Кюретаж и забременяване след това - тема 79

• 59 675
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
    Ваня
, благодаря много. Успокоихте ме много. За Хашимото вече съм на терапия, предстои контрола следващата седмица. Надявам се на добри резултати, защото нямам оплаквания, но аз и преди да открия заболяването нямах, така че нищо не се знае.

# 721
Здравейте, аз съм най-големият карък на света. Медикаментозният ми аборт в 7г.с е абсолютно неуспешен. След двудневно обилно кръвотечение и съсиреци, аз не изхвърлих сакче ит.н Даже напротив- аз съм от тези 2%, при които бременността се развива с растящ плоден сак и мъртъв ембрион. Здраво закрепен и без никакви аномалии.
Вторник предстои кюретажа. Дано поне всичко мине там благополучно!
Благодаря и съжалявам, че сме тук с Вас !

# 722
  • София
Антонели, съжалявам, случват се такива неща, че и къде по-странни.
Стискам палци вторник всичко да мине добре. Горе главата!

# 723
Всички тук сме теглили късата клечка по 1,че и по 2,3 пъти.
Както е казала Дели,горе главата-да минава всичко и право напред!

# 724
Да, аз с първият мисед ми правиха 2 , защото първият не ме бяха изчистили добре. Вторият мисед мина добре.Тази къса клечка нещо този път ми се заби жестоко, просто трябва време.
Благодаря за подкрепата! Hug

# 725
  • София
Антонели, ти с тези миседи, изследвала ли си се за тромбофилии?
Съжалявам за случилото се Sad

# 726
При мен пък при  мисседа ме упоиха, събудиха ме и се оказа,че не са успели да отворят шийката и са спрели, за да не я скъсат. И последва 2ра упойка на следващия ден и успешно премахване. Само аз си знам кошмарната нощ в болницата точно на разпети петък миналия април.
По ирония на съдбата тази година април съм в 9ти месец и все си имам предчувствие,че на Великден ще родя живот и здраве.
Мисълта ми е, случва се, всичко се преживява. Жените сме страшно силни същества. Всичко отминава, остава само болезнения спомен.

# 727
Monamour,  колко време след аборта забременя?

# 728
Monamour,  колко време след аборта забременя?
Казаха ни да изчакаме 3 цикъла, ние изчакахме 4 и забременях отново от 1ви опит. Честно казано не очаквах да стане веднага, даже не вярвах на тестовете. После последва треперенето да мина 7ма седмица, после 8ма, после 12та.
Изследвания не съм правила специални. Само ТСХ следях . Като след кюретажа овулациите ми станаха страшно силни, с обилна цервикална слуз, може би това е помогнало да стане бързо забременяването.

# 729
При мен след абразиото ефекта също беше положителен, по-хубава лигавица, като дебелина и структура. Забременях 2 месеца след това, при мен това са 2 цикъла, на 3тия се получи.

# 730
Аз изчаках 5 месеца и сега започваме да опитваме, но ме притеснява, че от тогава имам пмс понякога след цикъл, след овулация а не само преди цикъл.и другото , което ме притеснява е , че  вече гърдите не ме болят преди цикъл а овулацията е по болезнена

# 731
[video][/video] момичета имам въпрос, след първия цикъл една седмица след това започна една черна кръв ходих на всякви лекари не се останови от къде идва пих 10 дни антибиотици и спря, останови се след мисед-а че съм с тромбофилия, въпросът ми е на вас случвалолии се след кюртажа такова кървене

# 732
  • София
Тъмната кръв предполага, че е имало нещо задържано в матката. Хубаво че се е изчистило, хубаво че са ти изписали антибиотик, за да няма възпаление.
Като ти свърши кървенето отиди при някое АГ, което има апарат с доплер - да погледне дали не е останало нещо кръвоснабдено след кюртажа.

Тромбофилията няма отношение към състоянието ти, освен при бременност, счупване на крайник, отворена операция, залежаване - в тези случаи се препоръчва профилактика.

# 733
Здравейте, включвам се и аз в тази неприятна темичка с  няколко въпроса:

- За колко време е нормално да спадне ЧХГ след аборт, вчера го изследвах 10 дена след абразиото - 121 - тази стойност дали е ок? (в деня беше 13000)

- Мисля си, все съм слушала как не трябва да се прави аборт, че след това може да нямаш деца...а когато ми се стовари това по медицински причини, сега чета, "спокойно, то след това по-лесно става"...от къде идва това разминаване:rolling_eyes:, разсъждавам си и ми е трудно да се успокоя, че щяло по-лесно да стане сега?

# 734
Сиси, става по-лесно да. Лигавицата на матката е обновена, цервикалния канал е по-отворен така да се каже. Овулацията става по-силна, както се увеличава и цервикалната слуз.
Трудно забременяване настъпва, когато кюретажа не е извършен както трябва и настъпят сраствания и инфекции.
Чгх спада бавно.

Общи условия

Активация на акаунт