Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изплащане на щета в "Армеец"

  • 3 157
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 253
Здравейте,

Имам сключено каско за лек атомобил в " Армеец" . Счупи се предното стъкло от камък на магистралата. Заведе се щетата, казаха, че ще платят по експертна оценка, смених стъклото, което не е китайско и не е сменено в Кобра. Преведоха ми половината  пари като за китайско стъкло, по цени на Кобра. Въпросът ми е дали да пускам жалба и да ходя да си вдигам кръвното. Имате ли случай на разгледана жалба и след това доплащане на разликата до фактурната стойност на новото стъкло.

# 1
  • Мнения: X
Пускай жалба.Гаранция ще ти дадат повече

# 2
  • Мнения: 1 935
Нещо някъде да пише в общите условия, че не следва да плащат  като за китайско стъкло, а трябва да е немско? И да има разделение между европейско, турско, американско... Не пише.
Каквото пише те са го направили.
Приели са заявлението, огледали са колата, направили са експертна оценка (имате опцията доверен сервиз, но или като сте сключвали застраховка не сте се усетили, или сте решили че Ви е скъпо, защото действително е по-голяма премията) и са Ви платили по тази експертна оценка - за стъкло. Ако бяхте през доверен сервиз, може би нямаше да сложат китайско, но може би....
Този проблем съществува от зората на застрахователния пазар в БГ, още проф. Драганов, шефа на МИК АД казваше - няма да плащам нови части за стари коли и по методика се прилага процент на овехтяване.  За да влезеш в сумата определена от тази методика трябва да си купиш "овехтяло" стъкло, от кола втора ръка - това масово се прави в доверените сервизи, впрочем.
Иначе ново стъкло, оригинално, в някои сличаи (ако е с подгряване, датчици и т.н.) може да струва повече от колата.
Кобра работят с европейски (или турски или белгийски, испански) и китайски стъкла, имат две цени за почти всичко. И ги казват директно.

Така че, не виждам на какво основание ще се оплаквате в Комисията, но сте в правото си да го направите, дълбоко се съмнявам, че ще хване декиш, единствено може да стане, ако Армеец по някакъв начин е нарушил условията. А те не са вчерашни, вервайте ми....

И един съвет, ако позволите - занапред си правете застраховката през застрахователен брокер, който да поеме ангажимента при щета да е до Вас със съвет и помощ за ликвидацията, срещиу ангажимента следващата година пак да сключите през него. Той живее от процента, за Вас цената е същата, а разправиите и стратегията при обявяване на щетата и поведението пред тях оставяте на него. Всички застрахователи плащат, но не на всеки и не винаги, там е работата.... И по-голямата част от ужилените се жалват. Накои постигат резултат, повечето пият вода.
Цинично звучи, но е факт, Това е положението...

П.С. Ако искате на следващото камъче да не получите вече половината китайско стъкло, си направете дозастраховане....
Не са само Армеец. Всички са маскари. Но не е луд който яде зелника.

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 15:14 от StefanB

# 3
  • Мнения: 406
Здравейте,

Имам сключено каско за лек атомобил в " Армеец" . Счупи се предното стъкло от камък на магистралата. Заведе се щетата, казаха, че ще платят по експертна оценка, смених стъклото, което не е китайско и не е сменено в Кобра. Преведоха ми половината  пари като за китайско стъкло, по цени на Кобра. Въпросът ми е дали да пускам жалба и да ходя да си вдигам кръвното. Имате ли случай на разгледана жалба и след това доплащане на разликата до фактурната стойност на новото стъкло.От опита който имам аз с Армеец разбрах следното.щ:Те си преценяват колко да изплатят особено за нещо като във вашият случай,което е подменено веднага след инцидента ,не е минало през оглед в техен пункт и не е ремонтирано в оторизиран сервиз.
Имам подобен случай, но в чужбина.Карастрофа с МПС чупят се стъкла и огледала, съответно правим нужното със снимковия материал и завеждането на щетата,след доста време и след многократни обаждания от моя страна ми казаха ,че независимо от това че ремонта е извършен в чужбина и че аз съм дала примерно 100лв. Те ще оценят частите спрямо тукашния пазар и ако са 30лв.толкова ще ми бъдат преведени.

# 4
  • София
  • Мнения: 8 247
Имате ли опит с отказ на обез-ние за им. щета (Армеец) и дали може да се сменят?! (в ЦКБ е кредита)..

Преди 1г пак имаше теч но след превода - не сме правили ремонт. Сега потече в другата част (същата стена) и ни казаха че не правят повторно обезщетение ако не е поправено от предния път, но реално не е същия теч (място).
Има ли смисъл да се жалвам...и до кой?
Не си намерих снимките от 2019 / но те ги имат/, но по спомени беше нещо такова (6м е стената) -
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт