Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 53

• 55 763
  • 797
  •   1
Отговори
# 240
Аз имах един страшен световъртеж с неустановен произход преди малко повече от 10 години, с неустановен произход... кофи лекарства изпих... и напълнях... В общи линии симптоматично лечение и почивка за няколко дни и нещата се оправят Simple Smile След това няколко пъти пристъпи, като преди 3 години с рязко започване пищене в ушите и до няколко часа повръщане и невъзможност да се пази равновесие... След набухване с лекарства в спешното и лечение по указания на невроложка и личката лекарка си карах поти месец замаяна и "ступвайки в паници", имах чувството, че ще падна... Попаднах на един млад невролог, който ме излекува до нормално адекватно състояние за седмица - дименхидринат първоначално в ударни дози и намаляване... нестероиздно противовъзпалително (да намали вътрешния оток в охлювчето на вестибуларния апарат по негови думи). Спях по 20ч в денонощие от този дименхидринат (3-4 дни), но пък отшумя Simple Smile Сега като си усетя накъде са тръгнали нещата, "сиктирдосвам" всички вкъщи и лягам на тишина и полумрак, съня ме спасява и за 3 дни противовъзпалително тип ибупром Hands V и не съм се докарвала до толкова драматични пристъпи Wink
От бетасерк ми бучат още повече ушите, от ноотропила ставам кошмарно нервна и ми се учестява пулса... Изхвърлила съм ги вече, с години все с тях ме лекуваха и нищо...
Последния път невролога каза, че тоя шум като плискане заедно с пулса го имали доста хора с Хашимото, той обяснение нямал защо Rolling Eyes

# 241
Доста неендокринолози забелязват, че някои неща са типични за Хашимото. Но самите ендокринолози ги отричат. Интересно
Аз имам замайване и светвъртеж понякога, изследвах кръвно и захар, ами явно е или от стрес, или от жлезата, или от алергиите, или от компютъра. Като лежа дълго на една страна, ме болят ушите, някак си отвън. Гледам да не го мисля, защото мятат някой кортикостероид или друга хубавина и айде...

# 242
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Като лежа дълго на една страна, ме болят ушите, някак си отвън.

аз го имам този проблем от твърда възглавница.
като я смених и не ме боли. будела съм се нощем от болки... Whistling

Или, ако ти се занимава да режеш таблетки... 25+3.125 е вариант да не взимаш 31.625 (3.125 e 1/8 от 25). Confused

аз едвам на 4 го деля, незнам на 8 как ще успя.
къде ги съхранявате тези дребни частички? сутрин докато фокусирам и намеря частичката  Crazy

# 243

Като лежа дълго на една страна, ме болят ушите, някак си отвън.
аз го имам този проблем от твърда възглавница.
като я смених и не ме боли. будела съм се нощем от болки... Whistling
Smiling Imp От формата на ушната мида е, от дете го имам този проблем, сякаш се "пречупва" хрущяла при "прибиране" на ухото към главата... отвратително боли понякога...

къде ги съхранявате тези дребни частички? сутрин докато фокусирам и намеря частичката  Crazy
Майка ми си ги приготвя вечер в едно малко контейнерче... Smirk точно като за "бабешки лекарства". В едно шишенце (с лепенка с името на лекарството) си държи целите, в друго начупените ситни парченца Simple Smile

# 244
Леми, за такива оплаквания точно това изписват. Нямат друго явно. Аз съм чела, че шумът може да е и от прекарана инфекция, и от хипофункцията, и дори от дефицит на витамин А.
Така е Шоки, едно и също изписват. Или може да е от врата, аз съм склонна да го отдам повече на него. 😕
От Дименхидринат съм като дрогирана.  Crazy

# 245
  • На брега на реката
На нощното шкафче, до главата ми, имам чаша с филтрирана вода в/у чинийка и в нея /чинийката/ съм сложила хапчетата. Като се събудя си ги вземам и пия водата и готово, дори не включвам лампата.

# 246
  • София
..
Или, ако ти се занимава да режеш таблетки... 25+3.125 е вариант да не взимаш 31.625 (3.125 e 1/8 от 25). Confused

Ами не режа предварително за цяла седмица или изобщо за повече дни, защото ми се начупва понякога едната от двете половинки на четвъртинката (едната осминка демек) и гледам да си я събера и да я изпия веднага, хахахах. Grinning Другата я прибирам в някоя отворена дупка от блистера, даже и заедно с по-големите части (половинка и четвъртинка) в едно гнездо и така. Отрязвам си колкото ми трябва за днес и не се занимавам много да го мисля. Прибирам в един висок шкаф в кухнята да не го бутне детето или мъжът ми така като е полуотворен блистерът, но иначе нямам проблем, не са ми се разсипвали досега (държа го с фолиото нагоре). Докато описвам тия приключения сама се заливам от смях..

# 247
Може ли да ми кажете спешно за желязото какво точно се изследваше, освен феритин? Благодаря

Депата са желязото са 2 - освен феритина е и Трансферина.

# 248
Сърцебиене, загуба на тегло и умора. Студено ми е. FT4 и TSHса в граници. Д-р Ивам Нончев не работи в момента. Чудя се за сина, за Георгиев има час чак за октомври. Д-р Ботушанов? Бостанджиева? Нз

Деси забранила си личните съобщения. Исках да ти пиша че днес колегата не ми отговори  на трите позвънявания.Утре ще звъня пак. Със сигурност беше в Каспела но май при жена а не при Ботушанов.
Лека вечер!

# 249
Сърцебиене, загуба на тегло и умора. Студено ми е. FT4 и TSHса в граници. Д-р Ивам Нончев не работи в момента. Чудя се за сина, за Георгиев има час чак за октомври. Д-р Ботушанов? Бостанджиева? Нз

Деси забранила си личните съобщения. Исках да ти пиша че днес колегата не ми отговори  на трите позвънявания.Утре ще звъня пак. Със сигурност беше в Каспела но май при жена а не при Ботушанов.
Лека вечер!
Благодаря. (не знаех, че съм ги забранила. Ще се коригирам.  newsm78
Ботушанов е в Медлайн

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 22:38 от desi21

# 250
LaughingLaughing
..

Ами не режа предварително за цяла седмица или изобщо за повече дни, защото ми се начупва понякога едната от двете половинки на четвъртинката (едната осминка демек) и гледам да си я събера и да я изпия веднага, хахахах. Grinning Другата я прибирам в някоя отворена дупка от блистера, даже и заедно с по-големите части (половинка и четвъртинка) в едно гнездо и така. Отрязвам си колкото ми трябва за днес и не се занимавам много да го мисля. Прибирам в един висок шкаф в кухнята да не го бутне детето или мъжът ми така като е полуотворен блистерът, но иначе нямам проблем, не са ми се разсипвали досега (държа го с фолиото нагоре). Докато описвам тия приключения сама се заливам от смях..
Аз правя абсолютно същото Laughing

# 251
и аз така ги слагам в празните гнезда и държа с фолиото нагоре, но сутрин явно фината моторика ми отказва и редовно ги търся тези парченца из леглото  Whistling четвъртинките де, осминките не вярвам да ги намеря  Whistling
отделна кутийка не искам, като се знам колко съм заблеяна и подозирам, че няма да се задържи дълго при мен. ooooh!

От формата на ушната мида е, от дете го имам този проблем, сякаш се "пречупва" хрущяла при "прибиране" на ухото към главата... отвратително боли понякога...

за това не съм се сещала, но да болката е умопомрачаваща  Crazy
сега съм с някаква memory foam и нямам подобни проблеми. Peace

# 252
  • Бургас
Може ли да ми кажете спешно за желязото какво точно се изследваше, освен феритин? Благодаря

Депата са желязото са 2 - освен феритина е и Трансферина.

Aз пускам ПКК, серумно желязо, феритин, ЖСК, ненаситен ЖСК ( UIBC ), сатурация на трансферин.

Да питам ако някой може да даде мнение: в последно време се чувствам смазана от умора, какво да пускам и проверявам не знам вече. Днес си пуснах пълен пакет желязо, Б12, ПКК... Имам лек дефицит на Б12 пак, желязото и т.н. също не е оптимално, но може ли само заради тези неща така да се чувствам... А имам много неща за вършене и уморена или не трябва да съм на линия, едва издържам на моменти.
Отделно, хормоните уж са прилични /не са прекрасни де, но като за мен са ок/, 75 всеки ден пия в момента:
FT4   14.45   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH   2.53   mkIU/ml   0.27 - 4.20

# 253
Мон, и аз съм така, изследванията са ми наред, навсякъде ме гледат като хипохондрик Crazy
аз забелязах, че след овулация съм супер зле - уморена, смазана, изнервена, тъпа.
като ми дойде и се оправям за 2 седмици и пак на ново.
подозирам, че са половите хормони. противозачатъчни не взимам и не искам да взимам.

идея си нямам какво може да помогне. разните добавки за сега не помагат, досега бях само няколко дни преди цикъл така, сега периодът стана по-дълъг, но симптомите по-слаби  newsm78

# 254
  • Бургас
Да, от добавки само и стомахът почва да ме боли...
Сигурно има връзка и с половите хормони, аз съм на 40г, вероятно и това има значение...
Ужасно е, сутрин ставам от сън все едно влак ме е газил... колкото и да спя, все съм смазана...

Общи условия

Активация на акаунт