Кюретаж и забременяване след това - тема 79

• 59 708
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
При такава стойност,  ако е в тръбата се вижда задебеляване,  стига апаратът и задапаратното устройство да са добри...  
Заради това е хубаво да ходи често на прегледи и да следи какво става,  защото ако продължи да расте и се окаже в тръбата,  състоянието ѝ е животозастрашаващо.

# 616
Арвен, плашиш ме така Cry От целия текст виждам само "състоянието й е животозасташаващо" и почвам да си мисля как нощес ще направя кръвоизлив и ще умра Cry Не знам дали под влияние на прочетеното си въобразявам, но взе да ми се струва, че взе да ме боли по-силно корема и че вдигам температура.

# 617
Ами тя нали точно това прави - ходи често на прегледи, следи си ЧХГ? Стига сте я плашили до смърт ... Мисля, че момичето е съвсем наясно, че трябва да се следи, какво повече да направи?
Дарк, следи се за постоянна болка, която е локализирана от едната страна, дясно или ляво. Дебело подчертавам, че не е задължително да е извънматочна!!!! Следи ЧХГ и ако нещо те притеснява, отивай на лекар. Ние ще помагаме с каквото можем.

# 618
CatGirl, благодаря... Помагаш ми малко да се успокоя, но съм страшно уплашена. Не може ли да ми изпишат лекарство за прекъсване на бременността? Мисля утре пак да пусна ЧХГ, нищо че няма да са минали 48 часа. Трябва да почне да пада тази стойност Sad

# 619
  • Варна
Dark_Chocolate,  съвсем не искам да те плаша,  но и не мога да ти напиша " не се притеснявай,  всичко е нормално". Спирам да коментирам случаят ти и искрено се надявам всичко да се развие по най-благоприятният начин. 
Catgirl, съвсем не искам никого да плаша,  но нали форумът е за взаимопомощ,  не само за успокояване и честитки?  Пиша това,  което знам и с което мога да помогна,  друг е въпросът дали помощта ще бъде отхвърлена или приета.

# 620
Арвен, не съм искала да звучи обвинително. Може би няма как да разберете колко ценно е всяко мнение за мен и съм ужасно благодарна за всяко едно включване, за времето, което отделяте, за съчувствието, за разбирането.

Просто чувствам безсилие, гневно ми е за това, което ме сполетя, страх ме е. Всички новини за нелепо отишли си хора допълнително подхранват тези страхове. Ходиш на преглед и не виждаш разбиране на притесненията ти, не виждаш опит за намиране на причината за проблема, подхожда се повърхностно, без особено задълбаване и мога да продължа да изброявам и още, и още, но сигурно повечето са минали през подобни мисли и не им е чуждо.

Опит с такава ситуация нямам досега, гинеколог, на когото разчитам - също, все още. Съветите, които получавам тук са единственото, на което разчитам. Затова ще се радвам да продължаваш да си споделяш мнението. Не се и засягам като се каже, че от това нормална бременност няма да излезе, защото аз самата съм наясно. Искам да приключи възможно най-бързо всичко и се надявам да забравя, за да мога да опитам отново.

Според вас не е ли редно да ми се изпише някакво лекарство? Между другото, с тези стойности на ЧХГ-то даже не ме водят бременна Simple Smile

# 621
  • София
Дарк, според ЧХГ-то си бременна, но просто е много рано да се види и каже нещо. Според мен няма смисъл да пускаш чхг всеки ден, какъв извод ще ти даде това? Пусни отново след 48ч. В същото време ако имаш рязки остри болки, бъди готова да се изстреляш към спешен кабинет. Въоръжи се с търпение - за момента нищо друго не можеш да направиш. Докторите - също. Пиши, да те следим какво става.

# 622
Да, но днес с ушите си чух как ме питаха дали изобщо съм бременна и дали това не ми е цикъла, при все че предоставих 4!!! резултата от кръвни тестове Simple Smile)) Да не говорим пък, че Прогестерона съвсем не му обърнаха внимание. Да, вярно, написани на ръка, защото нямаше къде да ги разпечатам, но все пак... Simple Smile

Болка имам, но е търпима. По-рано пих Но-шпа, но реших да не взимам повече хапчета, за да мога да се следя за по-силна болка.

