На море в Турция - тема 53

• 83 125
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Марги, кой е хотела от профилната ти снимка, че е малка и не мога да се сетя, пък ми е познато... Simple Smile
Да, с двете деца сигурно е така, по-лесно е! Права си!  Peace
Но те вече като гледам не са малки, и дори ще им е по-интересно, навсякъде по летищата е пълно с доста по-малки дечица Simple Smile
Колкото до ол инклузива и отказването от него, според мен си  утопия. Никой не реже клона, на който стои.
Най-малко турците, които разбират от туризъм Simple Smile Така че споко! То това е привлекателното на турското море, иначе има къде къде по-добри дестинации за почивка...

# 346
Роже, от Royal Wings е снимката. Влюбена съм в територията на този хотел. Зеленина, басейни, мостчета - направо ме омагьосват. Аз много държа на зеленината, а в съчетание с вода мога да я гледам и снимам непрекъснато. Сигурно имам снимка на всяка палма в този хотел. Всъщност не само в този  Laughing  Навсякъде снимам безумно много, но това ми е една от любимите територии.
Много харесвам и градината на Susesi, пак заради съчетанието на вода и зеленина, даже имах преди 2-3 години резервация за него, но и аз като теб се отказах, защото му падна нивото.
И Sueno-тата в Белек много ги харесвам, но там внимавам да не се заглеждам, че ще ми излезе много повече от колкото мога да си позволя да платя за почивка с агенция Simple Smile Май сама си прося да ми размахаш пръст   Laughing

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 19:37 от Мaрги

# 347
За ол инклузива - много го обичам и държа на него, но не защото го свързвам само с ядене. Почивката е съвсем различна и удобството е много-по голямо при този тип настаняване.
Обичам и настаняването в малки семейни хотелчета и обикалянето всеки ден на различно място. Правим го всяка година, но не в Турция.
Много обичам и екскурзиите, обожавам са гледам и архитектура, и природа. За това като отида в Барселона, да речем, не си избирам хотел ол инклузив.
За мен това са три различни типа пътувания, от трите получавам различни хубави емоции и трите ме зареждат много. За това си държа и на трите и не искам да се лишавам от тях.
[/quote]
Абсолютно точно! Все едно си написала моето мнение!

# 348
  • София
Роже, от Royal Wings е снимката. Влюбена съм в територията на този хотел. Зеленина, басейни, мостчета - направо ме омагьосват. Аз много държа на зеленината, а в съчетание с вода мога да я гледам и снимам непрекъснато. Сигурно имам снимка на всяка палма в този хотел. Всъщност не само в този  Laughing  Навсякъде снимам безумно много, но това ми е една от любимите територии.
Много харесвам и градината на Susesi, пак заради съчетанието на вода и зеленина, даже имах преди 2-3 години резервация за него, но и аз като теб се отказах, защото му падна нивото.
И Sueno-тата в Белек много ги харесвам, но там внимавам да не се заглеждам, че ще ми излезе много повече от колкото мога да си позволя да платя за почивка с агенция Simple Smile Май сама си прося да ми размахаш пръст   Laughing
Да, да, точно Роял Уингс, благодаря bouquet .... и на мен много ми харесва, и все го пропускам, но наистина е прелестна територията му Peace
Марги, защо да ти размахвам пръст Simple Smile.
Изключително много уважавам правото на всеки да определя приоритетите си и в частност как да почива и пътува.
Почивките в Турция са една много малка малка част от моите самостоятелни пътувания по целия свят. И ако не бяха тези пътувания може би и аз щях досега да ползвам услугите на агенциите... Но когато имаш възможността сам да определяш всичко трудно е да се вкараш в руслото на общото...
Вместо да ти размахвам пръст бих ти подшушнал приятелски само няколко цифри Simple Smile:
Ако пътуваш с агенция за 7 дни Суено ще ти излезе около 5600 лв. /без да броя двете деца/ Simple Smile
Ако пътуваш самостоятелно Суено за 10 дни за двама с включен път, трансфер и хотел ще ти излезе 2800лв. /пак не броя двете деца/ Simple Smile
Всеки си решава сам за себе си Simple Smile
И доколко може да излезе от собствената си зона на комфорт....

# 349
Какво означава да пътуваш самостоятелно. Ние ще пътуваме с кола, сами, но платихме хотел през Емералд, който излезе 400 лв по малко от букинг.
Ако вие имате други варианти за резервации, може ли да ги споделите.
Разликата, която споменавате е огромна.

