Кюретаж и забременяване след това - тема 79

• 59 710
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък  мисля, че е точно обратното, витамин Ц май го спира или поне намалява.

# 601
Така е, когато ми се случи да ми дойде на морето пия много витамин С за да ми спре по бързо

# 602
Излезе Прогестерона - 11.630 nmol/l. Доколкото разбирам, тази стойност отговаря на лутеална фаза, нали? Извън референтните граници за бременни жени е. Изненадана съм, че вчера на прегледа ме посъветваха на пусна само ЧХГ... Той не е готов още, но най-вероятно стойностите са почнали да падат.

delisardeli, май наистина е рано. Снощи на прегледа се видя нещо, което евентуално (но по-скоро не) можело да е плодният сак, но бил разположен прекалено ниско.

Витамин D и  витамин В12 изследвах в началото на ноември, ниски бяха стойностите. Оттогава приемам метилкобаламин 1000 мкгр, фолиева киселина взимам от повече от година, а с витамин D започнах преди месец, но не съм особено редовна. Кръвната захар и инсулинът на гладно са ми горе-долу добре, но е възможно все пак да имам и лека ИР. От няколко месеца обаче се старая да се храня ВМ-НВ и би трябвало да има подобрения там.

Искаше ми се да разбера какви са стойностите след приема на добавките, но след като разбрах, че съм бременна, не ми правеше пауза от 2-3 седмици, за да мога да повторя изследванията. Сега ще имам тази възможност...

Току-що излезе и ЧХГ-то
28.01 -  65 IU/L
30.01 -  91 IU/L
01.02 - 152 IU/L
03.02 - 186 IU/L

Защо не пада Sad(( Вторник явно ще ходя пак да ми взимат кръв Sad((

# 603
  • Варна
Отивай по най-бързия начин на лекар, ако трябва искай няколко мнения. ЧХГ не се удвоява правилно, имаш и кръвотечение, има голям риск от извънматочна бременност, не подценявай състоянието си.

# 604
Арвен, бях на лекар вчера. Казаха, че нищо не може да се види още и да се следя. Днес не вярвам някой да каже нещо по-различно... Освен да дам едни нови 100 лева, наистина не виждам с какво ще помогнат. Би трябвало да съм в началото на 5.г.с

Някой може ли да каже как се установява извънмачна бременност толкова рано? Не искам да се разкарвам, за да чуя отново: много е рано Sad

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 14:51 от Dark_Chocolate

# 605
  • Варна
Този, който ти разправя, че в 5 г.с. е много рано да се види плоден сак, е некадърник.  Не знам от кой град си, но ти трябват добри специалисти. В 4 г.с. + 5 дни се видя сак в матката и с 2-те ми бременности на коремен ехограф, а с вагинален се вижда още по-добре. Твоето ЧХГ е ниско,  но продължава да расте, не се вижда нищо в матката, покачва се бавно, имаш слабо кървене. Всичко това са индикации за извънматочна бременност. Трябва ти добър лекар с хубава апаратура.  Кога беше овулацията ти, следила ли си я? Не гледай колко пари ще дадеш, важното е да се разбере има ли нещо в тръбите, или в матката ...

П.С. Прегледах някои твои постове, та ти имаш 9 дневно закъснение, ако наистина овулацията ти е била на 11-ти. Тогава вече 100% трябва да се вижда има или няма нещо в матката. Върви на лекар и си покажи ЧХГ резултатите, както и Прогестеронът.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 15:13 от Arven_89

# 606
От София съм, ходих в Токуда. Във форума също всички пишат, че в 5-та седмица няма да се види нищо. И снощи се потвърди. Ако ида днес, пак ще се потвърди. Започвам сериозно да се изнервям от цялата ситуация вече и ми се разбива психиката.

Нямам представа кога е била овулацията. От прочетенето, потвърдена се води само, ако е правена фоликулометрия. А аз я следих само с уринарни тестове, като имам три положителни теста на 10, 11 и 12-ти януари. Овулацията е била някъде в този период. Последно бяхме интимни на 11-ти.

Стават точно 24 часа откак започнах да кървя... Снощи ме гледаха с вагинален ехограф. Тръбите с коремен ехограф ли се виждат? Попитах дали може да се видях, смотолеви нещо лекарката и не ги погледнахме. А четох, че може да се напълнят с кръв...

Днес е неделя, а дори и да не беше, как да се вредя за преглед при лекар с хубав апарат, като часовете се запълват седмици преди това.

