Кюретаж и забременяване след това - тема 79

• 59 672
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Може би кариотип на двамата...

# 91
Белла аз си мисля за пролактин дали е изследван. Високия пролактин причинява аборт точно в тези седмици. Бързо възстановяване!

# 92
Честно казано и аз четох за пролактина - как се изследва? Примерно всеки месец,всяка седмица? На какъв интервал? Аз приемах големи дози утрогестан и затова си мислех,че той подтиска пролактина и не би трябвало да имам такъв проблем.Но другия път ще трябва да го проверя.Може ли малко повече инфо?

# 93
  • София
Честно казано и аз четох за пролактина - как се изследва? Примерно всеки месец,всяка седмица? На какъв интервал? Аз приемах големи дози утрогестан и затова си мислех,че той подтиска пролактина и не би трябвало да имам такъв проблем.Но другия път ще трябва да го проверя.Може ли малко повече инфо?
Белали, не ми казвай само, че си инвитро и не са ти изследвали пролактина????
Ако е така, по-късно добре смени клиниката....Ужас...Вбесява се....

# 94
Не са,те много неща не са ми изследвали. Разчитат,че правят превенцията като ми дават преднизолон за Хашимото и фраксипарин за тромбофилии.Но хормони не са ми пускали.Всички тези изследвания съм ги направила на своя глава след първия мисед.Затова много ме интересува кога точно се пуска пролактина,за да знам другия път.
Между другото витамините са ми в норма

# 95
Провери в нета,но по спомен се изследваше на 3 ден от цикъла или нещо такова.

# 96
Бела е как така. Много пропуски има в клиниката която посещаваш , не само при теб , но и при много мои приятелки , за което много ме е яд....
Пролактин се изследва на чист ден около овулация , до 9 ч. сутеин като се лежи в лабораторията около 30 мин.

# 97
Бела, също така на мен след миседа доц. Конова ми назначи PCR за инфекции (мико и уреаплазма), както и кръвен за хламидии. Не видях, може и да си ги пускала....

# 98
И аз лично незнам утрогестана да подтиска пролактина, това го чувам за първи път.Disappointed Relieved

# 99
Аз също имам приятелка с донорска сперма с три неуспешни опита в същата клиника. Момичето беше изключително “претупано”. Два от опитите й бяха финансирани от самата нея. Аз също бях пациентка там, но след моя мисед и отношението от докторката сложиш чертата. И моя съвет е да обмислиш смяна на клиниката....

# 100
И аз лично незнам утрогестана да подтиска пролактина, това го чувам за първи път.Disappointed Relieved

Подтиска го, направо го смазва, но само в нормалния случай, има много жени, при които не се получава. При моята лекарка, имаше една жена, която стигна до 1600 мг на ден прогестерон и пак не можеха да смъкнат пролактина, борбата там беше да предизвикат естествен цикъл и овулация.

# 101
  • София
Бела,  утрогестана не подтиска пролактина,  високия пролактин подтиска синтеза на прогестерон от жълтото тяло, което изхранва ембриона. А ако имаш тромбофилия не можеш да си позволиш конски дози прогестеронови препарати, затова пролактина задължително трябва да е в норма преди опити за Б.
Изследването се прави в дните от овулация до 7 дни след нея,  защото тогава се засичат най-високите стойности.
Едва ли пролактина е причина за миседите, но е елементарно изследване и не бива да се пропуска

# 102
При мен е сложно,аз имам там замразени ембриони и докато не си ги прибера не мога да се местя.Пролактина явно не мога да изследвам защото нямам овулация - аз си прибирам замразени ембриони.Мислех,че през бременността се повишава и води до мисед.Ако става дума за пролактин по време на О - не ми върши работа.

# 103
  • София
В такъв случай изследвай си пролактина без значение от деня,  за си знаеш че си отметнала и това

# 104
Бела съжалявам за случилото се.Горе главата!Ако не е тайна мисля, че ще е полезно да споделиш името на клиниката (въпреки, че се сещам за коя става въпрос)...?

Общи условия

Активация на акаунт