# 350
  • В.Търново
Да, и аз искам да споделите. Simple Smile
Как контактувате с хотела? Как си резервирате? Как се оправяте по пътищата, а ако колата закъса, кой ще ви помогне без да се знае език, порядки и нрави в тази чужда страна? Astonished

# 351
Роже е споделил опита си и той е закачен на първа страница.
http://bg-mam.ma/p/942082/34080260
http://bg-mam.ma/p/1046625/37111313

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 23:56 от Мaрги

# 352
  • В.Търново
Роже е споделил опита си и той е закачен на първа страница.
http://bg-mam.ma/p/942082/34080260
http://bg-mam.ma/p/1046625/37111313
Да, благодаря за споделеното, но пак ми се вижда сложно, трудоемко, отнемащи време за проучване и разчет на времето кое, кога да се хване и направи.Това по-скоро би ме изнервило и провалило предстоящата ми евентуална почивка. Sad

# 353
Така е, по-сложно е, отнема няколко дни проучвания, ровене, търсене на оферти за хотели, подходящи полети, трансфери, после кореспонденция, билети, организация, но на финала, ако си се справил добре, почивката може да излезе много изгодно. Както е в случая с Роже - почивката му е излязла по-евтина от моята, въпреки че е имал 10 нощувки и е бил в много по-скъп и луксозен хотел, отколкото аз. Така че, който умее, може да постигне чудеса. Обаче ако нямаш търпението и умението да търсиш и да организираш, резултата може да бъде плачевен. А и няма на кого да се сърдиш и да обвиняваш, освен себе си Simple Smile
За това много от нас предпочитат туроператора да организира всичко, без да се затормозяваме. Това обаче си има своята цена и тя не е никак малка. Но пък можем да недоволстваме и да се оплакваме от агенцията на воля Simple Smile

# 354
Прочетох мененията, но за мен това е вариант, ако сме само двама възрастни с по едно сакче/раничка багаж. С деца и куфари ми изглежда сложно да сменя толкова превозни средства.
С кола - да. Правила съм го на много места. И наистина е по-евтино и по-удобно. С кола тръгвам и без резервации и проучвания Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 09:06 от gala_ilieva

# 355
  • Варна
За мен избора на хотел, билети, маршрут и всичко около това е 50% от удоволствието.

# 356
  • Варна
Какво означава да пътуваш самостоятелно. Ние ще пътуваме с кола, сами, но платихме хотел през Емералд, който излезе 400 лв по малко от букинг.
Ако вие имате други варианти за резервации, може ли да ги споделите.
Разликата, която споменавате е огромна.

да се дава букинг като алтернатива е глупост и неинформираност
последните години букинг е един от най - скъпите методи на резервация

# 357
  • Варна
Така е, по-сложно е, отнема няколко дни проучвания, ровене, търсене на оферти за хотели, подходящи полети, трансфери, после кореспонденция, билети, организация,
За това много от нас предпочитат туроператора да организира всичко, без да се затормозяваме. Това обаче си има своята цена и тя не е никак малка. Но пък можем да недоволстваме и да се оплакваме от агенцията на воля Simple Smile

Точно затова тези които пътуват за Турция с ТА определено са над 90 % .Погледнете статистиката ! А и разбирането за хубава и активна почивка за мен е да преравям пазарите и местните магазини и да си готвя сам с пресни продукти .За мен готвенето е хоби и удоволствие , що да се лишавам от него с АЛЛ ?

# 358
Предвид последните мнения, прегледах някои от турските сайтове и наистина има много добри оферти, но... в единия пт сайтовете пишеше, че цените важат само за турски граждани. Чуждестранните трябвало да се свържат за допълнителна информация. И аз се отказах да ровя повече.

# 359
Така е, по-сложно е, отнема няколко дни проучвания, ровене, търсене на оферти за хотели, подходящи полети, трансфери, после кореспонденция, билети, организация,

Точно затова тези които пътуват за Турция с ТА определено са над 90 % .Погледнете статистиката ! А и разбирането за хубава и активна почивка за мен е да преравям пазарите и местните магазини и да си готвя сам с пресни продукти .За мен готвенето е хоби и удоволствие , що да се лишавам от него с АЛЛ ?

Това "удоволствие" с готвенето си го практикувам 355 дни в годината, предпочитам 10 дни почивка. А винаги ходим огромна компания - 25 човека сме, представям си как се изсипваме в някое ресторантче и за всеки обед и вечеря търсим място, чакаме поръчки, докато изнервените деца търчат наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт