НОЕМВРИ още е далече, а бебче ни се гушка вече!

• 38 009
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Аз понякога пия зелен чай , защото много го обичам Simple Smile А и за да не пия второ кафе , ако ми се допие. А за чая от малинови листа.... сигурно не пречи да се пие , пък колко ще помогне за раждането не съм сигурна - то най-важен е размерът на бебето и колко е широк тазът.

# 616
  • В сърцето на любимия човек
Чаят от малинови листа предизвиква контракции Wink Затова го дават да се пие в края на бременността.

# 617
yyoana, мерси! И аз от Станева не съм впечатлена особено, но поне направи доплер. А този крем си го купих, с кестена, по нейна препоръка и много добре ми действа.

Renata и аз обичам чай и си пия. Можеш да пиеш от Ройбос (специфичен е, но аз го харесвам), мента е Ок, както и тези комбинираните билкови, българските - всичко е тях е в много малка доза и не вреди. Аз гледам и да държа самите пакетчета малко по-малко.

# 618
Аз почти всеки ден пия по една чаша чай от коприва и шипка, понякога и от лайка или джинджифил. Ройбос също много обичам, но скоро не съм пила.

# 619
Момичета, да ви попитам и аз. Малко по-назад пишете за препоръки да раждате с чорапи. Това компресионни чорапи ли се имат предвид? Питам, защото от един месец насам имам страхотно оттичане и подуване на краката при глезените. А проблемът е, че съм 28 г. с. и работя още, а работата ми е в седнало положение и колкото и да ставам, все тая. Стигат нещата до там, че оттока едва спада малко през нощтта, боли, сърби. И единственото ми облекчение е събота и неделя - тогава няма никакъв проблем. Открих ракията като мощно средство (за мазане) в моя случай и болката почти изчезна, сега дори на работа си нося в едно шишенце.
Та, консултирах се с лекар, но получих само успокоение, че било нормално.
Кажете ми откъде могат да се купят такива чорапи

# 620
  • София
За такива чорапи става дума, да. За твоя случай мисля, че са подходящи, но най-добре се консултирай със съдов хирург за всеки случай. Чорапите имат различна степен на компресия и се изписват с рецепта доколкото знам.

# 621
И моят съвет е да се видиш със съдов хирург първо. Аз си мислех, че съм за ниската степен на компресия, но ми изписаха по-високата, втора. Води се не профилактична, а лечебна. Има и значение височината - има до коляното, и до горе до сгъвките на краката.
Ужасно да неудобни и ги мразя Sad

# 622
  • София
Момичета, тъй като засегнахте темата с отоците по краката (а аз имам само по единия!) и ми се налага да посетя лекар, може ли тези от вас, които са ходили, да ми препоръчат съдов хирург (в София), който работи и с доплер... Освен посочените в Токуда.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 623
Тъй като бебчо още е нагоре с главата (30 седмица ) реших да проверя какви са практиките тук ако след няколко седмици не се обърне . Лекар опипва корема и с ръце започва да натиска и завърта бебето Dizzy Face за пръв път виждам и чувам за такова нещо , гледах клипче и съм в шок . Знаете ли мнение на лекар или вие ако сте чували за този метод , нормален ли е , смисъл напълно безопасен за бебето ? Дано само се обърне Hands Pray

Качвам снимка от нета :

Скрит текст:

# 624
  • София
baby@girl, в кардиологията на Св. Екатерина преглеждат по ЗК, гледат и с доплер. Клиниката се намира до кино Арена в сградата на Националната кардиологична болница. Аз съм доволна от д-р Григорова-Димитрова, онзи ден водих дядо ми при нея по спешност. Отидохме заради болка и оток в коляното, а тя му прегледа с доплера и глезените и на врата някаква вена или артерия с думите "Така и така сте тук, да погледнем каквото можем.".

Renata85, в шок съм! Ние на йогата правим разни "упражнения" за да се завърти бебето с главата надолу. Аз нося и бижу за бременни, което уж също помагало на бебчето да се завърти, ориентирайки се по звука.

# 625
Захващам се и аз сериозно с лазене и упражнения за обръщането на бебето .....

Не знам вие как сте , но моя целулит става трагичен . Харесах си в Зоя.бг комбинация от масла за масажи , но не се препоръчват за бременни и кърмещи. Както и всички антицелулитни кремове са противопоказни . Мисля да започна леки масажи в къщи , не много груби , че да не напукам капиляри . Храна , вода ясно - до колкото мога се храня здравословно , но като вървя малко повече ме боли много ниско долу корема и дано не се депресирам от външния си вид

# 626
Това със завъртането на бебето през корема - няма шанс да дам на никой лекар да ми го направи. Само заради това или ако ме карат да се пробвам да родя седалищно бебе нормално и съм си хванала самолета за България за раждането.

# 627
  • В сърцето на любимия човек
Аз мисля, че ти бях казала, че в Англия практиката е така да завъртат бебето, виждала съм и клипчета с един шал. Щом се практикува, явно е безопасно, но вероятно не е никак приятно.

# 628
  • Варна
Магнезий се приема най - късно до 34 седмица.

# 629
  • София
Магнезий се приема най - късно до 34 седмица.

Защо?

Общи условия

Активация на акаунт