На море в Турция - тема 53

• 83 277
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
И в тази връзка, колко дни преди полета изпращат информация за часовете и ваучер за хотела? Не че не зяпам сайта на летището, но са няколко чартъра и не мога да позная в кой ще сме Simple Smile

Обикновено седмицата преди полета.

Здравейте! За първи път ще почиваме в Турция. За сега сме се спрели на Бодрум, като дестинация, в края на септември. Решили сме да пътуваме чрез тур агенция, бихте ли ни посъветвали кой хотел да изберем до 500лв на човек. Двама възрастни сме, без деца, така че държим повече на комфорт и качество от колкото на анимация и т.н.
Благодаря предварително!:smile:

Не сте написали какъв транспорт предпочитате, но бюджета е малък за самолет, така че прегледах автобусните програми.
Тъй като отдавна сме в разгара на лятото, вече почти никъде не могат да се намерят промоционални оферти за хубави хотели. Тук-там пускат за някой скапан хотел и това е. Редовните цени са доста високи тази година. В този ред на мисли, помислете за 5-дневна почивка, за да имате повече хотели за избор. Има няколко туроператори, които предлагат различни варианти за престой.
Ако предпочитате да почивате 7 дни, могат да се намерят хотели, които се вместват в бюджета ви, но те може би няма да отговорят на условието ви за комфорт и качество.
Един от най-добрите хотели за по-икономична почивка в Бодрум е Crystal Green Bay Resort. По-спокоен, на тихо място, с много добра храна, красива зелена територия, прилични стаи. Недостатъкът му е, че е далече от Бодрум - на около 25 км и че морето прилича на езеро, тъй като е в залив.
Bodrum Holiday Resort също е приличен вариант. Доста по-близо е до Бодрум, но има денивелация и плажът е много малък, повечето шезлонги са на платформа.
Това са хотелите, които аз бих препоръчала за този бюджет. Правя уговорката, че не познавам толкова добре хотелите в Бодрум, колкото в Анталия и Мармарис и може би има и други подходящи, за които не знам. Дано се включат още хора с предложения.

# 91

Ето заради такива отзиви хората се лъжат и после остават разочаровани. Не знам къде сте били в Турция, но аз в по-скапан хотел в Турция не съм била. Значи храната не била нищо особено, анимация нямало, плажът не се подържал, но иначе всичко било супер. За такава почивка предпочитам да отида на Синеморец. Писала съм предостатъчно в темата за нашето посещение, качих и снимки тогава, който е чел си е направил сметката. Сега снимките не са активни, но не мисля, че има смисъл да доказвам нещо.

Не съм писала толкова за да убеждавам някого, напротив споделих мнение. Всеки може сам да прецени на какво държи и какво очаква в замяна за парите си. Май сте чела само това, което Ви изнася, а що се отнася до снимки мога да кача и то доста (разбора се не с пукната плочка на басейна или с петънце на покривката в ресторанта).
За 800 лв. (за трима човека) нали не смятате, че сме очаквали 5 звезден лукс с балдахини, шампанско и морски дарове. Затова и изрично съм упоменала, че за цената почивката, която изкарахме беше чудесна. Хванахме началото на сезона, тъкмо когато хотелът беше излъскан, персоналът в кондиция и най-важното с много малко туристи.
На финала съм споменала, че хората са с различни и впечатления и мнения, поради което отново ще уточня, че не ангажирам никого с моите от въпросния хотел.

Ако просто бяхте написала как сте прекарали, съм съгласна, но вие специално ме реплликирахте, че хотелът не бил дупка, което пък си е моето мнение! Така че вие можете да имате мнение, а пък аз не?
Много от четящите тук очакват точно лукс, морски дарове и балдахини, особено като не уточнявате сумата, която сте платили, така че с това "за парите си" може да заблудите доста хора за това какво да очакват.
Това, че някой няма никакви претенции и му харесва еди каква си почивка, защото е платил малко пари, не означава, че мястото е хубаво. Ядосвам се, защото ето такъв като вашия отзив ме подведе да почивам и аз там!
[/quote]

Това се превръща в спор, което смятам не е целта на темата, най малкото не е конструктивно за никой. Закачих се за поста Ви именно заради етикета "дупка". Не съм от пишещите, а от четящите, но откровено ме подразни това определение. Не съм целяла да Ви засегна по никакъв начин, просто смятам, че не е редно да се лепят етикети (но това е мое мнение). Видно е, че за Вас престоят там е прецакване и сигурно е така ако сте платила няколко хиляди, поради това във втория пост отразих и точната сума, която заплатих за нашата почивка. Редно е да уточня, че вие обвинявате, не аз - имате мнение, изказахте го, аз изложих моето. Всеки сам прави изводите си.
В заключение нямам намерение да продължавам да Ви репликирам. Желая Ви приятна вечер!

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 18:34 от dona_leone

# 92
Спираш колата на паркинга, слизате да ви подпечатат паспортите, после собственика на колата трябва да мине през най-дясното гише,/стаичка  и си готов, после се качвате на колата и на последното гише в ляво подаваш паспортите и талона и те пускат, нищо сложно. Трябва да имаш и HGS стикер.

Това на отиване, на връщане или в двете посоки? Като се замисля, за на връщане в България няма за какво да ми бият печат в паспорта. Simple Smile
За да нямам проблеми с детето може би трябва да се покажем едновременно и двамата (аз и майка му)? Но това означава да го замъкнем с нас на гишетата.
Ще го имам в предвид това за бусовете, благодаря.

# 93
  • Варна
И на двете посоки. Обикновено няма нужда да се мъкнете всички по гишетата, ММ обикновено взема паспортите и ходи сам. Е разбира се, поглеждат през съклата, но не се престарават особено.
А печати има, особено важен е този за колата който се слага от Турска страна, и на влизане и на излизане от Турция.

# 94
И в тази връзка, колко дни преди полета изпращат информация за часовете и ваучер за хотела? Не че не зяпам сайта на летището, но са няколко чартъра и не мога да позная в кой ще сме Simple Smile

Обикновено седмицата преди полета.

Здравейте! За първи път ще почиваме в Турция. За сега сме се спрели на Бодрум, като дестинация, в края на септември. Решили сме да пътуваме чрез тур агенция, бихте ли ни посъветвали кой хотел да изберем до 500лв на човек. Двама възрастни сме, без деца, така че държим повече на комфорт и качество от колкото на анимация и т.н.
Благодаря предварително!:smile:

Не сте написали какъв транспорт предпочитате, но бюджета е малък за самолет, така че прегледах автобусните програми.
Тъй като отдавна сме в разгара на лятото, вече почти никъде не могат да се намерят промоционални оферти за хубави хотели. Тук-там пускат за някой скапан хотел и това е. Редовните цени са доста високи тази година. В този ред на мисли, помислете за 5-дневна почивка, за да имате повече хотели за избор. Има няколко туроператори, които предлагат различни варианти за престой.
Ако предпочитате да почивате 7 дни, могат да се намерят хотели, които се вместват в бюджета ви, но те може би няма да отговорят на условието ви за комфорт и качество.
Един от най-добрите хотели за по-икономична почивка в Бодрум е Crystal Green Bay Resort. По-спокоен, на тихо място, с много добра храна, красива зелена територия, прилични стаи. Недостатъкът му е, че е далече от Бодрум - на около 25 км и че морето прилича на езеро, тъй като е в залив.
Bodrum Holiday Resort също е приличен вариант. Доста по-близо е до Бодрум, но има денивелация и плажът е много малък, повечето шезлонги са на платформа.
Това са хотелите, които аз бих препоръчала за този бюджет. Правя уговорката, че не познавам толкова добре хотелите в Бодрум, колкото в Анталия и Мармарис и може би има и други подходящи, за които не знам. Дано се включат още хора с предложения.

# 95
  • Варна
Спираш колата на паркинга, слизате да ви подпечатат паспортите, после собственика на колата трябва да мине през най-дясното гише,/стаичка  и си готов, после се качвате на колата и на последното гише в ляво подаваш паспортите и талона и те пускат, нищо сложно. Трябва да имаш и HGS стикер.

Това на отиване, на връщане или в двете посоки? Като се замисля, за на връщане в България няма за какво да ми бият печат в паспорта. Simple Smile
За да нямам проблеми с детето може би трябва да се покажем едновременно и двамата (аз и майка му)? Но това означава да го замъкнем с нас на гишетата.
Ще го имам в предвид това за бусовете, благодаря.

Стикера ще е необходим,ако пътуваш за Анталия. Обясних за турската граница, на българската дори и да минаваш за първи път, ще се разбереш. Само на Лесово се слиза единствено на последното гише.
На нашата граница сякаш най-държат на винетката.

# 96
Имате ли отзиви за Mio Bianco в Бодрум,Petunya Beach Rezort и Mandarin Rezort?

# 97
  • Русе
Момичета, моля за помощ. На 7 септември пътуваме за Йоздере. Паспортът ми е валиден до 29 ноември. Трябва ли да си вадя нов? Питам, защото мненията са противоречиви. Ще имам ли проблеми на границата?

# 98
  • Русе
Момичета, моля за помощ. На 7 септември пътуваме за Йоздере. Паспортът ми е валиден до 29 ноември. Трябва ли да си вадя нов? Питам, защото мненията са противоречиви. Ще имам ли проблеми на границата?
Не и на двата въпроса.

# 99
  • София
Не и на двата въпроса.

Не е баш НЕ. Лично съм говорил по тоя въпрос с шефка на ТА. По нейни думи срока за пребиваване в Турция е 90 дни плюс още 2 мес.не знам си за какво,  та прави 150 дни. Друг е въпроса,  че по границата не държат на тоя срок,  но при някоя извънредна ситуация, щателна проверка,  сигнал може да стане проблемация. Аз също съм минавал с паспорт изтичащ след 3 мес.и не е имало проблем. Пак тука се коментираше,  че в деня на минаването щом имаш валиден паспорт, минаваш. Може и утре да изтича. Така, че не знам къде е истината, но аз определено бих си извадил нов.

# 100
  • Стара Загора
Последно като минавах на КА, паспортът ми изтичаше след 20 дни.
Митничарят само ми каза, че паспортът ми свършва и толкова.
Никой не ме е питал колко дни мисля да стоя.

# 101
  • Бургас
Скрит текст:
Здравейте,
Предстои ми първото пътуване с кола от Варна до Турция - Истанбул през септември. Ще пътувам със съпругата ми и детето ни (на 2г е).

Досега веднъж съм ходил в Истанбул и бе с автобус и това бе преди около 10 години.
Тогава автобуса спря на някакъв паркинг до границата на Малко Търново, всички си взехме куфарите, отидохме за проверка в една сграда с 10тина гишета. След като ни удариха печатите, отидохме на проверка на багаж. Чак след това бяхме натоварени обратно в автобуса и продължихме през границата.

Надявам се процедурата за индивидуални пътувания с автомобил да е облекчена.
Преминаването на границите на държави от ЕС винаги ми е било лесно (визирам тези, граничещи с нашата държава за сравнение).

Притеснява ме това, че може да искат да събудя детето и да го пренеса посред нощите до гишетата за проверка и печат. Тук е момента да спомена, че ще се пътува вечерта и ще сме стигнали границата около 3ч сутринта.

Някой от вас може ли да разясни как протича преминаването на Българо-Турската граница с автомобил?

Ще ви бъда много благодарен.

Поздрави,
Ангел
При всичките ни пътувания до Турция, винаги са ни карали да слизаме от колата всички, и нас с мъжа ми и децата. Нареждаме се на гишето за печат.Там задължително искат да видят човека , преди да подпечатат. После се качваме в колата и си изчакваме, докато той приключи всички процедури с документацията.
Говоря за турската граница.

# 102
Здравейте,

Предполагам е коментирано, но може ли някой да даде преки впечатления от минали близки години в първата половина на октомври става ли за море в Турция? Имам предвид не само да стоиш в хотела и да ядеш, а и за плаж? Искам да зарадвам майка си, която не е ходила на такива почивки никога, тя обожава морето, да плува, но се притеснявам, че може да е студено във водата, да е мръсно след приключилия висок сезон? Мога чак тогава да си отделя време за отпуск, виждам, че има доста оферти, много прилични в доста хубави хотели, затова ако може да помогнете ще съм ви благодарен!

# 103
  • Козлодуй
Скрит текст:
Здравейте,

Предполагам е коментирано, но може ли някой да даде преки впечатления от минали близки години в първата половина на октомври става ли за море в Турция? Имам предвид не само да стоиш в хотела и да ядеш, а и за плаж? Искам да зарадвам майка си, която не е ходила на такива почивки никога, тя обожава морето, да плува, но се притеснявам, че може да е студено във водата, да е мръсно след приключилия висок сезон? Мога чак тогава да си отделя време за отпуск, виждам, че има доста оферти, много прилични в доста хубави хотели, затова ако може да помогнете ще съм ви благодарен!
Става и още как, даже аз гледам задължително да съм там Grinning
Но за по-сигурно трябва да се ориентираш към регион Анталия.

Ходил съм по това време и по всички курорти на Егейско море (без Айвалък) и мога да кажа, че е най-добре на Мармарис. Тука си е малко на късмет с времето и водата няма нищо общо с Анталия. А за това, че водата ще е мръсна, няма нужда да се притеснявате, където и да сте. Wink Единствено обърнете внимание при избора на хотел, че част от баровете/ресторантите или съоръженията може да не работят след 01.10...именно това е и допълнителна причина за драстичното намаление на цените на някои от хотелите.

Та за Анталия
Може да се ориентирайте към Алания, има страхотни местенца и то на добри цени.Водата със сигурност ще е много топла, температурата й до 15.10 ще е над 25гр със сигурност. Wink
Сравнено с другите курорти там плажовете не са най-добрите, водата не е кристално чиста и определено е една от най-далечните дестинации за почивка в Турция, но водата по това време ще е една от най-топлите, а и не на последно място ще е доста изгодна почивка там. Кемер също е изгоден вариант.
В Лара и Белек ще е доста по-скъпо..... в Сиде също има добри варианти. Всичко Анталийско става.

https://seatemperature.info/october/alanya-water-temperature.html

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 10:38 от vanio_tt

# 104
  • Козлодуй
Момичета и момчета, имам въпрос относно пътуването с автомобил. Когато ходите с кола на ваше име (без да е фирмена), но не я шофирате вие, правите ли пълномощно на човека, за да има право да кара ? На приятелят ми му казали, че ако ни спрат може да поискат пълномощно, въпреки че аз съм в колата.

Здравейте, аз също се интересувам! С мъжа ми и детето пътуваме на 24.08. Колата е на мое име, но и двамата ще шофираме.

Общи условия

Активация на акаунт