Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 677
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Petyaa, aз не мисля, че плажът сам по себе си е опасен, а и не е казано, че точно на обяд трябва да идеш.

# 286
  • гр.Бургас
На мен лекаря ми каза така: ,, Плажът сам по себе си не е опасен ( стига да не ходиш в горещите часове) ,но водата е много мръсна ( всички знаем какво изхвърлят в нея) и може да хванеш някоя гъбична инфекция.,, И накрая ми каза ако все пак отида и вляза във водата задължително после на микробиология да видим какво е положението.
Момичета в 37г.с съм , до сега се пазих много не съм ходила и на плаж, защото не ми е много готино да се изпъна като тюлен на плажа 😃 но утре мисля да отида малко да събера слънчице и поне краката да си топна това лято един път Simple Smile вие ходихте ли на море през бременноста? Мисля че ако съм под чадъра на сянка не е проблем, а и градусите са около 28  не е чак такава жега Simple Smile какво ще ме посъветвате? Simple Smile))

# 287
Мами моля за съвет.
Намирам се в Англия и тук ми разрешават да пия само един вид витамини от които ми става лошо и повръщам, може би заради фолиевата киселина която съдържат.
А други не искат нито да ми изпишат нито да ми продадат в аптеките .
Казаха ми да хапвам плодове това и правя.
Общо взето почнаха да ме болят краката и някъде в нета прочетох че може да е от липса на магнезий , аз имам една опаковка магнерот 500мг.
Според вас опасно ли ще е да го пия, в листовките пише че няма рискове за кърмене и бременност.
Аз след по малко от месец се прибирам в България и ще си намеря гинеколог но до тогава ?
Вие пили ли сте?

# 288
Оф всеки да живее как знае, плс отговорете ми на въпроса. 😀
Това трябва да си питаш лекаря. Аз не бих се доверила на случаите на Пенка и Генка ✌

# 289
  • гр. Варна
Мами моля за съвет.
Намирам се в Англия и тук ми разрешават да пия само един вид витамини от които ми става лошо и повръщам, може би заради фолиевата киселина която съдържат.
Общо взето почнаха да ме болят краката и някъде в нета прочетох че може да е от липса на магнезий , аз имам една опаковка магнерот 500мг.
Според вас опасно ли ще е да го пия, в листовките пише че няма рискове за кърмене и бременност.
Аз след по малко от месец се прибирам в България и ще си намеря гинеколог но до тогава ?
Вие пили ли сте?
Не е вреден, всяка втора бременна го пие.. аз го пия от 6-тия месец заради мравучкане и крампи в краката, после ми увеличиха дозата заради контракции Simple Smile пия 3х1

# 290
По време на бременност е добре да се избягват басейни и къпане в море, заради рискът от инфекция, както беше написано. Особено на нашите плажове в пренаселените курорти, водата е ужасно мръсна, тъй като много хотели си изхвърлят отходните води от канала. Затова, освен от гъбична или бактериална инфекция във влагалището, съществува риск от стомашно чревна инфекция, която в по-напреднала бременност би могла да бъде опасна, ако се появи тежко повръщане или диария. Аз лично заради такава инфекция на морето съм стигала до болница на системи.

Относно пушенето по време на бременност, нека не забравяме, че проблеми с детето могат да възникнат и в дългосрочен план, а не само по време на бременността. Така че това, че някоя си майка е пушила и родила здраво доносено бебе, не значи, че не му е навредила в дългосрочен план. По време на бременността се поставят основите на един нов организъм, така че е от съществено значение майката да елиминира вредните навици. Няма оправдание за пушене по време на бременност, има само успокояване на гузна съвест. Аз самата отказах цигарите от раз в момента, в който решихме, че искаме дете, така че знам, че с правилната мотивация могат да се откажат без проблем. Затова никак не приемам бременни да се оправдават, че не могат да спрат да пушат, защото, видиш ли, били много пристрастени. Всичко е в психиката ни.

