Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 817
  • 797
  •   1
Отговори
# 360
Мисля че гледа и на кабинет. Обади се на кол центъра първо, после вземи направление. Имам чувството, че половината болница е отпуска, за който и да се обадя, все в отпуск.

# 361
  • софия
светкавица си! мерси!

# 362
Asyalein, помня, че беше казала, че откакто хапваш нещо малко вечер, си спряла да се будиш през нощта. Кога точно си лягаш и какво хапваш тогава? При мен проблемът е, че си лягам много рано, защото забелязах, че ми се доспива рано и ако не съм си легнала тогава, после може да се разсъня и да не успея да мигна цялата нощ. Вечерям сравнително рано, но си лягам на практика час - час и половина след вечерята (не заспивам веднага, но все пак си лягам). Така че за мен в момента е безпредметно да ям нещо преди лягане, защото преди час съм вечеряла. Но се чудя вече какво да направя... Може би ще си слагам нещо дребно за ядене (например малко орехи) до леглото и ще ям, когато се събудя. Аз съм твърдо против нощното ядене, а и яденето след вечеря като цяло, но вече наистина ми дойде до гуша. А никакви адаптогени не ми действат, нито адренален кортекс, нито витамин С, нито Б5 и Б1, които се пиели за кортизола. Това, което не съм ползвала, е женско биле, така че може да пробвам с него евентуално, но вече хич не се надявам на ефект, след като кортексът не ми подейства, а той би трябвало да е сигурно средство.

Не знам дали има нужда от уточнение, но този ужас при мен започна след едно 2-седмично лечение с инхалаторен кортикостероид в уж много ниска доза (имах бронхит) - 3 дни след спирането на лекарството започна ужасно безсъние, първите 5-6 седмици беше кошмар, после малко се поуспокоиха нещата, но безсънието си остава.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 11:51 от Cioccolata

# 363
хадзали, много е жалко, че няма Ендокринология до Министерството на земеделието...А къде лежат сега болните? Също ли там дето пишеш, че е мизерия или има другаде отделението им?

Там, в сградата на Майчин дом, нагоре по етажите. Преди години ходихме за мъжа ми там и след много чакане и караници кой след кого е от чакащите, най-сетне влязохме в кабинета. Поне ни се падна мила лекарка, но тя - номер явно, понеже не вярвала на други лаборатории, а само на тяхната - ни прати за магнезий изследване в тяхната, нагоре по етажите, там беше и отделението. Не ми допадна изобщо.
Когато през месец май обикалях за еднокринолог, минах и от там, в мазето, където са кабинетите... и изхвърчах, ако се бях наредила да чакам, нямаше да мина до късния следобед, а беше около 9 сутринта, това едно, другото - самата обстановка ме подтисна повече, отколкото в ДкЦ-то около нас, където намерих ендокринолог с малко чакане.
Иначе ето сайта на тази болница - http://www.usbale.com/kontakti.htm

Ендокринологични отделения има и във ВМА - http://www.vma.bg/bg/mbal-sofiya/terapevtichni-kliniki/endokrinologiya/

В София Мед - https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D … 3%D0%B8%D1%8F/d18

В бившата "Токуда", вече е Аджъбадем Сити клиник - http://www.tokudabolnica.bg/bg/endocrinology-and-nephrology-clinic

и в Болницата на МВР на Руски паметник също има отделение по Ендокринология
Като цяло в стара болница има много певече опасности от вътреболнични инфекции. На нашия зъболекар, така в МВР болница, от вътреболницна инфекция, за която той каза, че те си знаели, но не казвали и от антибиотици, за които също не му казвали какво и защо му ги давали, той си загуби слуха. Не можеше и да ги съди - а той не е случаен човек - защото не упоменали - разбира се - в Епикризата му за това нещо и не е имало за какво да се захванат, за да ги съдят. Сега човека е със слухов апарат и на двете уши, а беше влезнал за нещо по-рутинно.
В новите болници в пъти е по-малка опасността от такава вътрешна инфекция, защото самите сгради са нови, в старите - е много-много голяма.

Токуда и София мед са нови сгради.

# 364
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Asyalein, помня, че беше казала, че откакто хапваш нещо малко вечер, си спряла да се будиш през нощта. Кога точно си лягаш и какво хапваш тогава?

ние вечеряме към 18.30 - 19ч.
лягам си 22ч, като чета книга обикновено. вчера си легнах в 23ч. и директно заспах.

има вечери, с които съм много гладна и ям доста, с десерт плюс нещо отгоре - фъстъци, ядки, кашкавал.
тогава не ям преди да си легна.
ако съм яла обаче нещо с основно зеленчуци (гювеч, зеленчуци с ориз или подобни яденета), то съм сита, но не изкарвам цяла нощ и към 20.30 - 21ч. ям нещо. дали ще са ядки или сирене, е все тая. общо взето съм на принципа - каквото намеря  Mr. Green
малки количества също действат, не е нужно да е цяла порция при мен.

нощем и аз не мога да ям и дори да се събудя не мога да си представя да ям, стомаха ми спи  newsm78 и просто предполагам, че ще се разбудя още повече. Thinking
скоро се събудих пак през нощта и се присетих, че вечерях само салата от варени зеленчуци плюс зеленолистни и явно не ми е достигнало, макар коремът ми да беше пълен.
но аз и през бременността имах проблема, че стомахът ми се пълнеше, а не ми достигаше като калории явно и все бях гладна, ерго все набивах.

# 365
Аз не ям никога само салата и със сигурност не съм гладна. Но се будя по никое време, основно в дните преди овулация или цикъл, но далеч не само. Забелязвам, че няма значение какво или колко съм яла, т.е. примерно колко въглехидрати - ако съм малко преди овулация или преди цикъл, се будя на общи основания, най-често между 2 и 4, но понякога в 12 - 1. Но аз така или иначе не броя калории и количествата на храната са ми еднакви повечето дни, просто често ям малко по-малко на вечеря, отколкото на обяд, но зависи. В никакъв случая не е недостатъчно и винаги има белтъчини (месо/яйца/сирена), мазнини, фибри. Понякога въглехидратите може да са картофи, ориз, ябълка, но не са прекалени количества. Друг път са само зеленчуци. Ами, не знам, аз и през деня рядко съм гладна (това е откакто ограничавам въглехидратите, т.е. вече от години), ям по навик на практика, а през нощта пък съвсем не ми се яде, но може да пробвам, защото го четох като съвет.

# 366
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз не ям никога само салата
аз също.
салата е общо казано. да кажем картофена салата, отделно сурови зеленчуци (пак салата му викам като са нарязани/настъргани и овкусени).
в тази салата влизат и ядки (за засищане), ям и някакъв хляб, отделно и сирена, все мазни.
само със салата и аз не се наяждам.

аз откак взех да ям вечер преди сън и до сега 2-3 пъти ми се е случвало да се будя. обикновено 1-4ч. е при мен интервалът.
обаче споменах, че напоследък ме гони голям глад. Rolling Eyes
а и последните сланинки си отидаха, т.е. не ми се отразява на теглото, по-скоро съм надолу, не съм се теглила.

взех си една добавка на раст. основа (Vitex agnus-castus), дават я, че помага при ПМС.
не очаквам този месец да има ефект, дано поне следващия. Praynig

# 367
Витекс, като другите добавки, действа на едни, а на други не действа. Дано да има ефект при теб.

# 368
хадзали, много е жалко, че няма Ендокринология до Министерството на земеделието...А къде лежат сега болните? Също ли там дето пишеш, че е мизерия или има другаде отделението им?
Ендокринологията е В сградата на Майчин дом. В приземния/подземния по-скоро/ етаж са прегледите без час. На 10, 11, 13 етаж са различните отделения за хоспитализиране, процедури и операции и не е мизерия.

# 369
Бях бременна, когато ми откриха по-високите стойности на TSH. Всичко др ми беше в норми, както и сега, три годинпо-късно. Според лекарите е Хашимото и продължавам да си взимам хормона. Може би трябва да пробвам с някакво алтернативно лечение? Някави предложения?

# 370
И аз се зачудих за мизерията, ходила съм на 13-тия етаж в ендокринологията, видя ми се светло, чисто и приветливо. И със страхотна гледка към Витоша.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2018, 10:30 от Lemy

# 371
На мен ми стои мизерно, още с влизането в сградата на Майчин дом, и този приземен етаж с приемните кабинети - никаква промяна за 2 години. Преди можеше да се влиза и не от Майчин дом, а от друг вход по-встрани, сега е затворен, защото стъпалата са почти на сол станали и е опасно минаването по тях и се заобикаля да се влиза през Централния на сградата.

# 372
На мен ми стои мизерно, още с влизането в сградата на Майчин дом, и този приземен етаж с приемните кабинети - никаква промяна за 2 години. Преди можеше да се влиза и не от Майчин дом, а от друг вход по-встрани, сега е затворен, защото стъпалата са почти на сол станали и е опасно минаването по тях и се заобикаля да се влиза през Централния на сградата.
Да, долу е тясно, много народ, там е и регистрирането за хоспитализиране в отделенията на горните етажи. Но просто ендокринологията не е само този приземен етаж, където правят прегледи, на горните етажи на болницата са I, II и III клиника по ендокринология както и хирургията - те са с нова база и изглежда добре, освен че има много специалисти (виж, храната беше под вякаква критика, няма такъв болничен бълвоч, поне миналата година). Не че им правя реклама, но трябва да сме коректни какво включва болницата по ендокринология. http://www.usbale.com/Struktura.htm

# 373
Мили хора, не съм правила изследвания от май, но иначе съм с хипофункцията на жлезата, пия еутерокс, но много се потя. Това е вече от 2 мес. Възпрепятствана съм да отида на изследванията...Какво може да е това?

# 374
При мен се е случвало, когато съм била предозирана.

Общи условия

Активация на акаунт