198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 283
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
оф, сега намерих инфо, че правят този опростен тест, защото пълния тест се заплаща от касата, само ако опростения е над референтните стойности!!!  #Cussing out
geiz ist immer noch geil.... Sick

другата седмица ще питам нуклеара за хормоните на ЩЖ за видим какъв бисер ще извади и ще реша тогава къде и кой тест да правя... Whistling

# 661
оф, сега намерих инфо, че правят този опростен тест, защото пълния тест се заплаща от касата, само ако опростения е над референтните стойности!!!  #Cussing out
Мдам...

Аз лично не бих се съгласила на непълен тест. По-скоро ще си доплатя сама и за изследване на инсулина. Моето мнение е (малко ми е хоби да чета за болести без да съм хипохондричка Crazy), че няма никакъв смисъл от изследване само на кръвната захар.

asyalein, говори с личния си лекар, щом му имаш доверие. Peace

# 662
Два пъти  съм правила обременяване с глюкоза,  докато бях бременна, и двата пъти на гладно, даже вода не ми даваха да пия докато чаках за вземането на кръв.  Нищо не съм плащала.

# 663
исках да ти пиша на ЛС, но си ги забранила...  Whistling

Съжалявам, нямах представа,че са забранени - станало е от самосебеси някак при преминаването към новия изглед на форума. Махнах забраната /поне така си мисля/. Пиши ми моля - всяко мнение ми е важно, а учителката ме притиска за отговор днес.

Опитах се да публикувам проблемът си и във Фейсбук групата "Родители с деца в училищна възраст", но публикацията ми от сутринта чака одобрение все още.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 14:06 от мама-ени

# 664
  • Berlin
И аз бих си направила пълноте изследвания, щом ще в обременяване с глюкоза. Не за друго, ами просто е много гадно това пиене на глюкоза и не бих си го причинявала повече пъти. Това е не-си-спомням колко грама чиста глюкоза, разтворени в чаша вода, трябва да го изпиеш и след това чакаш, ама това е яко сладко и на мен ми стана лошо. В България го правих преди няколко години. После и при взимането на кръв имаше драма и пазя кофто спомени. 😞

# 665
  • Германия
Ох, те касите ако плащаха всяко изследване, което някой реши че иска да си направи, с или без причини... къде ще му излезе края. Като толкова искаш да си изследваш инсулина, плати си за изследването и готово!

А обременяването с глюкоза и аз съм го правила като бях бременна и определено не беше на гладно, защото отидох към 16:00 след работа.

# 666
  • Варна
Тук течността представлява сиропче и не е никак лошо на вкус. Правих теста и при двете ми  бременности.

# 667
  • В страната на мечтите
Ти пак добре, след работа, на мен часът ми беше в 8:30 сутринта, та ме караха специално да ставам в 5 да ям, пък после ако искам да си доспивам Joy

# 668
  • Немция
Явно глюкозният тест се прави и на гладно, и не на гладно. Лекарят едва ли ще се е объркал толкова, това е класическо изследване при бременни, така че ще е наясно какво прави. Ася, не го отписвай толкова бързо. Mr. Green Или отиди при личния, ако му имаш повече доверие- интересно ми е той на какво мнение ще е. Simple Smile
Сиропчето не е лошо на вкус, но не на всеки му понася. Първият път по-добре го понесох, вторият път трябваше да стисна зъби.

# 669
А вие всички сте имали индикации за гестационен диабет ли? Защото на мен тогава моята лекарка ми каза, че мога да го направя ако искам ('щото касата го плаща Mr. Green), но в моя случай не вижда никаква нужда. Та в крайна сметка спестих пари на касата. Laughing

# 670
Здравейте! Понеже скоро заминаваме за Германия, днес взех документа за отписване на детето от училище и ми казаха, че ще трябва Апостил. Къде се прави това и нужно ли е? В преводаческите агенции дали го правят?

# 671
Миналата година ми правиха обременяване с глюкоза и трябваше да отида закусила. Часът ми бе сутринта. Изпих течността и час след това казаха да не пия вода. След този час ми взеха кръв.
“Голям” тест на кръвната захар, разбирай разширения, се прави ако стойностите са проблемни. Такъв правиха на колежка миналата година след малкия тест, но всичко бе наред за щастие.

# 672
  • Варна
Аз бях с гестационен диабет и при двете бременности, та затова се наложи да правя теста. Бебето вървеше голямо и се усъмниха, а при втората е 90 % сигурно, че ще се повтори. Та пак отпих от сокчето, та даже и инсулин поставях, защото бременността беше рискова и се налагаше да лежа. Но при Ася положението май е различно Simple Smile

# 673
Здравейте! Понеже скоро заминаваме за Германия, днес взех документа за отписване на детето от училище и ми казаха, че ще трябва Апостил. Къде се прави това и нужно ли е? В преводаческите агенции дали го правят?

Какъв апостил? 😂 Не слушай въобще подобни съвети, на мен и отпусно не ми поискаха, не че имах такова, защото не дойдох от България. При всички случаи обаче не ти трябва апостил.

# 674
А дипломите за висше образование трябва ли да бъдат легализирани с апостил?

Общи условия

Активация на акаунт