На море в Турция - тема 53

• 83 124
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Така е, освен това Кристала е много, много нисък клас 5-звезден,пътува се 20-тина минути с кола до Сиде.

# 466
Хотелите, на които се бяхме спряли бяха 11. Някои изключихме защото не ни хареса базата, други - че са малко по-отдалечени от морето, трети - че са по-малки, четвърти - защото датата на заминаване и цената не ни устройват...

Фаворитът ми Kefaluka Resort - цената, която ни устройва (около 2400 лева за двамата) е за късна дата според нас и не ни се рискува (29.09)... Има и по-ранна дата с по-добра цена, но... разни женски "проблеми" не я позволяват Grinning

Bodrum Holiday Resort & Spa, който ни хареса супер много на снимки, най-вече морето Heart Eyes, отпадна защото има доста негативни отзиви относно чистотата и обслужването. А и според разни сайтове за времето, температурата на водата в по-ниска в Бодрум спрямо Анталия.

И останаха Crystal Admiral Resort Suites и Diamond Premium Hotel, за които последните мнения в Google са сравнително добри. Не ни притеснява, че са в нищото, защото искаме да се отдадем на "активна" почивка този път.

# 467
lili99   Това ли е само плажа на хотела?Ако е това Ужас.Не мога да понасям някой да ми диша във врата и набутани един в друг.
Надявам се да не съм ви обидила?Но критерия ми при избор на хотел винаги е бил плажа. Все пак отивам на море.
Здравей,
в никакъв случай не се обиждам.По скоро исках да покажа чистота на водата, плавния преход/подходящ за деца/ и може би не съм подбрала точната снимка ,но плажната ивица в действителност е тясна, но дълга.

П.С.Друго като инфо което мога да ви дам е ,че там климата и въздуха е като нашия Сандански, което предполага, че не трябва да боледуваме тази година Simple Smile Hands V

# 468
И къде е морето в Сандански.

# 469
  • София
И къде е морето в Сандански.
Момичето говори за въздушни течения. И на нас ни казаха, че там въздуха е като в Сандански. Имало някакви въздушни течения. Климата е подходящ за хора с белодробни заболявания.

# 470
Благодаря на всички за отговорите!

# 471
  • Пловдив
Явно го казват на повечето.Защото на нас ни казаха преди няколко години същото за Мармарис.

# 472
Фаворитът ми Kefaluka Resort - цената, която ни устройва (около 2400 лева за двамата) е за късна дата според нас и не ни се рискува (29.09)...
И останаха Crystal Admiral Resort Suites и Diamond Premium Hotel, за които последните мнения в Google са сравнително добри. Не ни притеснява, че са в нищото, защото искаме да се отдадем на "активна" почивка този път.

С риск да досадя ще споделя убеждението си, че при бюджет 2400 лв. има по-добри предложения от Crystal Admiral. Аз много харесвам веригата и смятам, че си заслужава, но хотелът е много отдалечен от летището и е буквално последния в район Сиде. Ще пътувате час и нещо, може би дори два ако минавате през повече хотели, а до колкото помня желанието ви беше за по-къс трансфер.
Сигурно сте разгледали вече всички хотели, но все пак ще си позволя да ви предложа още един-два.
Погледнете за всеки случай Maritim Pine Beach Belek. Предимствата му са, че основната сграда е реновирана през изминалата зима и всичко все още е ново и чисто, че има огромна зелена територия и че е на 35 км от летището.
Вижте и VONRESORT Golden Coast. Има отлично съотношение цена-качество, сравнително близо до летището и е с много добър плаж. Тази година много хора почиваха в съседния хотел от веригата - Golden Beach, с който ползват обща територия и всички бяха много доволни.
Хвърлете един поглед и на Crystal Tat Beach. Ще получите същото обслужване, както в Crystal Admiral, само че по-близо до летището, на много по-голяма територия и на по-хубав плаж. Само стаите са по-малки, сравнени с Admiral-а.

# 473
Марги, не досаждаш изобщо. По-скоро аз съм с такова усещане.

И трите показани от теб хотела са супер, обаче цената, която ни устройва е за края на месец септември. Макар и да съм чела в темата коментари, че времето е хубаво даже и окромври месец, се притеснявам да не уцелим лошо време. После после ще ме е яд, че 2-300 съм си провалила почивката.

Притесняват ме ей тези облачета Joy Температурата на водата също пада с няколко градуса.
Скрит текст:

Иначе малко по-рано звъннах на Тез Тур и ми казаха, че имат места за Diamond Premium за 11.09. Сега остава да решим дали остават тези дата и хотел или отлагаме за края на септември за хотел с по-добри условия. От една страна, може би няма да е никак зле, защото няма да има толкова много хора, но пък ако е прекалено пусто, някак се губи и тръпката Simple Smile)

А, и последно, той бюджетът беше около 2000 лева, но тъй като нищо не харесахме за тези пари...

Марги, по въпроса със статистиката - останалите българи са съфорумците от темата "На пазар в Одрин" Grinning Grinning Grinning

# 474
Момичета, здравейте. Включвам се, ако може някой да сподели за хотел Мандарин в Бодрум отзиви. Не за Мандарин Ориентал, а за Мандарин. Не успях да намеря инфо, а ще пътуваме семейно с малката ни беба на 11 месеца на 19.09. Организирано пътуване е. Интересуваме най-вече чистота на хотела, храна и басейна. Храната на първо място, че малката ще яде предимно в хотела.

# 475
ТОП ОФЕРТА ЗА ХИТА НА КУШАДАСЪ-BATIHAN BEACH RESORT ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС НА 28.09 7 НОЩУВКИ/8ДНИ 24 ЧАСА ОЛ ИНКЛУЗИВ. ЦЕНА 540ЛВ НА ВЪЗРАСТЕН.
То това е утре.Толкова бързо човек не може да се организира.
Русалка, но там пише 28.09., т.е. септември, а не август. Така че не е утре и човек може да се възползва.

Почивали сме в Batihan и лично аз смятам, че хотела не си заслужава парите и то за 28.09.18г. има доста по добри оферти за тази цена! Simple Smile

# 476
Скрит текст:
Здравейте. Ние на12 септември ще пътуваме за Анталия. Избрахме хотел Лоницера 😂 Дано всичко е според очакванията ни 😊 Та въпросът ми е, тъй като лирата доста поевтиня, тук или в Турция е по изгодно да я закупя? Прочетох че във хотела има Change и мисля там да обменям.. и друго .. И който е ходил нека сподели в близост до хотела има ли магазини или улички с пазари..?
Ние заминаване на 14.09. За втори път ще сме там. До хотела има пазарче и магазинчета. Комплекса е доста голям и аз миналата година не успях да го разгледам целия. Приятна почивка! 😉
[/quote
Аз също се интересувам от това какво има около хотела? Някъде прочетох,че има супермаркет на Migros, но колко е далече от самия хотел не знам?
Има два Мигрос-а на 2-3 км от хотела, но единия е много малък като квартално магазинче, а другия е по-голям, но не колкото голям хипермаркет. В селището Авсалар са, т.е. от хотела в посока към летището. Не са на пътя, а навътре. Ето линк към всички Мигрос в Алания, първия най-горе, най-вляво е по-големия в Авсалар. https://www.migros.com.tr/en-yakin-magazalar/702

Оф, ето снимка от Google Maps, че три пъти сменям линка и все не се отваря това, което искам.
Скрит текст:

Не пишете дали с в 5-звездния или в 4-звездния хотел, но няма особена разлика в пътя, така че ще се ориентирате.

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 17:19 от Мaрги

# 477
  • Русе
Здравейте!
Един малко страничен въпрос.
Има ли някой който е пушил в Турция цигара Iqos?
Казаха ми, че от влажността там, устройството не работи.
Ще съм благодарна, ако някой има мнение!
Вчера зърнах един съгражданин с бездимна цигара. Пушеше си човека. Явно работи устройството.Чужденците може би не ги ползват. Само един англичанин срещнах с обикновена електронна цигара. Всичко живо дими нормални цигари.

Да вметна, че днес купихме от Ptt bank HGS стикер за 57 лири, зареден с 50 лири.

# 478
Скрит текст:
Здравейте. Ние на12 септември ще пътуваме за Анталия. Избрахме хотел Лоницера 😂 Дано всичко е според очакванията ни 😊 Та въпросът ми е, тъй като лирата доста поевтиня, тук или в Турция е по изгодно да я закупя? Прочетох че във хотела има Change и мисля там да обменям.. и друго .. И който е ходил нека сподели в близост до хотела има ли магазини или улички с пазари..?
Ние заминаване на 14.09. За втори път ще сме там. До хотела има пазарче и магазинчета. Комплекса е доста голям и аз миналата година не успях да го разгледам целия. Приятна почивка! 😉
[/quote
Аз също се интересувам от това какво има около хотела? Някъде прочетох,че има супермаркет на Migros, но колко е далече от самия хотел не знам?
Има два Мигрос-а на 2-3 км от хотела, но единия е много малък като квартално магазинче, а другия е по-голям, но не колкото голям хипермаркет. В селището Авсалар са, т.е. от хотела в посока към летището. Не са на пътя, а навътре. Ето линк към всички Мигрос в Алания, първия най-горе, най-вляво е по-големия в Авсалар. https://www.migros.com.tr/en-yakin-magazalar/702

Оф, ето снимка от Google Maps, че три пъти сменям линка и все не се отваря това, което искам.
Скрит текст:

Не пишете дали с в 5-звездния или в 4-звездния хотел, но няма особена разлика в пътя, така че ще се ориентирате.
Благодаря за информацията! Ние ще бъдем в 5-звездния! Simple Smile

# 479
  • Варна
По това време най - сигурен за добро време е района на Анталия.Аз лично бях от 12 окт. миналата година , тази сме от 5ти.По всички останали курорти има вероятност да уцелите и ветровито и по неподходящо за плаж и море време Sad  , района на Анталия е заобиколен отвсякъде с планини и има собствен по топъл микроклимат.Там е единственото място в Турция където съм виждал бананови градини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт