КГБ = Клуб на Готините Баби - 190.

• 61 213
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мили дружки1
Честит празник-Успение Богородично!
Нека да има във всеки дом здраве ,мир , обич ,любов ,благоденствие!

Честит празник на Мариянка !Нека да  е здрава ,щастлива ,радвана от всички около нея
 и все така чаровна и позитивна!
Честит имен ден на всички ,които имат в къщи именици.Мисля ,че Дидиа имаше внучка Мария , ако не бъркам.

Всички други празнуват на Архангел Михаил.

Фло да са ти честити християнчетата! Бог и Света Богородица да ги пази и закриля!
Много добро решение да ги кръстите на този свят ден !

Кари ,много бързо мина почивката.Поне на мен така ми се видя.Доволна ли си от условията и процедурите?
Ефект някакъв виждаш ли? Да те помоля да попиташ месец ноември приемат ли по клинична пътека.
Вземи им и телефона ако обичаш.
Айша ,пиши после какво стана днес ,какво ти каза лекаря?

На всички приятен и спокоен следобед!
Хайде сега да си направим и по едно кафенце за разсънване!  Expressionless

# 121
  • София
Момичета, имаме си две християнчета.
Избрах черквата в Лозенец - Преображение Господне. Храмът е много приветлив и светъл, а освен това в него се пазят мощи на Св. Екатерина. Свещеникът - отец Климент, много благ, възрастен човек.
От начало Кати беше малко стресната и се срамуваше от хората, които бяха в черквата. След това се отпусна. Двете гледаха с интерес и любопитство стенописите и иконите, слушаха какво им говори отец Климент.
Аз не по-малко от тях се вълнувах. Девет години и девет месеца чаках този ден. Преди толкова години обещах на Божията майка, ако помогне да се оправи ръчичката на Катерина от акушерската пареза, да я кръстим в православната вяра, да бъде православна. Само като си спомня колко сълзи изревах държейки детето и молейки се на иконата на Богородица троеручица...( Подарихме я на сватбата на щерката). Повтарях молитвата си и обещанието си по 101 път. И аз не знам защо по толкова пъти. Така съм го чувствала. И чудото стана...
Младите са си млади-зетко е атеист, щерката все отлагаше, докато накрая взех кормилото в свои ръце, не без подкрепата на моята вярна половина. Подготвих всичко, взехме децата, ММ беше с мен и без излишен шум и суета, изпълних обета даден пред Богородица. Ще се сърдят ли децата ни или не, не знам. Повярвайте ми, днес след кръщенето сякаш някакъв товар свалих от раменете си. Чувствам се странно, удовлетворена съм и съм спокойна.
Нека Божията майка бди над тях, да ги закриля и води по правия път, да им помага в живота, да чува техните молби. Амин!
Е, изповядах се!

# 122
Честит рожден ден, Янче! Бъди здрава и все така грижовна баба, активна самодейка! Да ти се сбъдват желанията!

Честитя  ти с  голямо закъснение, но 3 дни  нямахме Интернет.

Фло, честити ви християнчета! Нека Божията майка ги закриля и пази от лошото!

По тази причина още не съм прочела всичко, което сте писали.
Ще наваксам!

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 20:45 от K.A.G.

# 123
  • София
Фло, честити ви християнчета!  Да са живи, здрави, под мъдрото ръководство на кръстницата си. Божията Майка Богородица да бди и да пази милите душици! Амин!
Момичета, още веднъж ви благодаря за хубавите пожелания! Прегръщам ви! Приповдигнахте ми настроението в този светъл празничен ден! Благодаря ви от сърце!

# 124
  • Кубрат/ Пишурка
 Фло, честито ви християнчета! И аз съм от атеистите, но и двете внучета кръстихме в черква. Но преди това кръстихме майките им, че не бяха кръстени!

Грети, благодаря! Понякога така се случва! Аз, точно но 13 ти нямах скайп - на другия ден си четох поздравленията.
Знаете ли, че долу горе си прочетох броя на поздравите - над 120!!! Тук, във фейса, в однокласники, по телефона...Богат човек съм! А има и рекорд - Луси ме е поздравила на три места Hug

# 125
Честити християнчета Фло!
Богородица да ги съпътства и закриля !

От моето семейство само голямата щерка е кръстена и то тайно от свекърва ми.
Толкова тайно,че само тя и една съседка за кръстница са посветени.
С намерението никога да не ни каже.

Просто и бяхме казали с ММ,че това ние ще го решим дали и кога.
Щерката беше на две години и половина ,но много бърбореше и веднъж каза-дядо поп ми правеше така на главата.
Все едно ме ощипа някой.Като я поразпитах разбрах какво е станало.
Спретнах скандал на свеки.Много як скандал.
ММ ме подкрепи.
Като порасна щерката си говорихме за това и тя си поиска кръщелното от баба си и каза,че като е тайно не важи.
Свеки се върна години назад и када,че приличала на майка си т.е на мен.
Щерката се подпали и питала във Варна някакъв висш сановник в тамошната катедрала дали важи това тайто кръщене.
Човекът и казал,че може да се анулира и ако желае може да се кръсти отново.
Та така с тайното кръщене.

Фло,при теб е друго.

И макар,че не съм злопаметна ,до ден днещен като се сетя и побеснявам,за това че мина през главите ни.
Както и да е.
Надух ви главите😊

Най-вяжното е да сме здрави!
И кой ,когато го почувства ,независимо от годините може да се кръсти.

# 126
  • София
Фло и аз се молих и то как. Ама много се молих и аз не зная защо.
Преди много години бях на границата, дали да повярвам или не.
Не бях кръстена, защото родителите ми бяха атеисти.
Но се сблъсках с диагнозата рак и реших, че може и да си помогна.
На 39 години се кръстих.
Дали ми помогна ? Едва ли. През какво преминах през годините и какво преминавам сега...
Но за детето ни искрено се молих, ходих къде ли не, целувах икони,  води носих от къде ли не, писма писах ... от никъде нищо.
На кой Бог да вярвам ? На коя Троеручица ?
Илюзия.

# 127
  • София
Добър вечер и честит празник на Мариите!  bouquet bouquet bouquet
Да са живи и здрави имениците в темата и в семействата ви! Да не изброявам, че да не объркам нещо.
Честит празник на  варненки! Пожелавам града да надмине Бургас и София!
Фло, честити ти християнчета!  Hug Hug
Как не се разбрахме къде ще се кръщавате.
С Пламен бяхме до църквата до 11.30 - там има нотариус и ходихме Скъпия да ми подари поредното такси. Бях си взела 1/2 ден отпуска и доста време дремахме пред високия блок. А не ви видяхме кога сте влезли. Даже той предложи да влезем и да запалим по 1 свещ. Но нещо ми писна от чакане и пропуснахме.  Embarassed
За прегледа в Дървеница - изхвърлиха ме от болницата като мръсно коте.   Wink
Отидох много рано, минах на регистратура и бях втора пред кабинета.
Докторката също каза, че е себорейно образувание, личи му, че не е злокачествено. Поразгледа го с лупа и се очуди защо са ме изпратили там да се стресирам. Промърмори нещо за касата, докторите, усвояването... Ако искам да го махнат те и да го изследват - да дам 240 лв, защото не е за тях. Не, мерси съм.
Може безплатно в Александровска. Но тя ме съветва да не го пипам, да си седи така докато само падне. Дали ще доживея да поникне трети път - Божа работа.
Ами с 2 думи - няма скоро да се отървете от мене.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 22:39 от Aisha

# 128
]Честити християнчета, традициите са живи!
Айша ,а аз така се надявах да се отърва от теб, що ме разочароваш?
Дона разбираш от майтап.
И аз се каня на този живот да го мъча до края, никакъв не  е, ама и няма друг ,та ще се мъчим заедно.Няма да се гърмим я...Ще ти мине,няма къде да ходи.

