-v-zglavnichka-za-i … -po-koremche.html или ако имаш възглавница за път за врат върши същата работа Grinning
Ще се научи , ама трябва и от твоя страна малко търпение и настояване.
Аз моята бебка я започнах още от първите дни след раждането и вече си повдига и задържа за дълго главата, НО понякога има моменти мрънка и не иска да я повдига. Тея дни се преобърна няколко пъти от гръб по корем и обратно ама си мисля, че беше случайност и не осъзна точно какво и как го направи ахахах

# 601
Miss V, аз като ми казаха, че “изостава”, направих компилация от извънкласните дейности, прочетеното в нета и пробвах какво понася моя мързундел. Сега го пробвах и държи сравнително добре главата във всички посоки, ама дори с подсказване не се сеща да се върти. Слагах му възглавничка, но ако не го чеша по гръбчето само я ползваше за лизане.

# 602
  • Варна
Оххх като чуя двумесечно бебе да изостава и направо ....
Радвам се, че вече имате повече желание за активност Wink

# 603
Здравейте и от мен Simple Smile
За пръв път се включвам, но отдавна следя темите (от началото на бременността). Моята бебочка на 09.10 ще навърши 3 месеца, но отдавна си държи главата изправена. Едва последните дни за пръв път я пробвах по корем, след като видях, че сте го писали като полезно упражнение (не се бях сетила) и й се получава добре Simple Smile
Някой ходил ли е вече на ортопед и кога се предполага, че е най -удачно да бъде посетен? Смятам да питам педиатърката да ни изпраща, но не знам добри. Някой може ли да препоръча в София в момента?

# 604
Аз го водих на ортопед още на 40 дни. Препоръчвам доктор Мирослав Тодоров в Горна баня.

# 605
Нащо бебе вече вдига главата по корем и с ръце се подпира и ръкомаха и оглежда, но я тренираме още от 1вия месец Simple Smile
В началото се дразнеше и плачеше но сега вече и е интересно

Вигантола по една капка от 30ти ден давам и забравям понякога, но май не е фатално Simple Smile

Относно обличането ми беше полезно да ви прочета, че и аз все мисля като ѝ е студено в количката. Виж в слинга не я мисля защото я усещам, но ме боли врата от него, чакам да израсте до раничка, че е е по-гот за носене Simple Smile

# 606
Здравейте и от мен Simple Smile
За пръв път се включвам, но отдавна следя темите (от началото на бременността). Моята бебочка на 09.10 ще навърши 3 месеца, но отдавна си държи главата изправена. Едва последните дни за пръв път я пробвах по корем, след като видях, че сте го писали като полезно упражнение (не се бях сетила) и й се получава добре Simple Smile
Някой ходил ли е вече на ортопед и кога се предполага, че е най -удачно да бъде посетен? Смятам да питам педиатърката да ни изпраща, но не знам добри. Някой може ли да препоръча в София в момента?
За ортопед е най-удачно да се отиде около 40 дни до 3 месец според нашия ортопед в Ортомед, Горна Баня, бяхме там с направление от педито, но се прави и ехограф на ставите, който е 25 лв.

# 607
Явно за ортопед сме на път да изпуснем най - правилният момент...ще се задействам още тази седмица. Предполагам, че при търсените е трудно да ссе запише час от днес за утре, но ще търся и ще пробвам Simple Smile
Иначе като легне по корем си държи главата, върти я, движи си крачетата.
Вече сме с ерго раничка подходяща за новпродени.
И аз имам проблем с обличането в това времв, все ме е страх да не й е студено, в същото време и да не я изнежвам...голямо мислене е всеки ден преди излизане, както и преди лягане, но явно с летните бебета е така Simple Smile Grinning

# 608
В ортопедията в Горна баня не записват часове. Отиваш и чакаш.

# 609
Ортопедът е 1 и 5 месец по ЗК.Хубаво е да се отиде,особено ако бебето е било седалищно по дълго време.

# 610
Вече сме с ерго раничка подходяща за новпродени.
Независимо какво казват производителите, ранички не са подходящи до към 4ти месец (и тогава пак регулируема), защото не може да се постигне ергономична позиция. За новородено - еластичен или тъкан слинг. Чакам я и аз моята девойка да порасне за раничка, наистина е по-лесно. Пък и в топлото време еластичния слинг доста загрява.

Ортопедът е 1 и 5 месец по ЗК.Хубаво е да се отиде,особено ако бебето е било седалищно по дълго време.
На нас друга индикация, която ни каза педиатър, беше несиметрични гънки на крачетата. Синът ми имаше такива и на ортопед бяхме ходили при д-р Алексиев май се казваше, пак е от Горна Баня, но приема в частен кабинет в Гоце Делчев. Проблем нямаше де.

Ние не сме в България и понякога се радвам, щото не знам какво трябва да се случи, че педиатърката да не каже “нормално е, не го мисли”. В бг сякаш все трябва някакъв проблем да се намери - не качва, много качва, нещо си там изостава. Ми бебета са, не роботи Grinning

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 17:01 от Фиффи

# 611
Аз смятам за глупост твърдението с "изоставането". Всяко дете е различно и по различно време става готово, както с движенията, така и с храната. Навремето детето на братовчедка ми проходи на 8 месеца, а моето на една година и аз се бях притеснила, че моето изостава. Ами просто нейната девойка си е бърза и щура от бебе. Сега на 18 кара кола, мотор, ски, сноуборд и е търсачка на силните усещания. Да е жива и здрава! 😍Така, че не се тревожете и не мислете, че чуждите деца са уникални, а вашето посредствено, ако не си е вдигнало главата на 30тия ден! 😉

Аз за друго се тревожа. Моята бебка се роди 2700 и се притеснявах, че е малка. Сега пък стана една бундарела, бутчетата й са като мишелинчета. Само на кърма сме. Дрешките 3-6 мес вече са й малки. 😬Надявам се това бързо наддаване ще се озапти след 3тия месец.

# 612
Нашата Малечка се роди 3.200, сега е 6.200 и ми се вижда пухкава, пък нейният батко на 3 месеца проверих е бил 7.200 Grinning Той не спря да качва здраво до към 6 месеца (дотогава само на кърма е бил), после като започна да мърда повече и вече напредваше с по-бавно темпове. Сега е 12кг, съвсем нормално телосложение. Ама то какво се обяснявам, ако ти си mom of 4 Kissing Heart

# 613
Хихи, кво като съм мама на 4? 😄Човек цял живот се учи. А и всичко бебешко съм забравила вече.
Иначе пухкавелка с всеки изминал ден става все по-интересна и смешна. Всеки ден има нова физиономийка, муцка и усмивчица. 😊Много е забавна и дори ни закача. Ще си имаме забавление зимата, а Коледата ще е по-весела от предишните! Така ще бъде и за всяка една от вас! 😍😍😍

# 614
Въпрос към кърмещите мами - по колко пъти в денонощието ака вашето бебе?
Моето пълнеше памперса по 2-3 пъти през деня (вечер не) , но предните два дни го прави по веднъж, а днес даже и не е акала. Има ли място за притеснение?
В допълнение -предните дни не е имала запек, консистенцията е нормална. Промяна в храненето няма, даже последните дни яде по -често.

Общи условия

Активация на акаунт