Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 737
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • София
При мен беше трудно да се запиша аз при нашата педиатърка/личен лекар. Доста нахалствах и много се подмазвах по телефона да си кажа честно Simple Smile преглътнах гордостта си, но факт- взе ме. След това каза, че процедира, щом е взела мен може и мъжа ми да вземе и деца ако имаме. Семействата са с предимство, та така, двамата сме при нея, много, много сме доволни и се надявам и бебчо да е при нея. Казва се Красимира Конова, но не знам наистина дали приема нови пациенти. В Дружба 2 е иначе.

# 151
  • Ловеч

Здравейте...Има ли някой по-запознат с изследването обременяване  с глюкоза? Виждам,че съм в нормите но ме притеснява стойноста при втория час,почти на границата съм.Дали има повод за притеснение?

# 152
  • София
Здравей, можеш да пишеш в "Изследване на ХОРМОНИ – 17 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)" - Денис е много полезна Simple Smile

# 153

Здравейте...Има ли някой по-запознат с изследването обременяване  с глюкоза? Виждам,че съм в нормите но ме притеснява стойноста при втория час,почти на границата съм.Дали има повод за притеснение?
Аз бях правила изследване с глюкоза, лекаря каза, чее е по важен резултата от 2рия час, който ти е в норма. Мисля, че нямаш повод за притеснение, защото и моя резултат на първия час беше по-висок към 8 и нещо и се бях притеснила, ,но при мен нямаше проблем, и твоя е в норма,но все пак се консултирай с лекар.

# 154
Момичета здравейте, много съм притеснена. Имам положителен тест за бременност. Отидох на доки, но не видя нищо, защото е твърде рано. Сега  ми предстои посещение другата седмица. Много съм притеснена обаче, защото бременността не е планувана и докато разбера  за нея бях на басейн и съм употребявала алкохол. Имаше  повод на който пийнах повечко и на сутринта ме болеше глава, гадеше ми се, абе махмурлук. Притеснявам се дали съм направила нещо на малкото човече.

# 155
Момичета здравейте, много съм притеснена. Имам положителен тест за бременност. Отидох на доки, но не видя нищо, защото е твърде рано. Сега  ми предстои посещение другата седмица. Много съм притеснена обаче, защото бременността не е планувана и докато разбера  за нея бях на басейн и съм употребявала алкохол. Имаше  повод на който пийнах повечко и на сутринта ме болеше глава, гадеше ми се, абе махмурлук. Притеснявам се дали съм направила нещо на малкото човече.
Това не го ли обсъди с доктора на прегледа???

# 156
Според нея няма проблем, но тя не видя и плоден сак, вижда се нещо, но тя каза, че ако е нямало положителен тест, нямало да му обърне внимание, каза като го видим тогава ще обсъждаме. Реших да пиша тук, за да ме успокоят майки, в подобно положжение.

# 157
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам взеха ми влагалищен секрет, но нямам направление, имате ли представа каква е цената без направление?Благодаря предварително

# 158
Имам спомен за някакви 15 лева при доктора и 25 лв. в лабораторията, но не съм много сигурна. А нещо за моя проблем

# 159
  • Пловдив
Аз видях бледа втора чертичка и след това когато отидох ми казаха, че е рано и затова не могат да видят плоден сак, но на следващото ходене се видя вече.

# 160
Здравейте!Бременна съм в 8 седмица и 4 дена от съвсем началото на бременността лекарят ми не ми предписа никакви витамини за пиене.Вчера ходих на 4д на предглед при друг лекар,а той ми каза много си закъсняла с витамините и ми предписа по две таблетки дневно фолиева киселина(Abopholic Meta),но се чудя две таблетки наведнъж не са ли много за моите 40кила.Първата ми бременност беше извънматочна дали затова не ми е дал моят лекар да пия нещо..незнам.Сега се чудя да пия ли две таблеки или една?

# 161
Пий две както ти е предписал лекаря, няма как организмът да предозира с фолиева киселина.
Здравейте!Бременна съм в 8 седмица и 4 дена от съвсем началото на бременността лекарят ми не ми предписа никакви витамини за пиене.Вчера ходих на 4д на предглед при друг лекар,а той ми каза много си закъсняла с витамините и ми предписа по две таблетки дневно фолиева киселина(Abopholic Meta),но се чудя две таблетки наведнъж не са ли много за моите 40кила.Първата ми бременност беше извънматочна дали затова не ми е дал моят лекар да пия нещо..незнам.Сега се чудя да пия ли две таблеки или една?

# 162

Да, закъсняла си с витамините. Фолиева киселина се приема дори преди бремеността.

# 163
  • Варна
И аз мисля, че на този етап няма никакъв смисъл да се пият двойни дози ФК. Това няма да компенсира изпуснатото, органогенезата вече е толкова напред, че тепърва да се бомбиш с ФК е безсмислено. Няма да навреди, но няма да има и полза.

# 164
Здравейте отново, искам да ви попитам какво ви е мнението да витамините Prenatal. Доктор Димитров ми ги препоръча, каза че са добър вариант за бременелките.

Prenatal на Jamieson, предполагам? На мен ми понасят чудесно и съм много доволна от тях. Като състав са доста по-богати от някои доста рекламирани напоследък. В София обаче беше истинско приключение да ги намеря, партидите са изтеглени от вносителя без обяснение и в аптеките не можаха да се ангажират със срокове за наличност. Може и вече да са се появили, аз с много упоритост успях да издиря последни 4 бройки преди няколко месеца и се запасих до термин. АГ нямаше представа за ситуацията, така че ако не ги намериш, питай лекаря да ти препоръча някакви други.

Ами сигурно са на Джеймсънс, не знам. Като за тези парички явно витаминките са добри.(докторът знае какво да даде). Но не знаех, че толкова трудно се откриват. Мислех утре да влезна в аптека и да проверя за тях.

Общи условия

Активация на акаунт