Моля да ме насочите къде да ида за преглед, защото изборът на случаен принцип явно не доведе до нищо Rage Чувствам се като звяр в клетка, изнервена съм, плача, не знам какво да правя, къде да ида, кой да ме прегледа. Ако пак ме отпратят с поредното: много е рано да се види нещо.... КАКВО мога повече да направя Rage

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 16:58 от Не се сърди, човече

# 607
5та седмица с неуспешната ми бременност, приключила с кюретаж се видя 6.7мм сак в матката. Принципно уж се визуализира след чгх 1000. Може и за тръбите да важи същото.
За съжаление не мога да те насоча към лекар в София. Защо не пробваш в майчин дом?

# 608
Да, но при мен ЧХГ-то е доста ниско. При теб може да се е видяло в 5-та седмица, но може би си била с по-високи стойности. Замислям се и аз за Майчин дом, пък който ми се падне. Но мисълта, че е извънматочна бременност и че ще ме върнат отново без да го устоновят ме побърква Cry

# 609
  • Варна
Не съм от София, но аз лично бих отишла в Майчин Дом или в спешния кабинет на " Надежда". Питайте в темите за извънматочна бременност, момичетата трябва да са добре осведомени. С вагинален ехограф се вижда най-добре, тръбата е уголемена леко, но не е 100% сигурно, че ще успеят да видят. Взема се предвид снетата анамнеза, изследванията на ЧХГ и ехографската находка. Разбирам притесненията ви, но се опитайте да се успокоите, за да вземете най- правилните решения.

# 610
  • София
Според мен прогестеронът ти е нисък. Трябва да отидеш някъде, където има добър ехограф, някъде където правят ФМ. За надежда добра дума не мога да кажа, макар да имат добро оборудване, зависи на кого ще попаднеш. Кървенето силно ли е? Намалява ли?

# 611
Стават точно 24 часа откак започнах да кървя... Снощи ме гледаха с вагинален ехограф. Тръбите с коремен ехограф ли се виждат? Попитах дали може да се видях, смотолеви нещо лекарката и не ги погледнахме. А четох, че може да се напълнят с кръв...

Днес е неделя, а дори и да не беше, как да се вредя за преглед при лекар с хубав апарат, като часовете се запълват седмици преди това.

Моля да ме насочите къде да ида за преглед, защото изборът на случаен принцип явно не доведе до нищо Rage Чувствам се като звяр в клетка, изнервена съм, плача, не знам какво да правя, къде да ида, кой да ме прегледа. Ако пак ме отпратят с поредното: много е рано да се види нещо.... КАКВО мога повече да направя Rage
ако си от София , аз съм много доволна от майчин дом и попаднах на страхотен лекар Д-р Юрий Хранов

# 612
Аз пък се чудя как при ЧХГ 186 очаквате да видят нещо в матката ... И маточна бременност да е, според мен при тези нива нищо няма да се види. Но наистина състоянието трябва да се следи изкъсо ...

# 613
Момичета, ходих в Майчин дом. Там ме гледаха на два ехографа, че единият не бил много добър, но както се очакваше, и както CatGirl е написала, не се видя нищо. Успокоих се малко, но сигурно временно и пак ще изтрещя по някое време Simple Smile) Освен утре да ида в Надежда, а вторник да мина и през Фемина Smiley

Казаха ми да следя ЧХГ-то и вторник ще ме боцкат за пореден път. Да се занулява вече тази стойност и да се свършва.

delisardeli, кървенето го водят оскъдно, но за мен чак оскъдно не е, много обилно обаче също не е.

Това е от амбулаторния лист от Майчин Дом:
Скрит текст:
Обективно състояние
St.gyn - влагалище оскъдно зацапано с кръв, CC - затворен, еx.utero - nihil

Изследвания
УЗИ - в кухината на матката, както в аднексите не се визуализира гестационен сак. Кавум дъгласи - свободен

# 614
Както CatGirl е казала, при такава стойност няма никакъв шанс да се види нещо.
Според мен следи чхг още няколко дни и да се надяваме да започне да пада.. Дори и да си е в матката за мен лично няма да излезе нормална бременност, колкото и да не ми се иска да го казвам (съжалявам, за което).
Просто съм минала веднъж през това с неправилно покачващо се чхг и знам, че идва момент, в който просто искаш всичко да свърши по-бързо...
Стискам палци всичко да се развие по най-лекия начин 🙏

Общи условия

Активация на акаунт