Иска ми се утре ново ЧХГ, защото това е единственото, което имам възможност да следя. Пропусна ли го, все едно съм пропуснала възможността да следя изкъсо ситуацията за цял един ден.

Ще пиша при ново развитие и дано да са добри новини

# 623
  • София
Дарк, как си?

# 624
Добре съм Hug Днес корема почти не ме боля. Нямам търпение да стане утре и да видя падащо ЧХГ

# 625
Дарк, много съжалявам за това, през което минаваш ! За съжаление изпитах същото през лятото, бавно растящо чхг, ходих при лекар с ехограф за ФМ, който при чхг 700 не видя нищо и ми каза "Ами ако те заболи, ако ти стане лошо - бягай към спвшното, за мен си с извънматочна" ... е, докато го чух и ми стана лошо. Изживях абсолютен АД в следащите 2-3 дни, чакайки да ми стане зле и да се разделя с някоя от тръбите си.
Е, след ново чхг, което беше 900, се видя сак в матката, празен за съжаление, но поне не беше ИБ.
Лекаря, който го установи ми каза , че преди ЧХГ да е доближило 1000, няма как да се види къде е ембриона, дали в матката или в тръбата. Важно е да се следи ЧХГ и без излишна паника.
Няма смисъл от ежедневни прегледи.
Стискам ти палци всичко да се развие по възможно най-добрия начин.

# 626
Много добре разбирам какво си изпитала. Аз също си представях, че оставам без тръба, че получавам кръвоизлив, моите най-големи притеснения също са (бяха) за извънматочна бременност.

Снощи обаче мисля, че изхвърлих плодния сак. По-гнусливите да не четат изречението в скрития текст...
Скрит текст:
При забърсване по тоалетната хартия остана нещо като тъкан (pregnancy tissue според чуждестранни сайтове), а в единия край видях подобие на миниатюрно яйчице.
Изпитах едновременно и тъга, и облекчение Sad

Преди малко минах през лабораторията, чакам резултатите, обикновено излизат след 16:30 ч.

# 627
Здравейте момичета! Искам да ви споделя и моята история! През август месец мин година забременях за втори път. Имам дъщеря на почти 5 г. Много се зарадвах на двете чертички, но някак не бях спокойна като първия път! Имах чувството че нещо не е наред... така и стана. На 10.11 бях на преглед, за записване на ЖК. бях в 10г.с и всичко приключи... плода беше изостанал в 7 с. без сърдечна дейност. Последва още един преглед при друг доктор, не че съм се надявала сърчицето да започне да бие отново, но все пак отидох. На 13.11 беше и абразиото... бях съсипана, за жалост ви е ясно как съм се чувствала. Както и да е, вече съм добре, може би това че вече имам една принцеса в живота си ми помогна да премина през всичко товА. Бях на лекар след първия цикъл, всичко ми било като по учебник, но имам раничка на шийката. Правих изследвания, всичко е ок, даже докторката ми каза, че на пролет може да подновим опитите! Ако питате мен искам още този месец да започнем с опитите, но също така ме е страх. Та какво мислите вие, имам два цикъла след кървененто след аборта, идва ми на датата... никога не ми е било толкова редовен цикъла, мисля този месец в края да подновим опитите! Момичета желая ви много успех и нека всяка една от нас да износи и роди здрави и щастливи бебоци! Успех 🙏🏻🤞🏻

# 628
  • Варна
Toni Dimitrova 28 , съжалявам за случилото се ... Дано скоро видиш положителен тест и всичко да е наред!  Раничката в следствие на абразиото ли си я получила или я имаш от преди?

# 629
Ами нямам представа, преди не са ми казвали че я имам, предполагам, че е след абразиото. Докторката ми ме уверява, че няма проблем да износя и родя и че раничката няма да пречи по никакъв начин. Надявам се да е така!

Общи условия

Активация на акаунт