# 129
  • София

Айша ,а аз така се надявах да се отърва от теб, що ме разочароваш?

Борянка, има начини за отърване от досадни съфорумки.
Но пък написаното остава и ще ме лежиш като за човек  Joy

# 130
Честит празник на празнуащите.
Стана объркване с имената, за това няма да изброявам.

Фло, честити ти християнчета!
Дано децата ти не направят проблем. Ти си го направила за добро.

Аз не съм кръстена, но децата си кръстих. Даже не знам защо.Аз съм абсолютен атеист, но по онова време това беше нещо непознато и интересно.
Много е интересна случката с несъстояото се кръщение на брат ми. Баба ми и майка ми го завели на село, за да го кръстят тайно от татко. Било по време на някакви пости. Попът много се забавил и баба тръгнала да го търси. Намерила го в едни съседи - на маса, да пийва ракия и да замезва с пръжки. Побесняла, вдигнала луд скандал на попа и брат ми така си останал - некръстен. После за мене не е и ставало дума за кръщаване.

Лека нощ!

# 131
Добро утро!
Ставайте,че напече!Ще спим по пладне в жегата.

# 132

Здравейте момичета! Честити християнчета Фло! Не съм от крайно вярващите но подкрепям традициите-е не всички.
   Мина празника на Варна-тъжен с отнемането на два детски живота-морето си е взело курбан-надяват се да ги открият момчетата но при голямото вълнение-шансовете са нищожни-ех-жестока съдба.
Опитахме от рибния курбан даден в църквата малка Богородица-и това ни е от празника-аз бях първа смяна а ММ почиваше-много горещо беше и не ми се излизаше до морето а и като прочетох новината съвсем ми се уби желанието.
  Приятен ден да Ви пожелая и на хладина!

# 133
Добро утро  мили дружки!

Дидимите,благодаря за кафенцето!Вече го пия!
Още снощи разбрах за удавените дечица и много  тъжно ми стана! Ужасно е това,което е станало
и то точно на празника ви и на Голяма Богородица.Съболезнования към семействата им на тези дечица.

Фло,още веднъж да ти честитя християнчетата! Да растат здрави,щастливи и все така красиви за радост на всички ви !♥♥♥♥

Относно кръщаването и всички други посещения в храмове и молитви,  моето разбиране е такова. Всичко се прави ако ти идва от вътре и силно го искаш и вярваш .Ако го правиш само за това ,че и другите го правят ,по -добре не го прави,няма смисъл. Ние в нашите семейства , на съпруга ми и моето , сме възпитани от деца да вярваме и да почитаме всички  християнски празници и традиции и си ги спазваме . Така са научени и децата ми и внуците ми.
Никой не може да каже има ли нещо или няма.Всеки го прави така както го чувства ,но насила  всичко е безсмислено.
Фло, ти си благодарна и си изпълнила обета! Поздравления за това и знам ,че  децата ти няма да  се сърдят.
Винаги трябва да благодарим , да се радваме на това ,което имаме , да даваме нещо и от себе си, а не само да се оплакваме и да критикуваме.Това е моето разбиране  и моля да ме извините за рано изнесената лекция.
Знам ,че много от вас ще ми се изсмеят.

Пожелавам ви  хубав и приятен ден!

# 134
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро и от мен!
Снощи уж легнах на време, а тази сутрин се успах Embarassed Дори не съм усетила Анжелка кога е станала.

За кръщенетата - и мен баба тайно ме е кръстила, била съм на месеци! Хванала сестра си и ме занесли. Но още вечерта казали на нашите. Татко се ядосал, а майка си премълчала. Брат ми се е родил вече в Кубрат и не е кръщаван. Така само аз имам кръщелно свидетелство. ММ също е кръщаван. Иначе съм съгласна с Луси. Влизам в църква, запалвам свещ - било за умрели, било за здраве, но ръката ми не ще да се насили да се прекръстя! Не го и правя! Не ми идва от вътре!

ОБИЧАМ ВИ!

Общи условия

Активация на акаунт