Февруарската дружинка,вече на половин годинка!

• 45 126
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Аз се опитвах да отлагам захранването поне до 6++.. но не се получи. Момата си краде манджа от мен. Stuck Out Tongue Winking Eye
Мислех да стартирам със зеленчуци, но тя красна някой друг плод и така стартирах с плодове. Вчера викам айде и зеленчук ще предложа....и от тиквичка, картоф и морков си избра тиквичка. Мляска, маза, хапна едно парче, но определено плодовете я влекат повече. Банан като види полудява. Днес 1/4 от малък банан изяде. Тази вечер ядохме диня...големи писъци бяха да я почерпим, но ще остане за утре или вдругиден.
Виж младежа по-не се вълнува. Той пък си хареса картофа, мачка го с кеф, отхапа нЯкое друго парче, но не видях  да има парченца в памперса. Иначе днес яде и той банан, но по-малко количество от сестра си.
Схемата на мама Мече ми хареса, ама едно си мислех и планувах...друго стана...малко непоследователно тръгнаха нещата, но ще се наместим. Поне сезонни плодове има бол + бананите, които явно ще са любими както на баща и..

# 91
Схемата е по-скоро пожелателна, единствено бях сложила коментари на плодовете и зеленчуците, които се препоръчва да се забавят с конкретна причина. Всичко друго може да се дава в какъвто ред реши човек. Аз я ползвам по-скоро да планирам различните групи храни по месеци, отколкото за последователност на отделните храни. Аз лично се водя по това какви домашни продукти съм намерила към момента и така планирам няколко дни напред. Гледам да използвам максимално сезонните храни и миналата седмица видях, че съм въвела три плода/зеленчука в три поредни дни. Просто всичко планирам и променям в движение. Към момента не ме притесняват толкова алергии, колкото коремчето да свикне да преработва твърда храна. И мисля че вече се случва -след три седмици от началото на захранването вече намирам все по- малко цели парченца в памперс-съдържимото и все повече заприличва като консистенция на преработена храна. Също така бебо става по-координиран и сам си увеличава количеството храна. А ЗВБ е особено подходящо за близнаци по чисто технически причини. Давам и аз един глас за столчето на Икеа -дори да ти се налага да го разглобяваш краката се махат буквално за секунди.

# 92
  • София
Аз въведох оризова каша, но получи разтройство и спрях. Изчаках няколко дни и въведох тиква, днес бял морков. След това съм планирала оранжев морков, пащърнак, тиквичка, картоф.
Реално започнах захранването на пет месеца и половина. Действам бавно, без да бързам.

# 93
Всичко го направих както трябва.Утре вместо пасатора ще използвам пресата за картофи.
Картофите не стават добре с пасатор. Активиране се някакво вещество, май нишестето в тях и ставаха точно като лепило. Мачкай с пресата, ако ти се види едро претрий през цедка.

Скк благодаря много. Подложката допълнително ли сте я купували?

Лещичка, твоето столче също изглежда приемливо, но не съм го срещала по сайтовете или магазините. Всичко което предлагат е сгъваемо голямо...

Сетих се за още една слтернатива на столче за малки продтранства. Нямам представа колко е удобно -закача се за масата и няма крака. Има различни видове, може би си заслужава да погледнеш

https://dundio.com/chicco-столче-за-хранене-360°-за-маса-grey-07061705470000.html

# 94
Не съм виждала и яла бял морков 😄 само съм го чувала и че има и лилав 🥕,дано не е проблем че почвам с оранжев.  В 1 книжка четох че се почва от бяли към жълти , зелени , оранжеви и накрая червени зеленчуци... аз малко разбъркано

# 95
Има го на пюренце на Hipp

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 12:13 от narcissus

# 96
Не съм виждала и яла бял морков 😄 само съм го чувала и че има и лилав 🥕,дано не е проблем че почвам с оранжев.  В 1 книжка четох че се почва от бяли към жълти , зелени , оранжеви и накрая червени зеленчуци... аз малко разбъркано
Не е проблем. И аз в началото много се съобразявах с какво ли не, то последователност, то био, етикети, да няма подправки....Ами мина ми вече, не се вманиачавам вече, е чета етикетите за основните неща да няма захар, да няма някакви боклучиви неща, но дали ще има вече малко магданоз или копър или дали ще яде бял, оранжев или зелен зеленчук вече не ги следя Simple Smile

# 97
  • Велико Търново
Almond eyes, все едно аз съм писала последния ти коментар!
В началото на захранването - гледах, четях, следях грамове с една кухненска везна.... Сега просто смесвам пюренцата в една купа и давам. Чета разбира се, но го давам малко по-спокойно. Днес дадох за първи път месо - пилешко. Очаквам вече човешко акане хахахааах

# 98
[Хаха и аз имах везна, чудя се за кво ми беше, няколко пъти я ползвах само, ама нали за успокоение... Simple Smile

# 99
Готовите бурканчета претопляте ли ги

# 100
  • Велико Търново
Готовите бурканчета претопляте ли ги
Не. Държа за кратко в купичка с вряла вода, но съвсем кратко може би минута.

# 101
Момичета, знаете ли колко време е препоръчително бебчетата ни да ги плацикаме в минерален басейн? Нашата бебка я държа по 20-ина мин по два пъти на ден. На нея и допада, но не знам повече ок ли е?

# 102
Момичета, знаете ли колко време е препоръчително бебчетата ни да ги плацикаме в минерален басейн? Нашата бебка я държа по 20-ина мин по два пъти на ден. На нея и допада, но не знам повече ок ли е?

Ние ходим на плуване по 1 по някой път и по 2 пъти в седмицата на плуване+гмуркане за по 30 минути,вече от 3 месеца и до сега не сме имали проблем.

# 103
Аз се опитвах да отлагам захранването поне до 6++.. но не се получи. Момата си краде манджа от мен. Stuck Out Tongue Winking Eye
Мислех да стартирам със зеленчуци, но тя красна някой друг плод и така стартирах с плодове. Вчера викам айде и зеленчук ще предложа....и от тиквичка, картоф и морков си избра тиквичка. Мляска, маза, хапна едно парче, но определено плодовете я влекат повече. Банан като види полудява. Днес 1/4 от малък банан изяде. Тази вечер ядохме диня...големи писъци бяха да я почерпим, но ще остане за утре или вдругиден.
Виж младежа по-не се вълнува. Той пък си хареса картофа, мачка го с кеф, отхапа нЯкое друго парче, но не видях  да има парченца в памперса. Иначе днес яде и той банан, но по-малко количество от сестра си.
Схемата на мама Мече ми хареса, ама едно си мислех и планувах...друго стана...малко непоследователно тръгнаха нещата, но ще се наместим. Поне сезонни плодове има бол + бананите, които явно ще са любими както на баща и..
Е все едно аз съм го писала това...на море сме сега , в София опитах да дам морков и картоф, но повърна и реших да отложа до след морето.Да ама детето само си открядна банан от мама😊Банана е номер едно, после посмука малко диня, а днес яде розов домат.Пробвах банан на пюре, но от пръст го цока,  а от лъжицатя й се гади.Така реших и аз да давам парченца и май ще карам по ЗВБ.Домата го яде сама и като й писна го метна ☺Въртоглавке, пиши как върви при вашето  момиченце, явно са на една гастрономическа вълна.

# 104
Моя бебок се сдоби със зъбче и то без да разбера Simple Smile още 2 са на път като гледам. Научи се да се обръща и в двете посоки и няма спиране вече, само това прави.
За моя изненада обаче, повръщането се завърна и то час-два след ядене.
В края на седмицата ще го водим на планина, та тази седмица реших да го пробвам с готови пюрета, защото няма да имам възможност да му готвя там. Взех Хип и днес му дадох за пръв път. Правят ми впечатление, че миришат доста силно и неприятно, нищо общо с домашните, но за седмица не мисля, че ще му навреди.
Въвела съм тиква, тиквичка, картоф, морков и сладък картоф, какво друго пюре освен Хип мога да открия с тези зеленчуци. На Хип открих Морков, Тиквички с картоф и Тиква с картоф, но търся още малко разнообразие в менюто. Сладък картоф някой срещал ли е?

Общи условия

Активация на акаунт