Кюретаж и забременяване след това - тема 79

• 59 669
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Миналата година и аз имах кюретаж.
Отидох в болницата, малко изследвания, после упойка и за 5мин всичко беше приключило. Полежах 30мин да ме пусне упойката и вкъщи. Полежах малко вкъщи, пих 3 дни АБ и така. Кръвотечение имах много слабо и то за ден два. Нито болки, нито нищо. Но по-добре вкъщи. В болница е депресиращо.

# 76
В София искат да стоиш в болницата три дни, вероятно да оползотворят някоя пътека.Имам вече един кюретаж и съм минала по този път.Наистина всичко е идеално - лягаш и след 15 мин си нов човек.Но много се притеснявам повторно да ми пипат шийката - тя се разширява насилствено при кюретажа,а е много важна за износване.Затова,а и защото ембриона е спрял в ранна седмица,реших да опитам с хапчета.

# 77
Пътеката по ЗК май е 2-3 нощувки,ако се разберете с лекарят да ви направят манипулацията и да ви пуснат вкъщи ,а да отидете само за да ви изпишат,ще е най-добре.
Моят кюретаж беше в 9г.с,като ембрионът отговаря се на 6г.с.
Каквото и да решите,успех,бързо възстановяване и скорошна успешна бременност!

# 78
Когато установиха моя мисед ми насрочиха на следващият ден кюртаж, но аз още същият следобед започнах да се чистя сама. Болка има като много болезнена  менструация при положение, че пих Аулин. Изкарах нощта вкъщи, имах също и доста силен кравоизлив. Изхвърлих всичко сама, това допълнително много ме разстрои. Бих предпочела да не бях преминала през това. А за престоя в болница след процедурата мисля, че ще те пуснат, само в деня на изписване трябва да отидеш с лична карта. Аз дори пратих мъжа ми, че бях на работа. Съжалявам за случилото се, знам каква е болката! Кураж и напред!

# 79
Хопчи в коя г.с. е това? Май колкото е по-малка седмицата толкова е по-леко и безболезнено

# 80
На следващият ден трябваше да влезна в 10г.с. Казаха ми, че отговаря на 8г.с. Най-вероятно беше спряло след последния ми преглед. Горе-долу около седмица преди зацапването се е случила, поне така мисля.

# 81
sladur4e7 е обърнала внимание на един важен момент - зависи ти как ще се чувстваш по-добре.
Точно там е проблемът-няма достатъчно инфо,за да преценя как ще ми е по-добре.Аз предпочитам вкъщи,но се страхувам от болката - чета в нета за някакви зверски болки та чак припадъци, както и да не получа кръвоизлив без да мога да реагирам.За кръвоизлива трябва да съм в болница ама докато усетя и стигна до там,може да стане страшно.
Понякога в нета информацията е доста оскъдна,пък и хора и истории всякакви.Аз предишните дни буквално исках да се закотвя пред кабинета,че имах болки,от уж някакъв хормонален дисбаланс.
Пожелавам ти успех,знам че ще избереш най-доброто за себе си и тялото си.

# 82
Да, има пътека 3дни,но в повечето случай те пускат и в деня на изписването само трябва да отидеш да те "отпишат"

# 83
Едва ли, особено в тази ранна седмица ... Преувеличават, според мен. Или е ставало въпрос за жив зародиш. Защото миседа е взел-дал, процеса е започнал. Няма как да има болка по-силна от тази, когато изхвърляш по-голям съсирек при менструация. И все пак е хубаво да не си сама, когато вземеш таблетките, чисто психически е друго, като има някой наоколо.

Също си бях вкъщи и чак след седмица на преглед, миседа явно е по-лек случай на спонтанен аборт (ако изобщо може да се формулира така), при мен болката беше точно една вечер, като при силен цикъл (но не твърде силна болка, просто болка, като при леки до средни контракции).

# 84
Край, всичко мина и завърши успешно-и двата сака паднаха.Обаче който нарича това "щадящо" вероятно е някакъв мазохист.Едва изкарах тази нощ,а не е като да не съм имала болезнен МЦ. Повръщане,втрисане и други екстри-всичко беше налично

# 85
То е от падането на кръвното повръщане и втрисане, не се плаши - така трябва да е, добър признак е, хапни си нещо и пий много вода. Важното е, че е минало и вече може да правиш план за следващ опит.

# 86
Правя план за следващ опит .... стига някой преди това да ми каже каква е причината за два миседа един след друг.Ако и нататък в същото...ще се гръмна.Вече всичко съм изследвала,не знам как да продължа

# 87
Правя план за следващ опит .... стига някой преди това да ми каже каква е причината за два миседа един след друг.Ако и нататък в същото...ще се гръмна.Вече всичко съм изследвала,не знам как да продължа

Тромбофилии изследва ли? Взима ли лекарства от + тест? Защото понякога трябва, но при взимане и отново мисед, по-вероятно е да не трябва. Конкретно аспирин визирам.

Ако всичко наистина е изследвано, обърни внимание на нещата, които не се изследват - диета, начин на живот, зъби и др - за теб и партньора.

# 88
Тромбофилии,НК клетки,тсх,АФА с предния мисед, изследване на плода с предния мисед. За диетата - живеем доста здравословно,не пием,пушим,плодове и домашна храна.Зъби - проверени. Аспирин пих с този трансфер,предния не.Редувах с фраксипарин.Изобщо ...не се сещам вече какво да изследвам

# 89
Ами ... продължаваш с опитите до откат, което е трудоемко, щом не е естествено забременяване или предимплатационна диагностика, уж най-сигурния вариант.

Редуването е спорна работа, Русев ги измисля тези схеми. Фраксипарин трябва да се бие всеки ден, ако ще се бие изобщо. Аспирин ... аз не подкрепям, преди 12та, но всеки си решава с лекаря. Витамините са важни, често ги пропускат, сестра ми, като прави инвитро, нито и назначиха, нито и погледнаха нивата.

Общи условия

Активация на акаунт