Юлчета 2018 - тема 1

• 54 305
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Хах мис и аз съм така с ваксините и таткото. И с другото дете все още съм така- ако трябва да и се взема кръв пращам мм. Ама не е лиготия, сърцето ми се свива направо, въпреки , че е за добро. Едни приятели , доктори , разправяха скоро как детето им се срязали лошо на една ваза. И таткото хирург, тръгнал сам да го шие в болницата и колабирал. Та аз профилактично извръщам глава при всякакви интервенции 🤪

# 586
Ох, явно така ще е... Аз мнооого рядко има на кой да го оставя през деня и вече няколко пъти го водя на маникюр, педикюр и други такива. Последните няколко пъти обаче малко ги саботира. Та последния месец сме залепени и имах нужда от няколко часа без дете. Ама това с пиенето си е гадно. Всъщност като знам, че няма да кърмя следващите 4-5 часа и пия по някоя чаша вино.
На работа мисля да се върна октомври 2019. Но при нас, макар и от вкъщи, е много натоварващо, изтощаващо и хич не ми се връща. Ако беше по десетина часа на седмица можеше и да участвам.
На ваксини го водя сама, но и той на дава признак, че го боли или че го е страх. Но на мен не ми е гадно да водя и кучето на вет, а то може да ти скъса сърцето с плач и жалби. Абе не съм много жалостива май..

# 587
На нас миналата седмица ни сложиха първата ваксина, нали е слабичка и ги забавихме докато направим изследвания, обиколим доктори, здраво си е детето, дано все така да е, ама нв трупа грамчета. Таткото я държа, аз гледах от страни и ревах с нея. Ми такава съм, аз и на първите колики ревах. Все я гледам, опипвам, температура меря, общо взето сама не се трая понякога. Не знам как ще я пускам по дискотеки Grinning

# 588
Момичета с по-големи деца, споделете опит с разболяванията. Как пазихте бебето и успяхте ли да го опазите.

Каката се върна от градина днес със сополи и се чудя какъв е шансът малката да се размине. Кърмим се. Дадох един осцилококцинум и до там.

# 589
Момичета, чета ви чета и все си викам, че при нас е същата работа, ама като не ми остава да ви пиша.
   За ваксините и при нас таткото държи крачето, мило ми е на мен да го стискам, за да го разплачат.
   Навън не съм го изкарвала вече трети ден ,държа го на прозореца на слънце и толкоз.
  Тук при нас беше страшен вятър и като го знам как не иска да стои в количка просто не посмях. Днес за капак и слана си имаме.
Да ви се оплача, че всяка вечер детето има нещо в носоглътката и го разкарва ту към нослето, ту към гърлото. дори се закашля от него - храчка ли е сопол ли е не зная, но от около седмица си го има. Дърпам с прахосмукачката и излиза доста гъст секрет после слагаме капки, че да диша детенце. Чудя се това чудо дали пречи за ваксината, макар че имаме още време, дано да го изчисти до тогава !?

# 590
  • Варна
dalilaangel, и при моята дъщеря има нещо което я дразни все едно в гърлото.Таткото всеки ден или през ден вади някой друг секрет от носа. И сутрин има едни хъркане, но пък педиатърката вчера я прегледа и каза, че си е здрава и ваксина си сложихме. От вчера пък ново 20 сутрин от толкова напъни с тея колики чак й се гади ..напъва , напъва ама напъва все с глава ииии аааа и рефлекса за гадене се задейства и ахаааа да повърне....

# 591
Момичета, да споделя пак нещо. Много изследвания правихме що не наддава и излезе, че има склонност към алергии. Та от скоро сме на ново мляко Aptamil Pregomin Allergy Digestive Care. Обаче взе да повръща на всяко хранене, много е рядко това мляко, а ние тъкмо овладяхме повръщането и коликите бяха намалели, сега всичко на ново. Та въпроса ми е някой ползва ли това мляко и как го понася бебето ви? Дадоха ни млякото от ЗК, с рецептурна книжка е детето. Докторката го изписа, защото ни се полагало, ама тя за щастие няма още алергии. Др седмица пак сме на лекар.

# 592
  • Варна
Момичета, да споделя пак нещо. Много изследвания правихме що не наддава и излезе, че има склонност към алергии. Та от скоро сме на ново мляко Aptamil Pregomin Allergy Digestive Care. Обаче взе да повръща на всяко хранене, много е рядко това мляко, а ние тъкмо овладяхме повръщането и коликите бяха намалели, сега всичко на ново. Та въпроса ми е някой ползва ли това мляко и как го понася бебето ви? Дадоха ни млякото от ЗК, с рецептурна книжка е детето. Докторката го изписа, защото ни се полагало, ама тя за щастие няма още алергии. Др седмица пак сме на лекар.

Яни, ще ти пиша на лично Wink

# 593
Момичета с по-големи деца, споделете опит с разболяванията. Как пазихте бебето и успяхте ли да го опазите.

Каката се върна от градина днес със сополи и се чудя какъв е шансът малката да се размине. Кърмим се. Дадох един осцилококцинум и до там.

Аз съм с по-големи деца и сме много хора у дома. Наскоро всички бяха болни и аз се параноясах. Давах им ехинацея, джинджифил, вит Ц, също и кърма(тайно без да знаят, че се гнусят 😉. Достатъчни са няколко капки в чая или друга напитка). 😏Общо взето само в манджите още не съм слагала кърма! 😄

# 594
Подкрепям за кърмата, мен ме мързи да се цедя, иначе бих давала на баткото. Той беше само от 3 месеца отбит като се роди бебето, ама беше вече забравил как се прави Disappointed Иначе още си спомням той като се роди, ММ как донесе някакъв супер вирус, след него де разболях аз и щях да мра, а бебето накрая само едни сополи имаше. Така че антителата в кърмата вършат работа определено. Е това не спаси новото бебе от конюнктивит уви, че батко ѝ много я харесва и все ходи да я закача, пък ръцете му не са точно стерилни. Ама така ще е..

# 595
Момичета,вашите бебоци задържат ли си главата вече изправена?
Опитвам се често да поставям бебка по корем за да стимулирам заякването на вратлето,но тя почти всеки път започва един рев ,който ми къса сърцето.

# 596
  • Варна
Сами направи три месеца, от няколко седмици държи главата стабилна , когато е по корем. Вчера тъкмо съблечен голичък на леглото преди баня  и толкова се радва , че от ритане се преобърна по корем. Четох че от четвъртият месец правят това. Споко и твоето момиченце ще заякне. Каката винаги правеше нещата с месец два закъснение- преобръщане, следене , да седи стабилно абе всичко. Сега момъка наобратно . Виж да не е гладна или тъкмо хапнала. При нас най много е отзивчив сутрин и вечер около банята.

# 597
Аз го гушкам с лице към мен,така че ръцете да са подпряни на рамото ми и главата да му е във въздуха.Доста се опитва да я задържа вече и често му се получава.Е за някакви секунди разбира се,но се пробва хайвана Grinning
Ние сменихме млякото от Аптамил на Бебелан,препоръчаха ми го че било швейцарско.Но от 2 дни ака доста тъмно зелено.Четох че може да е от пренасищане с желязо.В Бебелан има 0,2mg повече желязо отколкото в Аптамил и се чудя дали да не се върнем на него...

# 598
Моят си е малко мъзеливичък, но от известно време вдига главата и назад и на страни също я държи малко или много той обче е 3+ месеца). Пробвайте да го слагате на колене, по дължина или напречно, или на ръце като “самолетче”. Може да го кандилкате с лице към огледало. За мускулите от зад, да хваща вашите пръсти и да са набира с помощ. За мускулите от страни ни дадоха съвет да го накланяме на ляво/дясно към пода и когато го оставяме да е на страни и на леглото/количката да го обръщаме по гръб.

# 599
Моят младеж държи здраво главичката, но защото е голям клюкар 😂 ще прави 3 месеца на 15.10, но днес се преобърна от корем по гръб- иска да гледа и да е информиран за всичко покрай него. Смешко.
Утре ще пускам баткото на детска и майчиното ми сърце се е свило. Но няма как- децата порастват и рано или късно трябва да се отделят от нас 😔

Общи условия

Активация на акаунт