НОЕМВРИ още е далече, а бебче ни се гушка вече!

• 38 039
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
JT, не мисля, че е проблем, че не си качила. Все пак са жеги и може да хапваш по-лека храна.

За подутите крака - много вода, студени душове, вдигане на краката на високо и леки разходки, че да се тонизират мускулите и да раздвижват кръвта.

И на мен не ми се занимава вече с хапчета и 1-2 дни пропуснах фолиевата киселина и Б12, но гледам да съм редовна де.

Знаете ли дали желязодефицитната анемия има симптоми и какви? И колко често пускате ПКК и урина?

# 601
Мами, като ви чета и всички взимате много витамини и какви ли не хапчета още. Аз нито магнезий пия, нито Б12... Единственото, което ми е предписала гинеколожката са витамини за бременни и абсолютно нищо друго не взимам. Незнам правилно ли е така? Утре, като отида при нея ще я попитам.

# 602

Знаете ли дали желязодефицитната анемия има симптоми и какви? И колко често пускате ПКК и урина?

ПКК и урина пускам всеки месец. А желязодефицитната анемия доколкото знам има симптоми - умора, задъхване, световъртеж. Жената на брат ми имаше тези, когато беше бременна + силно изсъхнала (до белене) кожа на устните и около тях. За последното не знам дали е симптом "по учебник" но й мина след като оправи анемията.

От лекарства и на мен ми писна Simple Smile

Sunnyhobi, аз с първата бременност не пиех нищо освен магнезий. И витамини даже не пиех или поне не редовно. Не съм фен на комбинираните витамини за бременни (сега взимам и тях обаче). Ако нямаш контракции, магнезият също не е задължителен. Ако изследванията са ти Ок, а бебето се развира нормално - не виждам за какво са ти Simple Smile Все пак питай АГ ако ще си по-спокойна.

# 603
И аз си пускам ПКК, ДКК и урина , веднъж месечно + ЖСК , серумно желязо и общ белтък и албумин, глюкоза.
Днес бях на съдов хирург в Токуда ( заради появили се разширени вени) и въпреки по-високата цена на прегледа ( 150 лв) , съм много доволна. С доплер видяха кръвотока на вените на краката, засега са проходими. 2 седмици преди раждането е хубаво пак да отида и след като спра да кърмя също.

# 604
  • София
Sunnyhobi, аз съм с дефицити и си ги пия от преди бременността. Имаше моменти, в които съм се чувствала адски изморена, нещастна и без желание за нищо. Като започнах да приемам вит. Д и вит. Б12 направо ми просветна.

Йоанка, препоръчаха ли ти да раждаш с чорапи?

# 605
Йоана, при кого ходи? Аз бях при проф. Станева преди седмица, "само" 80 лв беше прегледът. Вече 150, wow!
На мен ми препоръча да раждам с чорапи (вече си нося), но ще съм секцио и според мен, и според лекаря ми може и да ги пропуснем. Просто не си го представям в операционната, както и да ги слагам първите дни - трудно ми е и сега, пък камо ли след секцио

# 606
За чорапите , казаха че е хубаво да се носят по принцип, но при мен по-голямата разширена вена е към интимната област и до там чорапите няма да стигнат. За раждането ще питам като отида следващия път. Засега казаха , че няма противопоказания за нормално раждане , но аз ще съм секцио най-вероятно по-други причини. Казаха , че е хубаво - че се следя при проф. Паскалева, да пия повече вода , да не се залежавам и ако ми се подуват краката - че мога да ги мажа с кремове с див кестен и Новарикс. Бях при проф. Червенков - много мил и любезен. Била съм на консултация и при проф. Станева , но преди да забременея и тогава консултацията приключи за 5 минути и не са ме гледали с доплер.

# 607
  • гр.Божурище
Мамчета вие до коя г.с ще приемате витамини и магнезий ? Защото аз пия само това и се чудя ,а да се свързвам с моя док. е много трудно хаха не знам защо... а като отида на ЖК и като видя бебчето и се развълнувам и всичко ,което съм рещила да питам пуууф и изчезва на момента от главата ми хаха 😅

# 608
  • В сърцето на любимия човек
Аз също не пия почти нищо, вечер взимам 2 Магнерот-а, а през деня по 1 Сорбифер, защото хемоглобина ми падна малко и със Сорбифер-а го задържах на 117 (спадна до 115). С предната ми бременност започнах Малтофер-фол когато спадна до 110, но явно сега искат да се подсигурят. Витамини не съм пила и с двете бременности, мнението на всички лекари, с които съм се консултирала е, че при бременност през пролетно-летния сезон изкуствените витамини излишно "напомпват" бебето. Имам приятелка, която беше с термин октомври и пи през цялото време витамини. Резултата беше бебе над 4кг, при майка с ръст 160/42кг преди бременност и +20кг през самата бременност.

# 609
  • Стара Загора
Пънче, това с твоята приятелка  ми прилича повече на гест.диабет, отколкото на напомпване с витамини. Аз от ден 1-ри съм на макс с витамините, качвам много постепенно и бебето изобщо не ми е голямо.
Аз също не пия магнезий и желязо, макар хемоглобина да ми е 114, не ми става зле. Мисля да спирам и комбинираните витамини, ще си допия фолиевата и това е.

# 610
  • София
И аз съм от самото начало на витамини и моето бебе също си качва в норма. За мен е абсурдно това напомпване, ама съм чувала и за бебета дето уж ставали много активни от тях, това съм го тествала и също не е вярно. Simple Smile Те витамините са за мама повече, не толкова за бебето. То и без и с витамини си взима каквото му трябва.

# 611
Тъй като нищо не усвоявам от комбинираните витамини , а и вътре един друг си пречат за усвояването им , ги срях отдавна .

Започнах Магнезий и аз ще го пия вечер по 2 , доста четох за него и е много важен , особенно след като ме тормозиха много чести контракции .
Пия Фолате 400 , а не фолиева , защото тя е синтетичния вариант и е възможно да се натрупва , но и да не се усвоява.
Заради кръвните ми изследвания ми предписаха желязо , даже сега ми увеличиха дозата , защото все още е много ниско.
Заради държавата (Англия ) и това , че даже и в Бг да бях майката и новороденото трябва да взимат витамин Д мисля да го започна от този месец , вече е по - хладно и рядко ме огрява слънце. Само още нямам идея за дозата която да приемам .

Относно размера на бебето 29 седмица казаха , че е 1. 200 кг . Започнах често да ям сурови ядки и яйца и си мисля , че ще му помогна с растежа Smiley

# 612
  • Стара Загора
Рената, кое в теглото те притеснява? На мен вчерс в 29гс също ми казаха 1200гр и изобщо не ми мина през ум, че е малко. От тук нанатък бебетата качват по 200 гр на седмица. Увериха ме, че моето бебе ще стане  3 кг до термин.
Предният път като си въобразих, че не расте достатъчно, си докарах кетони в урината от много протеини. Вече не се връзвам на тия мерки, колкото се роди, толкова....важното е да не спира да наддава.

Само на мен ли никой не ми мери кръвното или е масова практика? Кога някой, освен роднина, ще ми го иззмери?

# 613
  • В сърцето на любимия човек
Пънче, това с твоята приятелка  ми прилича повече на гест.диабет, отколкото на напомпване с витамини. Аз от ден 1-ри съм на макс с витамините, качвам много постепенно и бебето изобщо не ми е голямо.
Изследваха я за гестационен диабет, нямаше такъв. Затова лекарите заключиха, че е резултат от витамините.
Освен това бебето се роди с малка фонтанела, която бързо се затвори. Изледваха го и се оказа, че приемът на калции през бременността е бил много завишен.

# 614
Maria Dimova  ами казаха ми , че било с около седмица назад , а и другото е , че от началото на бременността корема ми е малък , чак сега започна да си личи че съм бременна хах . Сигурна съм , че всичко е наред , всяко бебе е различно .

За гестационен диабет няма да ме изследват , защото нямам наднормено тегло и нямам роднини с диабед , така ми обясниха.

Пиете ли чай ? Аз много оичам , но все пише единия отпуска матката , другия не знам какво правел и се въздържам . Скоро попаднах пак на статия за чай от малинови листа и тук го препоръчват след 32ра седмица по чаша на ден и много помагал за по лесно и бързо раждане . Вие какво мислите ?

Общи условия

Активация на акаунт