Февруарската дружинка,вече на половин годинка!

• 45 148
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Хип имат и пащърнак(чист и с картоф) Simple Smile

# 106
В магазините ДМ има комбинация батат, картоф, пащърнак, морков.

# 107
  • Велико Търново
+1 положително мнение и от мен за Дм пюретата. Не миришат като тези на Хип

# 108
Не съм въвела още пъщарнак, но ще видя какво предлагат и ДМ. Благодаря за идеята за тях.

# 109
Сладък картоф има на Овко,моят дин го харесва много. Ако от близо 2седмици давам зеленчукови пюрета и все още не яде по 125гр. , мога ли да започна да давам плодови?

# 110
  • Сливен
6ти месец само кръв, урина и ехограф имахме. Моята мома яде тиква, морков, картоф, тиквичка, броколи, малко грах, сини сливи, праскова, пъпеш, диня. Не съм давала банан. А някой има ли представа защо педиатърката каза да изчакам с домата?

# 111
Защото съдържал хистамин /не знам какво е това/, а то било силен алерген.

# 112
  • Сливен
Ясно. Защото съм срещала в някои пюрета 4+ да има домат

# 113
  • Велико Търново
Да споделя, въпреки, че не съм го чувала от педиатър, от банана акото може да има като черни власинкиа. АЗ не съм давала все още и не съм виждала, но така ми каза моя близка приятелка, която  е давала. Толкова се е била стреснала, че го е носила за анализ( акото).

# 114
Тези, които правят домашни пюрета, как преценяте колко грама давате? Претегляте ли пюрето на домашна везна примерно?

# 115
Тези, които правят домашни пюрета, как преценяте колко грама давате? Претегляте ли пюрето на домашна везна примерно?

Ние още сме далеч от заместващо хранене, т.е и грамажът ни е малък, но в началото се ориентирах по брой лъжички. Стандартна бебешка лъжичка е около 3.5-4 грама. Сега вече от няколко дни слагам на везничката.

# 116
Да споделя, въпреки, че не съм го чувала от педиатър, от банана акото може да има като черни власинкиа. АЗ не съм давала все още и не съм виждала, но така ми каза моя близка приятелка, която  е давала. Толкова се е била стреснала, че го е носила за анализ( акото).
Joy
Ох не мога... Със сълзи се смях. Чак на анализ да го занесе.
Извинявам се за реакцията,  но предвид факта че захранваш детето с нова храна е очаквана последица  промяната в изпражненията - цвят, консистенция,мирис, странни парченца. Пак казвам извинявам се за реакцията но искрено се развеселих.
За тези, които все още не са дали банан - да, в акото има едни кафяви до черни власинки.Това е от самия банан, ако се вгледате. Доста са.
На моята мома от банана акото стана тъмнозелено и с тези власинки. И за капак се разхлаби. От тиквичката пък се запече, но си оправи цвета и консистенцията Grinning. Въпрос на организъм. На господина си остана жълто кафяво с власинки и си остана запечен. Вече омитат  по една трета банан преди обед и питат за още.

# 117
  • Велико Търново
Те и в лабораторията са й са се смели Simple Smile още там са й казали само като го видели че е банан Simple Smile но го изследвали все пак.

# 118

Аз го претеглям на везна,вече правя по едно цяло бурканче и претеглям преди и след храненето,за да видя колко е изял Simple Smile

# 119
Аз ползвам малките стъклени шишенца на Нук. Като махна биберона и сложа капачето за ринга са идеални бурканчета, а и са със скала за мл и се ориентирам по нея.

Общи условия

Активация на акаунт