Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 577
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
А също така да ви попитам в 4 г.с нямам никакви болки това нормално ли е? Единствено ми се хапва повече, често пишкане и рано ставане сутрин. В по късна седмица ли започват симптомите, и в коя седмица се вижда плодния сак?

# 451
Аз съм с цикъл 23 дена и още в 4 седмица се видя при мен, а сърцето чухме още в 6та. При теб би трябвало между 5та и 6та седмица да се вижда плодният сак. Не всяка жена има симптоми на бременност, не се тревожи.
А също така да ви попитам в 4 г.с нямам никакви болки това нормално ли е? Единствено ми се хапва повече, често пишкане и рано ставане сутрин. В по късна седмица ли започват симптомите, и в коя седмица се вижда плодния сак?

# 452
http://mamaznae.com/kalkulator-bremennost/ за мен Това е най-точния калкулатор за бременност, понеже можеш да си въведем малко повече данни. По този другия ми дава 2 седмици разлика(понеже на мен ми идва на 33 дни, не на 28)

# 453
  • Варна
Как ще ти даде 2 седмици разлика Shocked Може да ти даде около 5 дни, колкото е разликата между дължината на стандартния МЦ - 28 дни и твоя, но 2 седмици е абсурд просто.
А с цикъл на 1 август определено не е 4-та седмица, а 5-та, т.е. 4 г.с. + 3 дни.

# 454
Симптомите при всеки започват различно. Не се притеснявай. Изчакай поне 10 дена и можеш да отидеш за да видя дали има сак и правилно ли е разположен . После най-вероятно ще те извикат за сърдечна дейност . Аз лично изчаках и отидох след 20 дена , чухме направо и сърцето . Успех !

# 455
  • София
Благодаря за отговорите, момичета. Аз питам специално за душ-олио, но явно никой не е ползвал. Аз съм си доволна от лосиона за след баня, мазах с кокосово масло в началото, но не попиваше с часове и ме побъркваше. Сега явно съм с по-суха кожа и може да е различно.

# 456
  • Ловеч
Изобщо не вярвам на тези калкулатори ако не знаеш със сигурност кога ти е овулацията.И аз съм с редовен 28 дневен цикъл ама с късна овулация.Последен цикъл 1-ви Март.Термина ми трябва да е 8 Декември,ама не.Моят е около 20-ти Декември

# 457
Здравейте! Понеже съм още съвсем в началото, ще задам и аматьорски въпрос : кога казваме, че сме в 6 г.с.- когато имаме 5 навършени и сме влезли в шеста; или когато са 6 навършени и сме започнали 7-та?
Дано сте ме разбрали...😊

# 458
По -принцип лекарите смятат завършени седмици .Тоест 4 г.с и 3 дни си е 4 г.с .Поне арт специалистите така ми го обясниха .На феталната морфология д-р Чачева  също така ми го обясни.

# 459
  • Варна
Здравейте, момичета!
Искам да споделя с Вас кратко клипче от едно слънчево и позитивно бъдещо мамче, което лично на мен ми донесе много усмивки и ме зареди само с приятни емоции благодарение на посланието си! Yellow Heart Nature Sunny

https://youtu.be/5hEver4UaQ0

Лека бременност Ви желая и здрави, и щастливи бебоци! Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 13:22 от StarBright

# 460
Благодаря, shannel!
 Значи от утре ще казвам, че съм в 6 г.с., тъй като днес я навършвам. Утре съответно ще бъда 6г.с+1; и т.н. , нали? Питам най-вече, когато чета за признаци, развитие и прочее, да знам за коя седмица да  чета☺. Преди малко четох за 6 г.с. и нещо не ми се върза написаното с мен. А то явно е трябвало да прочета за 5 г.с.

# 461
  • Варна
Изобщо не вярвам на тези калкулатори ако не знаеш със сигурност кога ти е овулацията.И аз съм с редовен 28 дневен цикъл ама с късна овулация.Последен цикъл 1-ви Март.Термина ми трябва да е 8 Декември,ама не.Моят е около 20-ти Декември
и колко е късна тая овулация, че ти измества термина с 12 дни? излиза, че е била 2 дни преди очакваната дата на М. Така ли е било наистина?

# 462
Казва се "във" коя седмица си, т.е. седмицата, която тече, а не седмицата, която е навършена. Противното би означавало, че бременността продължава средно 39 седмици, а не 40.

Относно онлайн калкулаторите, при повечето има разминаване с 1-2 дни, тъй като денят на дата на ПРМ не се брои(той е ден 0) и броенето започва от следващия ден. Освен това, броено от 2рия ден, терминът е 281вия ден, а не 280тия. По-просто казано, терминът е 282рия ден, ако броим седмиците от дата на ПРМ.

В международен план е възприето пресмятането на термина да бъде направено спрямо дата на ПРМ, тъй като невинаги се знае кога е била О. Терминът е само ориентировъчна дата и заради различно настъпващата овулация при различните жени, се казва, че раждането може да се случи от 2 седмици преди до 1-2 седмици след термина, но като дата на термин е коректно да си остане датата спрямо ПРМ. Така пресмятат термина в болниците и ако мине датата на термина, състоянието на бебето се следи всеки ден, взема се предвид и дължината на цикъла и се преценява колко може да се изчака преди да се предизвика раждане.

В твоя случай О е не по-късно от 16ти ден, тъй като ЛФ е между 12 и 16 дни. Няма как терминът ти да е с 12 дни по-късно.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 14:10 от Happy_mommy

# 463
Значи, ако съм 5г.с + 5 дни, казвам, че съм в 6 г.с.
Съответно утре, като съм 6+1, да казвам, че съм в 7 г.с. Така ли?

# 464
  • София
Да, точно така е. Happy_mommy го е обяснила много добре. Същата е и асоциацията с годините:
- На колко години си? - На 25
- Коя година караш? - 26та
- В коя седмица си - 6та
- Колко са завършените седмици? - 5

Happy_mommy,
Скрит текст:
на скоро видях, че очакваш второ и много се зарадвах! Честито и лека бременност! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт