Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 53 562
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Ще си позволя още един бърз въпрос.
 В петък отидох на първи преглед (5г.с.+5 дни). Видя се плоден сак почти 1см (0,96) с емрионална тъкан в него, така се изрази АГ ( а аз виждам бяло петънце). Според вас за тази г.с. трябваше ли да видим още нещо, или това е нормалното?
Ще отида пак след 1 седмица

# 466
  • София
В този срок се гледа точно това - дали ембрионът е в матката, след 7-10 дни можете да видите и сърчицето.

# 467
Благодаря,  наистина сте полезни с отговорите си! Преди 13 г. карах първата си естествена бременност и  въобще нито съм брояла седмици, нито съм го мислела. Сега обаче , след 3 г по клиники, нещата са различни и се притеснявам за всичко😂

# 468
  • Ловеч
Казва се "във" коя седмица си, т.е. седмицата, която тече, а не седмицата, която е навършена. Противното би означавало, че бременността продължава средно 39 седмици, а не 40.

Относно онлайн калкулаторите, при повечето има разминаване с 1-2 дни, тъй като денят на дата на ПРМ не се брои(той е ден 0) и броенето започва от следващия ден. Освен това, броено от 2рия ден, терминът е 281вия ден, а не 280тия. По-просто казано, терминът е 282рия ден, ако броим седмиците от дата на ПРМ.

Изобщо не вярвам на тези калкулатори ако не знаеш със сигурност кога ти е овулацията.И аз съм с редовен 28 дневен цикъл ама с късна овулация.Последен цикъл 1-ви Март.Термина ми трябва да е 8 Декември,ама не.Моят е около 20-ти Декември

В международен план е възприето пресмятането на термина да бъде направено спрямо дата на ПРМ, тъй като невинаги се знае кога е била О. Терминът е само ориентировъчна дата и заради различно настъпващата овулация при различните жени, се казва, че раждането може да се случи от 2 седмици преди до 1-2 седмици след термина, но като дата на термин е коректно да си остане датата спрямо ПРМ. Така пресмятат термина в болниците и ако мине датата на термина, състоянието на бебето се следи всеки ден, взема се предвид и дължината на цикъла и се преценява колко може да се изчака преди да се предизвика раждане.

В твоя случай О е не по-късно от 16ти ден, тъй като ЛФ е между 12 и 16 дни. Няма как терминът ти да е с 12 дни по-късно.

Благодаря за подробната информация,наистина ми е интересно.Офицялният ми термин е 08.12 да,но чрез наблюдения на бременноста/плода/ и развитието им,и реално по-късно забременяване просто знам,че док ме води с термин 20.12.Поради причината,че ще е секцио/и го вадят 10-14 дни по-рано/,няма да се водим по офицялния термин защото ще е много рано,а ще се водим по втората дата,тоест 20.12🙂

# 469
Благодаря ви момичета!  Утре съм лекар и ще видя какво се случва

# 470
Има ли случаи след прокървяване (ярко) в 6-7 г.с., после всичко да е бо наред?

# 471
Има ли случаи след прокървяване (ярко) в 6-7 г.с., после всичко да е бо наред?

Посети ли лекар? Не е нормално да имаш ярко червено прокървяване.
Аз бях с голям кръвоизлив и в последствие с огромен хематом в матката, но в малко по-късна седмица. С бебето нямаше проблем. Оказа се силна и се задържа въпреки всичко.

# 472
Бях току-що. Ама в малък град и в неделя вечер не може да се очаква кой знае какво. На толкова ранен етап нямало какво да се направи.  Да лежа.

# 473
Бях току-що. Ама в малък град и в неделя вечер не може да се очаква кой знае какво. На толкова ранен етап нямало какво да се направи.  Да лежа.

И на мен ми казаха същото. Искаха да остана в болницата, но аз отказах, защото беше 4 посреднощ и беше държаното ни АГ. На другия ден се чух с моя АГ и той ми каза, че ако искам да влизам в болницата, но да не се надявам на чудеса и ако стане нещо нямало какво да направят. Ама аз си пиех Утрогестан.
Не се напрягай. Ставаш само за WC и ти трябва спокойствие.

# 474
Аз съм след инвитро. Увеличих си Утрогестана и спрях Аспирина. Бих си и кръвоспираща инжекция Дицинон. До утре друго не мога да направя. Повече ме притеснява, че имах силни болки. Сега като лежа, като че ли не ме боли.

# 475
Здравейте, какво правите при ниско кръвно?

# 476
  • София
Ям шоколад, ако ми се яде, че не винаги е така. По едно време пиех айрян ама трябва да е много, много солен, че да има ефект. После спря да ми понася нещо и последно открих, че ако разтвориш в малка кафена чашка с вода 2 супени лъжици захар /така, че да стане много сладко, като глюкоза/ и го изпиеш, ама на екс ми помага до 10 минути.

# 477
  • гр. Варна
А аз пия кафе, лекарят каза че може по 2 на ден.. особено ако си с ниско кръвно Simple Smile

# 478
Аз пия айс кафе на Якобс

# 479
Благодаря ви много! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт