Февруарската дружинка,вече на половин годинка!

• 45 170
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
И аз тегля на кухненска везна,записвам всичко колко е ял и какво в един тефтер,че не мога да помня всичко.

# 121
  • София
Тегля на кухненска везна.
На вашите бебета пукат ли им ставите? На моята не спират да пукат. Още повече раменете след като падна леко преди няколко дни. ....

# 122
Vartoglava .,как им даваш бананчето точчно?

# 123
Пукат,раменете по често,но и крачетата се случва да изпукат.Ортопеда беше казал,че било хрущяли това и до годинката се изгражда цялостната костна система и щели да спрат.Аз моя все под мишниците го дигам,отскоро се мъчи да пристъпва и пак там го придържам,а като го слагам седнал на земята пак за ръцете го спускам,така че е нормално мисля.
Аз плодовете ще ги давам в такъв биберон,мисля да почвам вече,зеленчуците не са много актуални при моя освен картофа.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 20:36 от лещичка

# 124
  • Велико Търново
Лещичка, в друга бебешка тема много ме разубедиха за тези бибероно мрежички. Сподели мнение, моля те, след като ги пробваш.

# 125
  • София, България
Лещичка, в друга бебешка тема много ме разубедиха за тези бибероно мрежички. Сподели мнение, моля те, след като ги пробваш.
Бях питала педиатърката, понеже имаме три такива, все подаръци. Тя каза,че не са опасни (стига да се следят за състоянието на мрежичките), но реално детето нищо няма да получи от тях (като храна и енергия). За залъгалка само стават,според нея. Аз все още не съм пробвала да давам така плод на детето,така че не мога да говоря от опит.

# 126
И аз си взех такъв биберон от Джъмбото за 2-3 лв.,но не съм го пробвала още.Чакам още седмица и почвам за въвеждам плодовете и ще го пробвам.

# 127
  • Велико Търново
Когато започнете кажете Simple Smile))

# 128
Какви са негативите?Аз му давах сварен картоф така,хапваше си го и мляскаше,не видях проблем 🤔
Приятелка захранваща по ЗВБ ги ползва също и няма никакъв проблем в началото де,вече си яде с ръце нейния,но той е по-голям от нашите и е захранен с всичко.Сподели какви проблеми са срещали освен че не се учи на лъжица разбира се.

# 129
За първи път виждам такова нещо.А каква е ползата от тях?

# 130
Vartoglava .,как им даваш бананчето точчно?
Хамсти, деля го на око на три в момента и самото парче на три. Като стиснеш банана и той си се разделя на три по дължина. Как го обясних само.... И така тези парченца им ги давам в чинийка. Малкия се маже много хубаво. Но хапва. Обаче шефката .... Тя като и се изплъзне и почва да мрънка и да пищи и иска аз да и го давам. Така ме превърта че все аз и го давам. Ако сме навън обаче чупя банана, държа го и те си гризкат и си се мажат.
Смисълът на ЗВБ е бебето само да взема храната в ръце и да я поставя в устата си, а не мама да му я бута в устата. Ако мама държи и чупи храната на малки парченца захранването е по- скоро педагогическо захранване, а не ЗВБ.

# 131
Някой а е въвеждал зелен фасул?В една от качените статий го имаше и се зачудих как се предлага?Дали с картоф ще стане?Кой знае какъв вкус ще е...

Някой запознат ли е колко е горе-долу срокът на годност на домашните стерилизирани пюрета?

# 132
Това намерих аз от форума
Скрит текст:

# 133
Някой а е въвеждал зелен фасул?В една от качените статий го имаше и се зачудих как се предлага?Дали с картоф ще стане?Кой знае какъв вкус ще е...

Някой запознат ли е колко е горе-долу срокът на годност на домашните стерилизирани пюрета?

Аз бих изчакала със зеления фасул, тъй като е газообразуваш.

# 134

Аз бих изчакала със зеления фасул, тъй като е газообразуваш.

Аз имам чувството че всичко е газообразуващо. Каквото и да дам, каквото и да ям все пръцкат.

Общи условия

Активация на акаунт