КГБ = Клуб на Готините Баби - 190.

• 61 238
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
                           Да се оплача.....преди малко се качих при голямата щерка,че имат ново куче и да го видя.Сега си ближа раните.Измили теракота в хола и не го подсушили добре,а аз с домашни чехли и изведнъж се оказах на пода подпряна на дясната си ръка и от болка почти загубих съзнание.Причерня ми,обля ме студена пот и те хукват да ме вдигат,а аз пищя да не ме пипат.Постепенно успях да изправя висналата ми китка и усетих,че болката е по нагоре.Добрата новина е,че след около половин час болката стана поносима и при опипване не усетих някъде по костичките да ме боли.По-скоро сухожилие разтегнато,но вече се поуспокоява.Чудя се мога ли да получа сътресение от падането ,не съм си ударила главата,даже и четрибуквието не ме боли,но главата ме боли.За сега не искам да ходя до Пирогов и ако нещо се надуе или ме заболи повече тогава.За втори път падам толкова лошо и първият се размина без последствия и дано сега пак се размина само със страха и болката.

# 166
Уф ,дано няма нищо счупено и навехнато ,само натъртено ще мине все един ден ,казват на колкото си години боли все.
Тъй щъ е тя ...

# 167
  • София
Дидиа, дано няма нещо счупено.
За мозъчно сътресение като ходихме с Ани в Пирогов казаха да я наблюдавам, да не гледа тв, да не чопли екрани на лаптоп, таблет и подобни и да седи на сянка 2 -3 дни. Ако почнело да я унася на сън в непривични часове - пак да отидем.
За счупено и навехнато похвалвам София мед. Имат спешно отделение, не се плаща.
Ходихме с Пламен, първо бяхме в Пирогов - огомна опашка. После го закарахме там и много добре го прегледаха, изписаха му и нещо за мазане, беше навехнато само.

# 168
  • Кубрат/ Пишурка
 Върнахме се от Мими у Тони и си измерихме кръвното. Моето 109 на 65!!! Толкова ниско никога не е било! Нормално ми и около 130! Извиках си такси и се прибрах - към 14 ч. И като му легнах, та до преди малко. Сега не знам колко е, но съм по-добре, макар че ухото ми малко глъхне.
Мимито е имала рак на дебелото черво и със жлъчката никак не е била добре. Не е искала да знаем и днес научих. Докторите й давали от 3 до 6 месеца. Започнала е режим с билки и вече е била по-добре, всички се надявали, че ще се оправи, до нощес - станало й зле и за минутки си е отишла. Погребението ще е утре в 13 ч. В този час се помолете за нейната душа!

# 169
                           Янче,това е от стреса!Както си го свалила така може и да го вдигнеш за секунди.Пий айрян със сол и ще го нормализираш или 10 хапчета вит С наведнъж - помага бързо.Аз току що изпих дозата,защото главата ме боли след падането и може да ми е мръднало кръвното ,че се уплаших многооооо,а и ми причерня.
                           Аз сега се чудя да търся ли лекар или не!Ръката не я движа и май взе да ме понаболява повече ,ама няма подуто.Ще слагам компреси и ако утре сутрин не е добре ще ходя по доктори....ама как мразяяяяя!
                          Айша,както винаги ми беше полезна.Точен съвет и......от един месец голямата щерка е юрист в София Мед ,ама на кой да му дойде на акъла.У тях паднах и тя рече "Да те караме до Пирогов" и явно още няма навици,че работи в болница.Та утре ,ако нещата не се подобрят с бабешки лекове ще ме води тя!Мисля си,че ако има нещо може само да е пукнато някъде,че понаболява ,ама не се е подуто.

# 170
  • София
ДИДИиии, дано да се разминеш само с уплахата, а разните болежки бързо да отзвучат. Ей, наистина лошото става за миг. Съветвам те да направиш една снимка все пак. В младините си имах две много жестоки падания. Едното - слизайки по стълби, вирнах двата крака и се изтресох като чувал. Как не се потроших, един Господ знае. След това две години опашката ме боля без прекъсване. Е, накрая мина. След няколко години, в едно заснежено утро, слизайки по един съвсем лек наклон на улицата, пак все едно някой ми вдигна двата крака едновременно и пак паднах на злополучната си опашка. Тогава имах чувството, че главата ми се надяна на гръбначния стълб. Въздухът ми излезе. После още 2 години непрестанни болки и при ставане, и при сядане. Няма да разказвам за това, че 3 пъти си чупих левия крак.
И аз днес цял ден си мисля за Мимето...Миличката! Последния път когато говорихме ми обеща, че следващ път като дойде в София, ще се обади да се видим. Кой да знае, че следващ път няма да има...
Вече сме на такива години, че решим ли нещо, трябва да го направим, да не отлагаме, защото пропуснатото си е пропуснато. Няма наваксване.
Мисля си за АРИТА, ДОБИ, АЛФЕЯ, ДАЯ, ЗДРАВКА, КРЕМЧЕТО. Обадих се на всичките изброени дружки. ЗДРАВУНКА - извън обхват. Къде ли я е отвял вЕтЪро. АРИТКА и ДАЯ не ми вдигнаха. Поговорих си с ДОБИ, АЛФЕЯ и КРЕМЧЕТО. Добре са, живи и здрави, всяка с грижите и радостите си. ДОБИ ви поздравява. АЛФЕЯ - също. Цяло лято гледа близнаците. Едва днес разбрах, че са момче и момиче. Мислех, че са две момчета. КРЕМЧЕТО вади мед. Купили са си някакви машинарии, та сега става по-лесно и по-бързо. Отказала се е от селскостопанските дейности. От 1.09. тръгва на работа. Обеща като дойде в София да се обади.
Хайде, стига за сега. Hug
ПП ДИДИА, изпревари ме. Правилно - утре отиди да те видят.

ПП. Обади ми се ДАЯ-добре е, гледат се с внучката, ще се прибере в началото на октомври.
ЯНЕ, изкажи съболезнования на близките на МИМИ от ДАЯ. За Коледа Дая й е изпратила подаръче, та тогава много са си говорили. Обещали са да се видят, да се запознаят...

Последна редакция: сб, 18 авг 2018, 18:38 от Flo 51

# 171
Дидия след моето жестоко падане, те съветвам не не изчсквай с направо иди  да те прегледат .За кръвното какво да ви кажа. знаех че винаги ми е 140 на 90 с лекарства които пия от години. Сега в Банкя при прегледа лекарката остана като втрещена а аз два пъти повече 200 на 110. Провериха го на няколко апарата и няма промяна. аз не усещам нищо. Та като започнаха да ме набумкват с лекарства ужас. Сега си мисля да не е вследствие на падането или падането е вследствие на кръвното🤔
Тежко ми е да пиша от телефона а за таблета нямам интернеъ

# 172
Дидиа ,за натъртено бабешки лек прясна кожа,но де да търсиш у града.Иначе напоен със червено вино филия хляб се налага и помага.Но трябва да се очертае къде е натъртеното. И снимка задължително утре.Че знае ли човек,ще ти дадат и мазила,докторски.

# 173
                         Борянче,де кожа мила ,че и прясна! Yum Вино също няма ,защото ММ вече не пие никакъв алкохол,а аз обичам бяло. За сега лед и риванол и поболва,ама много малко.Качих се при щерката да и кажа,че евентуално мога да посетя утре ,ако боли много,нейната нова работа и сега ме предупреждават ,че е сухо.
                         Добрата вест е ,че остеопороза явно нямам,че при това падане щяха да ме събират на парчета.Костна плътност отлична.Установих,че ме боли над китката  до лакътя и то определен участък та си поставих диагноза разтегнати сухожилия или каквото там има.Счупено съм сигурна,че няма.Няма вече и подуване ,само болка и то при завъртане на ръката  в дясно.

# 174
Привет, лейдис, ако още ме помните - малко променена, обновена....
Блокиран ми е старият профил, не ми се занимаваше с регистрации, но Фло като ми се обади...

Почивай в мир, Мими, да е светъл пътят ти в отвъдното  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Съболезнования на близките, съпричастна съм с мъката им.

Янче, прегръдка за теб - загуби близка приятелка  Cry

Дидия, дано се разминеш само с натъртено.

Кари, а ти възстанови ли се напълно от падането?
Докога си в Б-я?

Затъжила съм се за всички, но на живо....
При мен лято, слънце, море, плаж, работа, ангажименти, задачки - от всичко има, пъстро и весело.  Laughing
И хубаво, и лошо, естествено ръка за ръка...

# 175
  • София
                        Счупено съм сигурна,че няма.Няма вече и подуване ,само болка и то при завъртане на ръката  в дясно.

Иди да го снимат. Може да е пукнато.

# 176
Бог да я прости Мимето!
Съболезнования за семейството .
Живот-едни се раждат други пътуват в отвъдното.Остава болката за близките.
Янче, прегръщам те.Вземи малко валерианче няколко дни.
 Дидка, изминалата година паднах на Витоша и се подпряха на дясната ръка,от болка почти изгубих съзнание.Слагах лед на пръстите и не отидох веднага в Пирогов.Отидох след три дни и се оказа пукната код на единия пръст.Гипсираха ме, след това при едри, но си остана крив.Нищо не ти коства да снимаш ръката .За твое спокойствие.
Лека нощ, момичета.

# 177
Дидиа, извинявай за ника.Пиша от телефона.

# 178
                       Неша,аз съм си Дидка!ММ ми вика Дидия! Та както и да го е написал телефона все си е вярно! Yum
                       При падането ударих дясната си ръка,но тя беше свита на юмрук ,защото държах нещо в нея и ударът беше върху възглавничката под малкия пръст до китката.Прималя ми и ми причерня от болка,но сега там изобщо не ме боли.Боли ме от над китката до лакътя и то като погледнеш отгоре точно по средата като лента,но там са мускули.И по същия начин отдолу ,а там напипваш сухожилия и болката преминава при завъртане.Като си стоя мирно не боли.Смених два пъти компреса,а утре ще преценя дали да ходя на лекар като видя какво е състоянието и ако не боли ще се размина с рентгените.Хич не ми се ходи.Децата се смеят,че ако боли ще ми сложат олекотен гипс,че ми предстои почивка.Yum Главоболието премина и премерих кръвното си - първият път беше малко високо 140/95 ,но след като изпих витС-то и мина час си беше 125/85 което за моята възраст си е нормално.Явно от стреса моментно съм го вдигнала.
                       Благодаря за съветите и съпричастността. Flowers Hibiscus

# 179

Привет! Хайде мили дружки, която има възможност в 13 ч да запалим свещички за Мими и мислено я изпратим!

Общи условия

Активация на акаунт