Февруарската дружинка,вече на половин годинка!

• 45 191
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета, днес четвърти ден давам броколи. До сега съм въвела тиква, картоф, морков, пъщарнак, тиквичка, батат. Първите два дни го смесих с пюрето от картоф и тивичка, третият с батат и тъй като акото беше малко по-гъсто от обикновено, днес дадох с тиква. Друг път го разхлабва бързо, н о днес нестана. Той нормално ака 1-2 пъти дневно, а днес 5. По малко и гъсто. Зачервява се и се напъва. Дупето се зачерви доста и го боли. Мия и слагам судокрем. До сега само 2 пъти се е зачервявял и от крема му минава на 3 - 4 мазане. Плаче и е нервен преди и след акането. После все едно нищо не било. Вода предлагам, но не пие много. Рядко стигаме до 20мл. Веднъж само изпи близо 50мл, но беше много горещо. Яде 6-7 пъти. Само на обяд давам пюре. Изяжда около 120-150 гр.
Броколито запича ли?  На друг случвало ли се е такава реакция?
Не мисля, че има колики. Май проблемът е от запичането.
Утре мислех да дам тиква, но дали не е по-добре да го оставя само на АМ?

# 151
Момичета, кое хранене се замества с плодовите пюрета или още е рано?

Последна редакция: чт, 16 авг 2018, 04:18 от danimolli

# 152

При нас от брокули стана зеленикаво. Акито е твърдо от както бебка е на пюре и каша. Бебка силно се напъва, но за кратко.
 Опитвам се да предлагам по-често вода дори и с лъжичка.
Добре ще е да продължиш с пюретата, все пак са по-хранителни от АМ. Тиквата е добър разхлабител. Аз винаги се опитвам да правя комбинации запичащ зеленчук с разхлабващ.

# 153
Здравейте, момичета, днес четвърти ден давам броколи. До сега съм въвела тиква, картоф, морков, пъщарнак, тиквичка, батат. Първите два дни го смесих с пюрето от картоф и тивичка, третият с батат и тъй като акото беше малко по-гъсто от обикновено, днес дадох с тиква. Друг път го разхлабва бързо, н о днес нестана. Той нормално ака 1-2 пъти дневно, а днес 5. По малко и гъсто. Зачервява се и се напъва. Дупето се зачерви доста и го боли. Мия и слагам судокрем. До сега само 2 пъти се е зачервявял и от крема му минава на 3 - 4 мазане. Плаче и е нервен преди и след акането. После все едно нищо не било. Вода предлагам, но не пие много. Рядко стигаме до 20мл. Веднъж само изпи близо 50мл, но беше много горещо. Яде 6-7 пъти. Само на обяд давам пюре. Изяжда около 120-150 гр.
Броколито запича ли?  На друг случвало ли се е такава реакция?
Не мисля, че има колики. Май проблемът е от запичането.
Да, броколите запекоха жестоко бебо. Нищо разхлабващо не помогна и се наложи да направя клизмичка. В "резултата" имаше цяло топче, което обясни защо толкова се е напъвал горкичкия. Оттогава не съм давала броколи и се чудя дали да опитвам пак...

# 154
До колкото знам, плодово пюре не може да замести хранене. Нашия педиатър ми каза да давам сутрин само плод между хранене, а следобяд в кашата. Тоест каша + плод замества хранене.
Аз имам въпрос относно кашите - дадох оризова инстантна на Хип, като в упътването пише, че може да се смеси с плод. Вчера взех елда пак на Хип и отзад не пише нищо за плод. Някой знае ли дали мога да добавям плод?

# 155
  • София
nestava кашите винаги съм ги смесвала с плод. Ориз, спелта, просо и т.н. Конкретно елдата става много хубава с масло и сирене. Може да го имаш предвид за след месеци. Просото също. Тях ги давах за закуска вместо попара.

# 156
Да ви разкажа една случка от миналата седмица ,където незнам за чудене или смях беше.Излизаме на разходка със сватовете и ентусиазирано разказвам как вече съм му направила на бебо 20-ина пюрета в бурканчета.Всичките със сезонни зеленчуци и плодове.Свекър ми ме погледна с един странен поглед и ме попита ,защо не му купуваме пюретата,а ги правим.Обясних му,че домашните са по-хубаво,а той ме изгледа странно и ми каза,че ако нямаме пари щели да ни дадат да си купим....Вчера ми пратил три пюрета по свекърва ми.Странна работа...Сигурно си мислят,че ще умора детето с тия домашни пюрета...

# 157
  • Велико Търново
Хахах, мен пък ме питат защо не правя. Свекървата ме пита тенджера имам ли за бебето Simple Smile аз й казах че имам само за възрастни Simple Smile

# 158
  • София
Хахах, мен пък ме питат защо не правя. Свекървата ме пита тенджера имам ли за бебето Simple Smile аз й казах че имам само за възрастни Simple Smile

Ейййй, ама е сладка свекърва ти Stuck Out Tongue Winking Eye

# 159
Nestava, би ли ми казала от коя каша на Хип с елда си взела, тази млечната ли? Аз друга не намерих и като я смесвам с вода в  пропорцията, която е дадена, тя става по-гъсто мляко. Не мисля, че тази каша може да се смеси с плод. Надявам се като въведа царевичната да продължа с добявянето на плодове.

# 160
Nestava, би ли ми казала от коя каша на Хип с елда си взела, тази млечната ли? Аз друга не намерих и като я смесвам с вода в  пропорцията, която е дадена, тя става по-гъсто мляко. Не мисля, че тази каша може да се смеси с плод. Надявам се като въведа царевичната да продължа с добявянето на плодове.
Даа! Инстантна млечна каша елда! Cry

# 161
  • Велико Търново
Вчера дадох банан с кашата, и без нея, и после пак с нея... Мазаното си беше на лице... Направо ми идва да постеля мушама под стола, и в радиус около него+ найлони като тези на майсторите когато боядисват.... Голяма мъка е цивилизованото хранене вкъщи.... Вече когато стане време за ядене усещам как ми става зле - хвърчат лъжици, бръмчи с уста, плюе, бърка си в устата и после търка очите.... Ясно че е ново занимание и всичко е интересно, но наистина лошо ми става като видя на какво прилича всичко след ядене.
Да попитам дава ли някоя от вас витамин ц на бебето си? Аз давам по една ампула на ден, три дни подред през няколко седмици. Т.е. 3 ампули в поредни дни, на около месец време. Така ми беше казал един педиатър, при последното боледуване на бебо. Но никой друг никъде не съм чувала/ чела да прави това и затова питам. Дали има вероятност нещо да му навреди, според вас?

# 162
Аз не му давам и честно казано дори не съм се замисляла за това.Педиатърката не е споменавала нищо.В пюретата плодовите, които му давам в съдържанието си пише че съдържат витамин Ц (предполагам е от самия плод).Също и в Ам има съдържание на вит.Ц

# 163
Ох, бебо никак не ги харесва тия каши, ни с плод, ни без плод. Не му ги и давам вече, само въведох.
В какво прибирате играчките? Аз до сега ги подмятах наляво надясно, но нарастват и се чудя какво да взема вече да ги събирам, то тепърва ще има още...

# 164
Ох, бебо никак не ги харесва тия каши, ни с плод, ни без плод. Не му ги и давам вече, само въведох.
В какво прибирате играчките? Аз до сега ги подмятах наляво надясно, но нарастват и се чудя какво да взема вече да ги събирам, то тепърва ще има още...

Взех тази чанта/кош от Икеа.Събира доста играчки

Общи условия

Активация на акаунт