Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 570
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Можеш да прокървиш от напъването от хемороидите, ама колко пък напъваш, то голямо чудо ще да е. Ами то е нещо като медена течност, даже и на кърмачета го слагат, изцяло на билкова основа е, но наистина действа на мига. Скъпичко си е наистина, ама евакуира на мига и не дразни ректума.
Хемороиди може да си докараш. Аз ползвам Мелилакс микро клизма почти всеки ден и действа безотказно. Изтискваш си я и след 15 секунди си в тоалетната. Може да пробваш и с дуфлак, но ефектът не е инстантен.
Аз имам един въпрос. Опасни ли са напъните, ако имаме запек?

А може ли да прокървиш от напъните или да се случи нешо с бебчо?

# 436
Утре ще си взема за всеки случай да имам в къщи,че засега намерих спасение само в кафе и след 10 мин айран.

# 437
  • Варна
Момичета вие хапвате ли морски неща аз похапвам миди тези дни а знам че не е хубаво докато си бременна така ли е
Баш пък миди, дето са филтъра на морето и всякакви гадости отиват в тях... Да не говорим как можеш да се натровиш от някоя развалена, дето на вкус не и личи. Остави ги за след раждането.

# 438
Миналата година на почивката в Гърция си хапвах калмари, скариди, риби, октопод. 7-8 дни не се спрях. Проблеми не съм имала. Предварително питах АГ.

# 439
  • гр. Варна
За тези няма проблем, но точно за мидите и аз знам , че е хубаео да се избягват по време на бременност.

# 440
По-принцип морската храна е тежка,но ако не прекаляваш няма проблеми.Стомаха трудно се справя с нея и много често води отравяне от миди ,рапани,калмари стриди.При бременност бих се въздържала особено по нашите заведения.Съдържат токсични вещества от определени водорасли с които са се хранели.Не знаеш на каква ще попаднеш.В началото още на бременността си хапнах една вечер ,но нямаше как .След това спрях да ям

# 441
  • София
Момичета, в 27 седмица съм и вчера и днес забелязвам, че след душ кожата на корема, гърдите и деколтето чак, се белят много фино. Сърби ме и имам усещането за много изсушена и опъната кожа. Замислих се дали няма някакъв измивен душ гел с мазна формула и след търсене в интернет се оказа, че има доста варианти. Ползвали ли сте по време на бременност и какво бихте препоръчали, че да се избегне прекомерното изсушаване на кожата след душ?
Мажа се всеки ден с Елансил за бременни и искам да продължа, няма да разчитам на измивното олио да замести лосиона.

# 442
Момичета, в 27 седмица съм и вчера и днес забелязвам, че след душ кожата на корема, гърдите и деколтето чак, се белят много фино. Сърби ме и имам усещането за много изсушена и опъната кожа. Замислих се дали няма някакъв измивен душ гел с мазна формула и след търсене в интернет се оказа, че има доста варианти. Ползвали ли сте по време на бременност и какво бихте препоръчали, че да се избегне прекомерното изсушаване на кожата след душ?
Мажа се всеки ден с Елансил за бременни и искам да продължа, няма да разчитам на измивното олио да замести лосиона.

Аз се мазах с кокосово масло след като излезна от банята и кожата е още леко влажна. За 2 дни се хидратира и повече съм нямала проблем.

# 443
Подкрепям за кокосовото масло. Кожата ми никога не е била толкова мека и хидратирана. Аз съм с много суха кожа. От както забременях още повече.

# 444
# 445
  • София
И аз хидратирам с олио и винаги стои мазна, но не дразнещо мазна ами хидратирана. Много съм доволна от това http://befit.bg/eshop/public/upload/productimage/4/3/430014-25083-4.jpg за сега нямам никакви стрии никъде, а корема ми е огромен. Ще видим след раждането как ще е Simple Smile 

# 446
Една приятелка се маза с какво ли не, беше нон-стоп с мазен и хидратиран корем и пак се нацепи, не знам дали не е и генетично. Ако си предразположен каквото и да правиш, ще се нацепиш. Да Ви попитам на училище за родители ще ходите ли и ако не как се подготвяте за отглеждането на бебето? Аз чета книги и на училище мисля да тръгна скоро.

# 447
Здравейте, как се броят седмиците? Преди два дни след 4 положителни теста, и тази сутрин 5ти положителен вече съм сигурна  😁  Последния ми цикъл беше на 1 август

# 448
В 4 седмица си. Терминът ти е на 8май. Можеш да ползваш този калкулатор:

http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html
[quote author=G.kehaiova link=topic=1054616.msg37281780#msg37281780 date=1535873313]
Здравейте, как се броят седмиците? Преди два дни след 4 положителни теста, и тази сутрин 5ти положителен вече съм сигурна  😁  Последния ми цикъл беше на 1 август
[/quote]

# 449
Благодаря за отговора

Общи условия

Активация на акаунт