# 291
  • гр. Варна
На мен лекаря ми каза така: ,, Плажът сам по себе си не е опасен ( стига да не ходиш в горещите часове) ,но водата е много мръсна ( всички знаем какво изхвърлят в нея) и може да хванеш някоя гъбична инфекция.,, И накрая ми каза ако все пак отида и вляза във водата задължително после на микробиология да видим какво е положението.
Момичета в 37г.с съм , до сега се пазих много не съм ходила и на плаж, защото не ми е много готино да се изпъна като тюлен на плажа 😃 но утре мисля да отида малко да събера слънчице и поне краката да си топна това лято един път Simple Smile вие ходихте ли на море през бременноста? Мисля че ако съм под чадъра на сянка не е проблем, а и градусите са около 28  не е чак такава жега Simple Smile какво ще ме посъветвате? Simple Smile))
Благодаря Simple Smile аз не мисля да се къпя само краката ще си топна и под чадърчето малко на въздух 😃

# 292
Аз в 6 месец ходих на море и се къпах, но в Гърция, в края на септември. Криех се под чадъра, но и слънцето не беше хич силно. Едва към 10 се затопляше. Проблеми с гъбички, бактерии или чревни вируси не съм имала, затова избрах и чуждото море

# 293
Откриха ми стафилококи ауреус в носоглътката след взимане на секрет и сега се мажа с една антибиотична маз. АСТ ми е 146 при референтни стойности до 200. Много ли е опасно това за бебето? Кой знае от кога съм ги носила тези стрептококи Sad а сега го пуснахме изследването, защото имах високи левкоцити 17, но за 3 дни станаха 13, леко завишени и казаха , че е Ок за 8 месец. Никъде не намирам инфо за бременни жени с АСТ 146

# 294
  • София
Добре извинявам се отново.Явно покрай вълнението преувеличавам и се притеснявам за глупости.
Благодаря все пак за отделеното време.  Cold Sweat
Желая ви лека вечер. Relaxed
Аз знам, че в първите месеци трябва да се избягва морето поне през първите 3. Друг е въпроса, че ти не си знаела и няма как все пак не откриваме през първиия ден през, който сме забрвменели. Това за цигарите и алкохола не се притеснявай, защото има жени, който ги правят през цялата си бременност тези работи и раждат напълно здрави бебета. Важното е сега да идеш на АГ да си ти изпише фолиевата киселина и витамините и да се радваш на бременността си. Ако е нормална бременност можеш да си правиш всичко, не е нужно да се пазиш все едно си прокажена. Бременна си страхотно, но живота пак си е същия.

Подчертаното е пълна глупост. Мит, разпространяван от алкохолички и пушачки. Скоро ще се допълни към него и как наркоманките раждат супергерои.

Никотина няма тератогенни ефекти, но бебето в 99% от случаите се ражда с ниско тегло, ако изобщо оцелее. Уврежданията от недохранване са факт също - сърдечни, неврологични, белодробни проблеми. С алкохола нещата са едно ниво нагоре, там се получват още по-страшни неща.

Не пушете, не пийте и не друсайте, докато сте бременни.
Съгласна съм с теб пълна глупост е това с цигарите и пиенето, обаче имам такива приятелки, който пушеха и пиеха като провалени на децата им им няма НИЩООО! Имам приятелка, която алкохол не е близнала, цигари и дума да не става е ше го кажа така не роди здраво дете... Затова съм го написала по този начин, не че съм за това Simple Smile

# 295
Мами моля за съвет.
Вие пили ли сте?

Фолиевата киселина е повече от задължителна, от преди забременяване до края на бременността, а при някои бебета и след това. И не предизвиква гадене.

# 296
  • гр. Варна
Трети лекар ми казва, че е задължителна до третия месец фолиевата киселина, а не през цялата бременност Simple Smile

# 297
А обясни ли ти защо до третия месец? Ако не - попитай го, ще ми е интересно да чуя, защо някой си е решил трети месец, граничен за Б витамин. 

Най-важния период се води до 8ма г.с., когато се затваря невралната тръба, защото ако не се случи е огромен дефект, почти винаги несъвместим с живота, но системите се доизграждат и след това, а фолиевата почти винаги е в дефицит. При някои бебета, се продължава и известен период след раждането допълнителен прием.

# 298
  • София
Ох всеки различно казва... слушайте си по-добре лекарите, че като гледам всеки си има негово мнение. Аз също съм пила до 3-тия месец и после ми я спряха, въпреки, че във витамините ми има малко фолиева киселина незнам някой обърнал ли е внимание.

# 299
Репродуктивните специалисти в Надежда ми казаха -Ако искаш я пий след 3-ти месец ако искаш не !

Общи условия

Активация на акаунт