198-мо жарко НЕМСКО лято

• 62 915
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Голямата още посещава педиатър, но сме много доволни от нея, макар и да ни е далече. За мен е важно да мога да разчитам на преценката ѝ, да ѝ имам доверие и да не претупва прегледите. Преди нея децата имаха най-невероятния педиатър, но се пенсионира и след него беше много трудно да намеря някой, който да е поне наполовина на неговото ниво.
Иначе от спешните отделения имам доста опит за съжаление - основно за децата, но и за нас големите се е случвало. Наистина покрай спорта и ние като Сбъдваща сме доста често там. Като цяло съм доволна, особено при по - спешни ситуации са реагирали винаги адекватно (диагнози, операции и т.н.)

Иначе за починалото детенце - мир на праха му. Където и да се крие истината, него вече го няма.

# 601
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не знаех за случая с детето лека му пръст!!! голяма трагедия!!!  Rolling Eyes

аз съм с лоши впечатления от лекарите, на спешен кабинет сме били 1 път, детето си пукна веждата, сложиха му лепенка.  Whistling
лошото е, че става все по-зле с лекарите.
не ми се разправя в момента, но се налага всеки месец да ходя за контроли на две различни места и безхаберието е огромно!!! Sick добре, че ЛЛ спасява положението, но и аз се опасявам, че скоро ще се пенсионира.

детето ходи на педиатър, но го водя само за У-тата...

Папурче, моят остеопат се премести в Берлин, но нещо не го намирам. аз бях очарована от него, само с един сеанс по време на бременността ме спаси от жестоки болки в гърба.
нито лекарите, нито акупунктура ми помогнаха.
потърси Markus Hirzig, дано го откриеш, аз нещо не го намирам... newsm78

# 602
Здравейте! След месеци се местим в Германия, имам момиченце на 1.4  месеца. И относно превеждането на необходимите документи по-точно за ваксините, какъв документ трябва да преведа и легализирам, нещо от педиатъра или картона?  Благодаря

# 603
Да картона от личния лекар на детето-преведен и легализиран, също така и да пише кои ваксини са сложени на детето  досега.
Към кой град сте се ориентирали в Германия?

# 604
Благодаря ти. Заминаваме към Солтау, малко градче на 80км. от Хановер
.

# 605
Пожелавам Ви успех във всичко тук,че навсякъде стана много трудно..Hug

# 606
Момичета, с киселото мляко имам лек напредък-последния опит е по-успешен,но към закваската добавих и малко от купеното кисело мляко с дядото... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 607
  • Стара Загора
Аз много емоционално приех случая с детенцето ,защото съм споделяла и тук пребрахме се в България с детето ,заради проблемите в здравеопазването .По -точно спешната помощ .Която в нашия град -селце липсва .Нямаме спешна детска помощ ,пращат ни на 30-40км ,когато детето направи гърч, благодаря на Бог че беше много лек и сам излезе от това състояние, защото нямаше кой да ми помогне.Дано никой не преживява такова нещо !Още не мога да си обясня как е възможно да се случва в Германия това.

# 608
Здравейте, има ли такива от вас, които живеят в Щутгарт, търся мнение за живота в града и освен по-скъпите наеми спрямо по-млаките градове, има ли други неща, които са по-скъпи? Как се чувствате в самия град, твърде натоварено ли е, колко време отнемат пътуваният от единия край до другия с кола и с градски транспорт, въобще всичко, което се сетите. Питам т.к се колебаем за преместване от малко по-малък град?

# 609
На нас Щутгарт ни е на 150км,от мястото където живеем,а то е малко градче,в което си има Спешна помощ,магазини,кафета,та много си е добре..,по спокойно от големия град,не съм ходила в Щутгарт,тук се чувстваме добре.Съветът ми е да разучите и района около Щутгарт,за по малките градове,там и квартирите са по евтини от Щутгарт...вие си знаете , преценете къде ще ви е добре и така ...Smile,за Щутгарт аз нищо не мога да кажа.
Успех!

# 610
На нас Щутгарт ни е на 150км,от мястото където живеем,а то е малко градче,в което си има Спешна помощ,магазини,кафета,та много си е добре..,по спокойно от големия град,не съм ходила в Щутгарт,тук се чувстваме добре.Съветът ми е да разучите и района около Щутгарт,за по малките градове,там и квартирите са по евтини от Щутгарт...вие си знаете , преценете къде ще ви е добре и така ...Smile,за Щутгарт аз нищо не мога да кажа.
Успех!

И ние сега сме така, но малко село не ни устройва, т.к единият така или иначе ще пътува на 50км, ако и другият пътува става сложно с детето и училището. Сложна е нашата ситуация Simple Smile обичам големия град, но ако ще седя в задръствания за 2-3км от работа до вкъщи не ми се струва особено добра идея.

# 611
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Щутгарт е с един от градовете с от най-мръсен въздух и то точно заради трафика. също и защото градът е разположен така, че вятърът не раздухва изгорелите газове.

аз не живея там, били сме там няколко пъти.
знам, че доста българи (и не само де) живеят в Sindelfingen и там май е по-добре от екологична гледна точка.
нямам инфо за инфраструктурата.

аз идвам от голям град, но в Германия ми допадат средно големите или малките градове.
големите са пълни с доста странни субекти, наемите са високи, буташ се на тясно и т.н.

# 612
  • Немция
Аз съм живяла в голям град в Немско, харесваха ми възможностите на големия град тогава, но тогава не бях семейна, следователно и без деца. За семейство с дете/деца по-добрия избор е по-малкия град, в съседство с по-голям, животът е по-спокоен, всичко ти е по-наблизо, но е нужна по една кола и на двамата родители, градският и междуградският транспорт са с по-разредени маршрути, а с дете в Германия има куп ангажименти, трябва да си мобилен. Прекалено малко селище не ми е по вкуса, но зависи от човека и приоритетите.
В големия град често цените  на наеми, имоти са по-високи. В покрайнините на големите градове има чудесни , спокойни квартали, но е скъпо.

Нидитоп, съжалявам за негативния ви опит. За себе си се надявам да не опирам до бълг. здравопазване, но всеки гледа от своята си камбанария.
Факт е, че в Германия има тенденция за уедряване на клиниките, малките не са конкурентноспособни и ги затварят. В нашия град(75 000 жители) затвориха родилното отделение, което имаше по-малко пациенти в сравнение със съседните, там родих второто ми дете, беше спокойно и уютно, но финансово беше на загуба. Имаше протести от страна на гражданите, но болничният мениджмънт се оказа по-силен. В гъстонаселена област сме, така че съседните родилни отделения са на по 10 км от нас.

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 11:11 от Бибит

# 613
Аз пък съм от София и голям немски град повече ми допада, с уреден градски транспорт. Нито кола имам, нито книжка. За сега все още обмисляме дали да си купим кола с мъжа ми тук.

# 614
  • Немция
Така е, големият град предлага много възможности, но откакто живеем на зелено се промених и почнах да виждам предимствата на по-малкия град. Първите дни, когато сме някъде за няколко дни в голям град, трябва да свиквам с мравуняка от хора и забързаността, особено в централните части, усещам се леко стресирана Sunglasses. Спокойствието започна да ми допада все повече. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт