Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 822
  • 797
  •   1
Отговори
# 345
  • София
nelly13, нали пиеш кафето далеч от хормона? Иначе аз на своя глава вече си регулирам дозата от години, но не смея на други хора да давам акъл.

radostmoq, и според мен всичко е наред и просто трябва честа контрола.

Момичета, помните ли как се процедираше при кърмене и прием на Еутирокс?

# 346
Лаленце, кърмиш и веднага пиеш Еутирокса, да има поне 2-3 часа до следващо кърмене.

Мон... Шоки е писала романи за тоя магнезий.
В крайна сметка, пиеш този, с който ти изчезват симптомите. Вярно, оксид и карбонат пишеше че се усвоявали там някакви си 10-20 % от тях, за разлика от някои форми, от които се усвоявал уж 80%, но пак като погледна хората около мен, включително себе си, най им понася карбоната (свеки, майка, леля и т.н. пият на Абофармата и освен че усещат ползите от приема му, вече не искат да го сменят с друг). И майка и свекърва ми пробваха различни, включително масово предписвани за бременни, но и двете се върнаха към този на Абофарма. Свеки заради крампи, кръвно, а майка заради кръвно, безсъние, схващания и т.н. И на двете им действа и като го пият нямат проблеми.
Аз пия само форма карбонат и ми понася много добре.
Същото и е и с В12. Майка си слага инжекции веднъж годишно. Има около мен и други, които го правят и си постигат явно нормите с тях.

За Д, аз също пия само Вигантол, ако пия изобщо и ако се сетя. Обикновено пия седмична доза наведнъж и пия там по месец, два. Даже лятото пия, защото не си показвам носа на слънце.

# 347
Аз също кърмех и взимах еутирокса, обаче в мен се загнезди една мисъл.Пия гхапчето и то започва да действа и след 2 часа тъкмо хубаво се е разтворило в организма и започнало да си обикаля навсякъде по системата и най-вероятно е и в кърмата стигнало?Та не е ли по-добре пиеш и кърмиш или както всички препоръчват?Разсъждавам си.
А в един момент като растяха зъбите на детето нямам спомен ни кога съм пила хапче ни кога съм кърмила.

# 348
nelly13, нали пиеш кафето далеч от хормона? Иначе аз на своя глава вече си регулирам дозата от години, но не смея на други хора да давам акъл.

radostmoq, и според мен всичко е наред и просто трябва честа контрола.

Кафе не пия хаха Heart Eyes  чакам 30,40    мин и закусвам .Sunglasses защо се е покачило тсх незнам.Ще увелича.дозата и такар.

# 349
  • София
Оооо, успокоявате ме! Аз си мислех, че ще трябва да цедя и да хвърлям първата кърма около хапчето. Сега влязох в 7 месец и имам време, но ще коментирам с Начев още на следващата ни среща.

# 350
Карбонат на Абофарма (този, който е с Б-комплекс) е доста приличен вариант според мен - и се намира навсякъде, и е евтин. А също има и разни разтворими варианти по аптеките.

# 351
Вигантол и Милгама са много хубави препарати, не знам кой ги оплюва, но нищо не разбира. Да, б12 в Милгама може да не е в най добрата форма, но другите б витамини са в добра и цялостно е страхотен препарат

# 352
Мили хора, моля ви да ми напишете тел. за да се запиша в клиниката по ендокринология /тази дето се намира до Министерството на земеделие, дето е цирк.../ в София, не знам, как се казва за да я открия в нета. Благодаря ви предварително!

# 353
Здравейте и от мен!
От години и половина съм с диагностициран Хипотироидизъм на Хашимото. Начев ми предписа хормон които в началото беше 50, след то 75мгм, но за никакви добавки дори и не повдигна въпроса. Сигурно тези от вас които са се сблъсквали с него могат да разберат че е трудно да влезеш в диалог с него.. първият път ме застреля с толкова много думи...наизустеното обяснение на кратко..сещате се...малко шок и после ужас.
 Там за момента нямах никакви оплаквания и започнах да си пия хормона, които от 7,68 свалих до 2 и.. нещо(вариращо). Няма да се впускам в много подробности, но след поява на едно образувание на ячник, операция и едно и друго към днешна дата на своя глава си изследвах някои витамини и желязо и установих голям дефицит.
Желязо 30 при норма 60/140!
Интересува ме някакъв съвет под каква форма да бъде добавката желязо, която очевидно трябва да взема.
От това което съм чела при хашимото проблема е че то не се абсорбира когато го приемаш перорално.
Ще вметна само, че до преди Х съм имала винаги висок хемоглобин и не смятам, че недостига е заради лоша диета.
Ще съм благодарна на споделен опит и съвети.

Опитах да прикача снимка, но не ги приема.
В12 231 при норма 211/911
В9 8,98 при норма >5,38
D 24,1 при достатъчен над 30

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 13:37 от Hope42

# 354
Аз също кърмех и взимах еутирокса, обаче в мен се загнезди една мисъл.Пия гхапчето и то започва да действа и след 2 часа тъкмо хубаво се е разтворило в организма и започнало да си обикаля навсякъде по системата и най-вероятно е и в кърмата стигнало?Та не е ли по-добре пиеш и кърмиш или както всички препоръчват?Разсъждавам си.
А в един момент като растяха зъбите на детето нямам спомен ни кога съм пила хапче ни кога съм кърмила.
Тцъ Simple Smile Идеята е за тия 2-3 часа до следващо кърмене, това което описваш, че "хубаво се е разтворило хапчето и започнало да обикаля", та ти през това време именно си го усвояваш, защото то трябва на теб, не на бебето.
И май в предната тема точно за кърменето говорихме и споделих за моя близка, която обаче е на много висока доза тироксин. След като роди и намалиха дозата, но все пак си беше доста висока на фона на дозите, които повечето тук пият, та детето се изрина. Решение при нея беше именно да разделят дозата на две, една сутрин и една вечер, да може да си ги усвои бързо до следващото кърмене и да не стигат чрез кърмата при детето.

Мили хора, моля ви да ми напишете тел. за да се запиша в клиниката по ендокринология /тази дето се намира до Министерството на земеделие, дето е цирк.../ в София, не знам, как се казва за да я открия в нета. Благодаря ви предварително!
Не съм от София, но другите ще кажат. Дали не става въпрос за тази клиника?
http://www.usbale.com/kontakti.htm
Преди е била където казваш, но сега е в сградата на Майчин дом. Не че знам кое къде се намира.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 13:32 от Merelenda

# 355
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Интересува ме някакъв съвет под каква форма да бъде добавката желязо, която очевидно трябва да взема.
От това което съм чела при хашимото проблема е че то не се абсорбира когато го приемаш перорално.

при мен хапчетата, които се разтварят в червата въобще не помогнаха, последствие се оказа, че съм отключила цьолиакия.
сега взимам такива, които се разтварят в стомаха (те имат повече странични ефекти  Whistling) и относително бързо си пълня депата.
откак спрях глутена нямам и такива загуби вече, иначе все ми обясняваха, че било от периода  #Cussing out
моят хемоглобин винаги е бил висок, независимо колко зле е феритина.

# 356
Както Ви написаха, Ендокринологията е в двора на Медицинска академия, влиза се точно от сградата на Майчин дом и веднага се тръгва по коридора  в дясно. После по едни стъпала надолу се слиза в мазето 1 етаж надолу. Там са консултативните кабинети на ендокринологията. Чака се, няма записване на часове. Опашките са огромни, мизерията е пълна.
На мен когато ми трябваше спешно да отида на ендокринолог, за да ми се каже как да започна хормона и по колко, обиколих всичките болници в София, но навсякъде е с предварително записване на часове. Само в тази мизерна Ендокринология можеше, но се чакаше с часове и е много напрегнато там. Накрая на работа си беше в близко до нас ДКЦ ендокриноложка, при която беше ходил и мъжът ми и тя ме взе платено, там също нямаше часове.
Докато беше Ендокринологията до Министерство на Земеделието беше много добре там, обаче евреите взеха имота и направиха там някаква болница и преместиха Ендокринологията в мизерията, за която Ви казвам.
Иначе самото отделение е по някой от етажите на самата сграда на Майчин дом, и там е мизерия.
С часове за ендокринолого иначе предварително можете да си запишете в която и да е друга болница, и в новата "Сити клиник" на Цариградско има, и в "София мед", и в "Токуда".
В никакъв случай не Ви препоръчвам ВМА или МВР болница. ВМА е пълен хаос и там и да има на смяна някакъв еднокринолог, едва ще се оприентирате в хаоса на доста медицински центрове из бившата поликлиника на ВМА, там изобщо няма информация и е само обикаляне и питане от кабинет на кабинет, изобщо и там е неоправия и мизерия вече. ВМА си седи вече само на старите лаври, в днешно време чувам основно лоши отзиви за там, много карат през пръсти...
Всичко това го обикалях края на май и информацията ми е от тогава.

# 357
  • Бургас
Kърмих 17 мес на Еутирокс. Гледах да има максимално голяма пауза между хормона и първото кърмене. В единични случаи, през първите месеци съм кърмила веднага след хапчето, но дъщеря ми се наяждаше за 5 мин буквално, то още не се е разтворило в стомаха едва ли не. Като цяло, най-често го пиех в 4-5 и после кърмех около 8 или по-късно. Много лекари съм питала: ендокринолози, гинеколози, педиатри, детски ендокринолози, всички бяха единодушни, че проблем има само с лекарствата за хиперфункция, с Еутирокс/Л-тироксин да се кърми няма проблем. Дори не са ми искали непременно да спазвам дистанция, аз го правех сама, някак все си мисля, че така е по-добре.

# 358
хадзали, много е жалко, че няма Ендокринология до Министерството на земеделието...А къде лежат сега болните? Също ли там дето пишеш, че е мизерия или има другаде отделението им?

# 359
  • софия
момичета, наближава време да срещна  ендокринолог. реших да сменя тази, с която почнах - никакво доверие. всъщност истинска помощ и информация намерих тук /благодаря ви!/
насочих се към д-р горчева от токуда - HAPPY, по твоя препоръка. сега търся информация тя в дкц ли приема или има кабинет другаде. освен това, колко по-рано се записва час за нея в токуда, за да знам кога да искам направление от лл /или първо вземам направление?/. на телефона на регистратурата ли, както пише в сайта или има друг ред за нея? чувствам се  неориентирана. препоръката на първата докторка беше през м.октомври  да направя измерване на костна плътност и след това да отида - имам записан час за това измерване  за 1.10 и мисля, че имам време да запиша подходящ час. моля HAPPY  и който вече е минал по този път да сподели. благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт