Кюретаж и забременяване след това - тема 79

• 60 110
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Да 6-8 седмици след аборт е нормално да спадат нивата на ЧХГ.
Относно овулацията - няма силна и слаба овулация. Или я има,  или я няма,  това е просто едно пукане на мехурче, от което излиза яйцеклетката.
Цервикалната слуз също няма общо с абразиото. Тя се увеличава от високите нива на естрадиола.
Лигавицата е обновена и това допринася са имплантацията. В някои ин витро клиники практикуват т. нар. “надраскване на” лигавицата, като целят точно такова обновяване.

# 736
Благодаря ви за отговорите. А като стана въпрос за овулация, свързано ли е "изчистването" на ЧХГ хормона със започването на нова овулация след кюретажа, т.е. правилно ли си го представям като процес - ЧХГ става 0, след това започва да расте ново фоликулче, след това идва първия цикъл след К - или не е точно такава зависимостта?

# 737
  • София
Благодаря ви за отговорите. А като стана въпрос за овулация, свързано ли е "изчистването" на ЧХГ хормона със започването на нова овулация след кюретажа, т.е. правилно ли си го представям като процес - ЧХГ става 0, след това започва да расте ново фоликулче, след това идва първия цикъл след К - или не е точно такава зависимостта?
Да, защото ЧХГ подтиска производството на ФСХ и ЛХ. Но може и да няма овулация между първия цикъл и абразиото

# 738
Здравейте, преди няколко дни беше 7 мият ми аборт -спонтанен в 11г.с.. Другите са 2 по мед. причини и 4 биохимични. Имали някой успял след толкова неуспехи Sad Последният път естест. забременяване бях при Сигридов и каза да спра прогестерона рано и след 1 седмица прокървих . Може и възпаление да съм имала, но чакам резултати. Преди това биохимичните бяха след инвитро при Стаменов... Мисля, че след всичко това ми трябва и друг лекар, ако някой има предложения ще съм ви благодарна.

# 739
Sanssa, много съжалявам за случилото се 😢
Отхвърлихте ли генетичен и/или имунологичен проблем?

# 740
Здравейте, преди няколко дни беше 7 мият ми аборт -спонтанен в 11г.с.. Другите са 2 по мед. причини и 4 биохимични. Имали някой успял след толкова неуспехи Sad Последният път естест. забременяване бях при Сигридов и каза да спра прогестерона рано и след 1 седмица прокървих . Може и възпаление да съм имала, но чакам резултати. Преди това биохимичните бяха след инвитро при Стаменов... Мисля, че след всичко това ми трябва и друг лекар, ако някой има предложения ще съм ви благодарна.
Съжалявам! Преживяла си кошмар, бъди силна! Правихте ли всички нужни изследвания? Какво са ти пускали? 😕

# 741
  • София
Съжалявам за това,което преживаваш.
Според мен в случая рано е спрян прогестерона.
Не знам Сигридов до кога ще се прави на велик....

# 742
sanssa, много съжалявам за загубата ти! Сега не е време да се отчайваш, обаче. Трябва да си силна за да потърсиш причината за тези загуби,ако не си го направила вече. Само така ще намериш сили да продължиш напред и да осъществиш желанието си.

# 743
Здравейте, до тук съм на терапия с еутирокс и е под контрол , изследвала съм токсоплазмоза , хламидии . От генетичните полож. са ми - Хетерозиготен I/D(ACE)  и 4G/5G за PAI , също хетерозиготен  генотип 677C>T  MTHFR.Също дали има др. изследвания за тромбофилия - аз имам  нормален генотип за Фактор V Лайден , 20210G>A(Protrombin), Val34Leu(F13)
Пия мета фолиева киселина , последната бременост бях на аспирин протект , пробвали сме и с фраксипарин при биохимичните (от инвитро). При инвитро процедурите по 2 пъти са правени  биопсии на матката за NK клетки , микробиология  и ми казваха , че всичко е наред. Хистероскопия преди последните 2 аборта. При мен първите 2 бремености са с малоформации (една от инвитро), след това имам инвитро с изследвани ембриони (ПИД) , но кървене около 7-10 дни след тест или спад на ЧХГ. Последната бременост стана след 3та цветна снимка . Тогава в Надежда ми пускаха имунологични изследвания  - ниски молекули и 1 от всички НК клетки леко завишени (14 при мах10%). Реших да се доверя този път на Сигридов и според него не трябвало да вливам Октагам . Имах леко жълто зацапване , според Сигридов не се пипало до 3 м. . И когато ме приеха в болница се оказа , че имам леко завишено CRP  и се съмняват за инфекция . Не знам причините за аборта - дали е прогестерона , или ембриона не е бил качествен или инфекция ... Май ще почвам почти всички изследвания от начало . Има ли изследвания за несъвместимост между партньорите ? Като крос мача май не е валиден в моя случай - нямам бременост.
Преди година и малко имах завишена инсулинова резистентност и с лека диета свалих малко кг и сега беше в норма при последната бременост (захар и инсулин). Кариотип е правен още в началото и е нормален. Витамин Д ми е бил нисък през всички години от 4 при първата бременост до към 20 през последните години . В моят случай проблемът се търси при мен , защото при  мъжът ми всичко  е ок , без странични заболявания и с нормална спермограма и за това се чудя дали трябва ДНК анализ на сперматозоиди .
Благодаря на всички за милите думи и ако някой мисли , че нещо пропускам ще се радвам на мнения .

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 19:02 от sanssa

# 744
Правен ли е кариотип на мъжа ти?

# 745
Има такова за съвместимост, една приятелка скоро ще прави, че на нея всичко пък и е в норма, а не се получават нещата! А фракси би ли с тези тромбофилии? Как така го пробва? Каква терапия ти е изписана? 😕 Дано скоро вече ти се усмихне късмета!

# 746
Уреаплазма и микоплазма изследвани ли са?

# 747
Има такова за съвместимост, една приятелка скоро ще прави, че на нея всичко пък и е в норма, а не се получават нещата! А фракси би ли с тези тромбофилии? Как така го пробва? Каква терапия ти е изписана? 😕 Дано скоро вече ти се усмихне късмета!
Може ли да ми напишеш какви са тези изследвания за съвместимост и къде се правят .   
Иначе 2 пъти съм била на фраксипарин след трансфер на ембрионите , въпреки , че лекарят ми мислеше , че мутациите са леки и не ми трябва. А според Сигридов тези мутации са само за аспирин .
 И имаме кариотип на мъжът ми - нормален .

# 748
Може ли да ми напишеш какви са тези изследвания за съвместимост и къде се правят .   
Иначе 2 пъти съм била на фраксипарин след трансфер на ембрионите , въпреки , че лекарят ми мислеше , че мутациите са леки и не ми трябва. А според Сигридов тези мутации са само за аспирин .
 И имаме кариотип на мъжът ми - нормален .
до колкото съм запозната го правят в медицински център Щерев

# 749
Sansa, не знам какво да кажа - силна жена си ти. Но светлината в тунела ще се появи. Сигурна съм.
Аз имам въпрос към тези от вас, при които е установена склонност към тромбофилия, защото при мен това излезе. С какво се заменя дуфастона, когато е налице тромбофилия?

Общи условия

Активация на акаунт