НОЕМВРИ още е далече, а бебче ни се гушка вече!

• 37 787
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Stara Zagora
Момичета, бях на АБ заради завишено CRP след това почивка една седмица и сега пак си пуснах изследвания и ми излиза още по-високо. АГ ми е отпуск до 21 когато имам час и не знам дано не е опасно за бебето.

# 76
  • София
Явно антибиотика ти не ти е повлиял и най-вероятно ще ти го сменят, случва се. Колко ти е било и колко ти е сега CRP? Пускали ли са ти микробиология? Някакви оплаквания имаш ли? Няма ли някой, който го замества твоят доктор?

# 77
  • Stara Zagora
Явно антибиотика ти не ти е повлиял и най-вероятно ще ти го сменят, случва се. Колко ти е било и колко ти е сега CRP? Пускали ли са ти микробиология? Някакви оплаквания имаш ли? Няма ли някой, който го замества твоят доктор?
Ами микробиологията беше чиста. CRP беше 11,4 а след АБ 13,6. Няма кой да я замести, защото е на частно не е по ЗК. В понеделник може да и звънна дано да вдигне.

# 78
  • София
Лекарката ти е запозната най-добре с изследванията ти и лечението ти. Звънни и, може да те препрати към някой спешен кабинет. CRP е показател за инфекция, при бременни трябва да е до към 2 и нещо мисля. Твоето не е високо, но факта че се увеличава, значи не се влияе от антибиотика. В болницата при мен имаше момиче с бъбречна криза и имаше високо CRP и като и назначиха антибиотик се вдигна още повече, след което и го смениха и на следващия ден беше спаднало до нормални стойности. Не се притеснявай, предполагам не е нещо сериозно все пак не е толкова високо, но аз не бих чакала чак до 21 ако не ти вдигне.

# 79
Момичета, какво изследване се пуска за това CRP? Видях, че в бодимед има две едното за 6лв. и едно за 15лв. или там някъде. Какво казвате в лабораторията, ако искате да си го пуснете?

# 80
  • София
Аз не знам каква е разликата между двете, в Цибалаб е само едно CRP. На мен в Шейново доктора каза на сестрата пуснете и CRP и това беше. Даже не знаех, че има два вида. Иначе е взимане на венозна кръв, както за стандартните изследвания, сутрин на гладно до 9-10 часа.

П.С Направо те излъгах! И в Цибалаб са два вида, второто по-скъпото е високочувствителен CRР. Според мен на мен са ми пускали по-евтиния вариант, като си гледам епикризата пише само CRP.

Последна редакция: сб, 11 авг 2018, 16:35 от Десислава``

# 81
  • Stara Zagora
Аз казвам само CRP и това е не са ме питали друго. А пусках и ДКК не знам за какво обаче.

# 82
Високо CRP не е никак на добре. Аз при съвсем случайни кръвни изследвания си пуснах и CRP (нямах никакви оплаквания) и CRP беше 44, при референтни стойност от 0 до 5. Два дни се чудехме с АГ какво да правим, тъй като нямах никакви оплаквания и накрая излезе, че е херпес зостер, който открих по друг начин. Теди_т88 как така ти дават антиобиотик без да се знае какво се лекува???

# 83
Не знаех, че може да има повишено CRP без симптоми. Не съм си пускала, само ПКК и СУЕ. Ето нещо ново за притесненяване Simple Smile
tedi, стискам палци да минава бързо, бих потърсила и аз второ мнение още в понеделник.

# 84
  • София
Да, може да е безсимптомно, когато е нещо дребно. Те за това са и изписали антибиотик, предполагам широкоспектърен, защото нищо, че няма симптоми е важно да се свали. По-добре така, отколкото да не правят нищо докато установят какво е, ако се установи.

# 85
Момичета , днес купихме от Одрин дървена люлка за 156 лв , тук същата е 400 лв. Идеята ми е , в началото бебето да е до мен през нощта - защото стаята ни е на втория етаж и няма да имам сили да слизам по няколко пъти на нощ. Но матракът на тази люлка ми изглежда много тънък - а тя е с нестандартна форма за матрак - според вас има ли откъде да поръчам бебешки матрак за такава люлка ?

# 86
  • Stara Zagora
Високо CRP не е никак на добре. Аз при съвсем случайни кръвни изследвания си пуснах и CRP (нямах никакви оплаквания) и CRP беше 44, при референтни стойност от 0 до 5. Два дни се чудехме с АГ какво да правим, тъй като нямах никакви оплаквания и накрая излезе, че е херпес зостер, който открих по друг начин. Теди_т88 как така ти дават антиобиотик без да се знае какво се лекува???
Ами изписа ми Аугментин и каза,че е по-добре да предприемем някакво лечение,за да не достигне инфекцията до бебето. В понеделник ще се опитам да се свържа с нея за да видим какво ще правим.

# 87
yyoana къде в Одрин продават бебешки неща? На мен също ми предстои пътуване до там, ще съм много благодарна, ако споделиш информация. Благодаря ти Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 10:11 от Анонимен

# 88
yyoana , супер е люлката! Сети ли се да си купиш Клексан, бил доста по-евтин Simple Smile

# 89
Гледах едно клипче, жената откъсна едно листо от алое, обели го и го намачка с кокосово масло и после намаза на един корем с адските стрии. След това показа преди/след ефекта и коремът изглеждаше в пъти по-добре. Не знам дали действа, но е лесно за забъркване и без химия. Просто споделям, че вчера вечерта нещо ме защипа от ляво на пъпа и аз се разчесах, кога вдигам блузата гледам една червена черта. Почти се разревах, мазах го, молих му се, цялата се разглеждах... не знам дали е стрия или аз нещо съм направила, но вече всеки ден ще се мажа.

Общи условия

Активация на акаунт