На море в Турция - тема 53

• 83 316
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
viki_1974   Капитан Андреево

# 226
Марги, точно тия не са от най-убавите....става дума за Ричмонд, Ефесус и Аква...и трите са на най-скапания плаж, и трите са един до друг. За плажа става дума да уточня да не стават грешки. Клуб Яли е в нищото, плажа не знам как е.

На пръв поглед изглежда добре - широка ивица, пясък, тук-там малко камъчета на влизане. Всъщност какви са проблемите пред тези хотели? Да не би да е едър пясъка или да става рязко дълбоко?
Да ви кажа как разсъждавам аз - кофти плаж е този пред Кущур или Адакуле. Като сравня с тях пляжа на Ричмонд направо ми се вижда супер. Но пак казвам - само на пръв поглед.

Марги , извинявай , ама  двата Палм Уингса в Кушадасъ са просто несравними.  Simple Smile

Абе забелязах аз, че изпитваш особено "топли" чувства към Palm Wings Ephesus Laughing
Да не би да ти е станал трън в очите още докато беше Surmeli Efes?

# 227
  • Русе
viki_1974   Капитан Андреево
Ясно. Не ми върши работа. Ние ще минем през Лесово.

Някъде прочетох, че и на фрий шоповете продават стикери.

# 228
  • София
Марги, точно тия не са от най-убавите....става дума за Ричмонд, Ефесус и Аква...и трите са на най-скапания плаж, и трите са един до друг. За плажа става дума да уточня да не стават грешки. Клуб Яли е в нищото, плажа не знам как е.

На пръв поглед изглежда добре - широка ивица, пясък, тук-там малко камъчета на влизане. Всъщност какви са проблемите пред тези хотели? Да не би да е едър пясъка или да става рязко дълбоко?
Да ви кажа как разсъждавам аз - кофти плаж е този пред Кущур или Адакуле. Като сравня с тях пляжа на Ричмонд направо ми се вижда супер.

На тия трите плажната ивица действително е широка. Пясъка е ситен като прах, примесен с нещо лъскаво, не знам какво. Мяза на кал. При най-малкия вятър това се вдига и на сушата е гадно, а водата става боза. Плитко е доста навътре. Иначе като база хотелите и трите са връх на тортата или черешката на сладоледа...нещо такова май беше. 😉😁

# 229
Марги а какво ще кажеш за новия Корумар в Кушадасъ.Като плаж ме интересува.
Не съм Марги, но ще кажа. Плажната ивица е широка и пясъкът е хубав. Не знам как е в морето. Около хотела е много голо, няма почти никаква растителност.

Наде, моля включвай се по-често с коментари и препоръки. Имаш голям опит като почиващ, имаш и много наблюдения над хотелите, със сигурност ще бъдеш в помощ на търсещите информация.

Много се радвам на всички пишещи. Радвам се, че темата е активна и че се разискват всякакви въпроси. И на дискусиите се радвам - така се научават много неща. Гледните точки никога не могат да бъдат еднакви, но колкото повече, толкова повече Simple Smile

На тия трите плажната ивица действително е широка. Пясъка е ситен като прах, примесен с нещо лъскаво, не знам какво. Мяза на кал. При най-малкия вятър това се вдига и на сушата е гадно, а водата става боза. Плитко е доста навътре. Иначе като база хотелите и трите са връх на тортата или черешката на сладоледа...нещо такова май беше. 😉😁

Ясно... Знаех си аз, че тоя пясък ми мъти водата Simple Smile
Майтапа настрана. На един инфотур някой каза, че се опитвали преди години да привлекат италиански туристи. Пристигнала някаква група и ги развеждали насам-натам с надеждата да ги впечатлят. Не съм сигурна, че италианците имат потребност да ходят по чужди морета, но това е друг въпрос. По-важното е, че от цяла Анталия са харесали само района на Кемер. Там водата е бистра и кристално чиста, защото няма и прашинка пясък на дъното, всичко е камъняк. Явно критерият им за хубаво море е прозрачната вода. А на другите места определили морето като мръсно заради пясъка и въобще не им харесало Simple Smile

# 230
  • Бургас
Моя критерий при избора са...децата...каквото те кажат и искат, това избирам. Щом на тях им е кеф и на мене ми два пъти по-кеф. Че не са ми сменили чаршафа, дреме ми, у нас да не би да го сменям през ден-два. Че стаята ми е тясна...дреме ми...там съм само да нощувам. Че днеска не са ми изчистили...дреме ми...у нас все едно чистя всеки ден. Че няма 1258565 канала на телевизора, че няма Бьоф Строганов или сьомга с гарнитура лаврак на вечеря, че плажа бил с камичета, че, че, че, все такива дреболии, които не си заслужава да се коментират дори. Като се вгледаш в нещо няма начин да не намериш кусур, е заслужава ли си. Някои ще каже, дал съм еди колко си кинти искам всичко и малко отгоре....е не е така.
По тези критерии си стой на квартира по черноморието както го правеше до скоро...

# 231
  • София
За втора поредна година ще почиваме в Club Yalı , пък нека си е в НИЩОТО .
Valerko , вие почивали ли сте там ,за да пишете вече два поредни пъти ,че хотелът  е в НИЩОТО ? На 2 минути от хотела спират долмуши , на 5 мин от хотела  са уличките със сергиите .
Е да , не са пред хотела ,но какво от това ?

# 232
Чета за нашия хотел на две места вече, че са изчезвали неща от стаите на туристите. Притесних се. Случва ли се това в Турция, чували ли сте за такива неща?
Че няма да носим ценности, няма, но си звучи притеснително. Една жена твърди, че дрехи са им изчезнали... Anguished

# 233
  • Варна
хах , наистина всеки да си каже личните усещания е най ценото.Съвършено безмислено е да се нападаме едни други , толкова сме различни Simple Smile  А и много важна е точно за почивката  дълбочината на джоба - едни се радват , че са могли да отделят 600 , други на 2 600  се чувстват комфортно , трети не им пука от 6 000 Simple Smile

# 234
  • Варна
Петре, по твоята логика що не отидеш на БГ черноморието, по-хубаво от нашето няма? Всички ходим в Турция, заради ниската цена с много екстри. Вчера приятелка, която посъветвах да не си взема хотел ОИ във Варна, направи точно обратното, 2700 лв, мръсна стая, без смяна на кърпи за банята, кренвирши и макарони, днес вече иска да и връщат парите, а е 4-ти ден. Да не говорим, че пред "Сириус " плаж няма и е принудена да плаща за шезлонги и чадъри.

# 235
Да ви питам, някой който скоро е бил в Турция, как са цените на стек цигари там? От къде е по-изгодно, от фрий шоп или мога да намеря някъде в района на Анталия? Извинете ако въпроса ми е глупав, не пуша, но искам да взема на мъжа ми. Grinning

# 236
  • София
Моя критерий при избора са...децата...каквото те кажат и искат, това избирам. Щом на тях им е кеф и на мене ми два пъти по-кеф. Че не са ми сменили чаршафа, дреме ми, у нас да не би да го сменям през ден-два. Че стаята ми е тясна...дреме ми...там съм само да нощувам. Че днеска не са ми изчистили...дреме ми...у нас все едно чистя всеки ден. Че няма 1258565 канала на телевизора, че няма Бьоф Строганов или сьомга с гарнитура лаврак на вечеря, че плажа бил с камичета, че, че, че, все такива дреболии, които не си заслужава да се коментират дори. Като се вгледаш в нещо няма начин да не намериш кусур, е заслужава ли си. Някои ще каже, дал съм еди колко си кинти искам всичко и малко отгоре....е не е така.
По тези критерии си стой на квартира по черноморието както го правеше до скоро...
Eй така м/у другото да вметна, че последно на квартира съм бил в Приморско през 87 или 88-ма, не помня точно годината. Ти тогава сигурно не си бил/а дори в мокрите сънища на баща ти.

# 237
За мое голямо учудване се случва.Преди няколко години в ГОЛДЪН ЕЙДЖ  ми откраднаха фотоапарата.Още няколко гости се оплакаха тогава Sad

Това е притеснително. Никога не съм си мислила, че може да се случи в 5* хотел.

# 238
Чета за нашия хотел на две места вече, че са изчезвали неща от стаите на туристите. Притесних се. Случва ли се това в Турция, чували ли сте за такива неща?
Че няма да носим ценности, няма, но си звучи притеснително. Една жена твърди, че дрехи са им изчезнали... Anguished
Преди години бяхме в Spice Hotel в Белек и докато бяхме на басейна,откраднаха джапанките на мъжа ми. От 2005г.почиваме в Турция  ,оставяли сме си личните вещи на плажа а в стаите не сме ползвали сейф и никога не ви е изчезвало нещо.

# 239
  • На морето!
В Анталия освен на много инфотурове съм била и на много почивки и там вече имам по-сериозни наблюдения и знам къде горе-долу има добри плажове. Но пак плажът ми е ми е най-труднен Simple Smile Така че, когато препоръчвам хотел се ръководя от състоянието на стаите, чистотата, територията, басейните, кухнята, впечатлението което ми е направил управителят, мненията които съм чела... и разни такива неща. Има блестящи хотели, които са на много кофти плаж. Т.е. имат един минус и десет плюса примерно. Сърце не ми дава да не ги препоръчам Simple Smile
Може ли мнение за плажът на Инвиста Хотел? По снимки е това, но не мога да преценя доколко са реални.
Скрит текст:
Прави ми впечатление, че всички плажуващи са на шезлонги, не виждам по пясъка или до морето плажни кърпи /не само на тези снимки/ и то под сянката, на една ръка разстояние един от друг. Не съм била в Турция на море досега, но в Италия и Франция е като при нас- всички лежат на хавлии, шезлонги, барбарони, пръснати по целия плаж и почти във водата, в Анталия така ли е или си има някакви техни правила?

Общи условия

Активация на акаунт