ОСМИ клас пред нас е - ваканцията още си тече -15

• 64 602
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Deutschland/HE
Да, по старата наредба е, през 2015 са се развили действията с отпусното, но сега три години по-късно са се сетили.... Сега очаквам да ме търсят и за сина ми, той трябваше да бъде първи клас тогава и ги уведомих, че напускаме страната.

# 616
  • София
Аз съм на 12.09 на родителска среща.Днес е обявено на сайта

# 617
  • Варна
Манжелка, още при записването питах за РС и ми казаха, че такава ще се състои след старта на учебната година. След 06.09. да дебнем информация на сайта за разпределение по паралелки, ученици и тн. А специално по езика ще се поръчват от училището, ние ще имаме удоволствието само да финансираме. 😉
Поздравявам всички, които ентусиазирано са се подготвили за училище. Аз съм още на вълна ваканция. Моите ученици са по лагери и гостувания. Идната седмица като се приберат ще ходим на пазар.
При нас драмата с ремонта на училището вече само на малките продължава. Поне още месец. 😣😥 Това означава, че двамата ще са втора смяна в две различни, достатъчно отдалечени училища. Идея си нямам как ще се придвижваме в трафика. 😮

# 618
  • София
На нас ни казаха, че РС е след 17 септември.
Детето си накупи това-онова. С нищо не се занимавам. Дрехи с приятелки ходи да пазарува, оправи си бюрото, идва ред на шкафовете и. За гардероба помагам и аз при смяна на сезонните дрехи.
Още сме на селска вълнА, за цялото лято сме си идвали в София за няколко дни само и на мен сега ми е тегаво доста. Затова- утре пак на село за няколко дни.

# 619
  • София
Хайде и ние в сагата с отпусните Joy .
От старото училище искат да им занесем бележка от новото, за да я отпишат. Ама от новото не дават - на първата РС или на първия учебен ден можело да дадат. Само дето мъжът ми си загуби времето да ходи до там.
Не знам дали да не напиша един "образователен" имейл до директора на старото училище, че няма бележка и толкоз!

# 620
  • София
Надявам се, от 107мо да не ми се обаждат да ми искат бележката, издадена от НПМГ, че тогава не знам кой нов директор ще нареждам по-напред! 🤣

# 621
  • София
От старото училище искат да им занесем бележка от новото, за да я отпишат. Ама от новото не дават - на първата РС или на първия учебен ден можело да дадат. Само дето мъжът ми си загуби времето да ходи до там.
Не знам дали да не напиша един "образователен" имейл до директора на старото училище, че няма бележка и толкоз!

Ох,... Rolling Eyes
Кажи им, че не искаш да я отписваш, а да я записват там в 8-ми клас и това е. Ай да видим как ще го направят. Joy

# 622
Моята дъщеря беше срещнала бившата си класна, която се изумила как така не си е взела отпусното. Отиде в понеделник, защото и без друго искаше да се види с учителките, дали са ѝ го без бой и без бележка от НПМГ. Има разнообразие в това отношение. Simple Smile))

# 623
  • София

Ох,... Rolling Eyes
Кажи им, че не искаш да я отписваш, а да я записват там в 8-ми клас и това е. Ай да видим как ще го направят. Joy
Може пък да намерят начин, знае ли човек Joy

# 624
В едно от предните ми мнения има всичко необходимо за образователния мейл до директора. Joy
Може да добавиш, че ако ще ти дава удостоверение за преместване, което не е необходимо на никого, то е редно да получиш и останалите документи по Наредба 10 .

# 625
  • София
Чак започнах да съжалявам, че нямам проблем с отпусното, че да се позабавлявам малко. Trollface Направо си представям диалога: Ама кой ви е казал, че ще я отписвам?! Искаме да си продължи в старото училище - никакво отписване! Joy
На два пъти са ме търсили т.нар. "фирми за събиране на дългове". Няма такъв купон, казвам ви! Искрено се забавлявам с тях. Joy

# 626
  • София
Да де, ама ние някак си автоматично прехвърлихме вината на старите училища. А ако новото училище, не е информирало старото, както някъде напред попита Дидева? Не е ли възможно, някъде наистина да се опитват да съберат информация, която им е нужна, па макар и да не е точно това начина?

# 627
  • София
Дидева, може ли бързо въпросче във връзка с свободното място за момиче в Испанската. Обявени са три деца по по-различен начин, дали е едно прието и две резерви или и трите са приети? Как го тълкувате? Питам, защото едното е на моя близка и нищо не разбираме.

# 628
  • София
Наистина странно са го написали, но при едно свободно място, няма как да са приети и трите. Това е протокол за класиране и мястото се заема от първия. Ако той се откаже - ще го заеме вторият в класирането и т.н. Това, че само за първите три са посочили вх. номер на заявлението, според мен е просто техническо недоизпипване.

# 629
  • София
Тайничко се надявам, че от Прогресивното няма да искат заветния документ Joy, който отказах да получа в старото училище.
А и с удоволствие ще ги пратя да четат от старото училище, само чакам да ми се обадят Joy.. с него сме като стари гаджета на етапа след скъсването, т.е. чакам да ми мине и да не ми пука, но още ме държат силните неположителни чувства Blush

Аз съм от пазаруващите с удоволствие по книжарниците, единствената ми спирачка са децата Joy, вече се налага да консултирам избора с тях (по телефона) Wink ... Днес пак минах "на бързо" и излязох с  моливи+флумастеру (2 бр., да ме пита човек защо за ни 2 бр. Joy ) и мешка за 5класничката, която за мое разочарование избра не тази, която аз харесах Joy
За малко да снабдя и набора с шише за вода с филтър, но се удържах, не за друго, но знаех (от поредния телефонен разговор) от девойката, че е зает с РСто - и няма да му е до шишетата на майка му Joy

Всъщност как ли се хранят и какво пият гимназистите?
Приети ли са шишетата с вода и храната от вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт