198-мо жарко НЕМСКО лято

• 62 879
  • 736
  •   2
Отговори
# 675
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на мен ми препоръчват изследването, защото след всяко хранене заспивам летаргичен сън (това от няколко месеца) и ЛЛ пусна пълна кръвна картина и излезна, че захарта ми е ниска!
бях закусвала, защото очаквах само феритина да ми мери, че взимах хапчета. не помня какво съм закусила и кафе бях пила.

сега ми предлагат този тест, аз не искам кой знае колко да ме тестват.
искам да не заспивам след закуска, седнала с чаша чай в ръка  Tired
редовно ми се случва. Rolling Eyes

затова се чудя дали въобще има смисъл от този тест?...
според ЛЛ съм имала някакъв синдром, според който храната от стомаха много бързо преминавала в червата и затова рязко ми пада захарта и на мен ми се доспива.
ама не ми предложи някакво лечение или изследване. каза да ям често и да имам винаги нещо сладко под ръка.
иначе и аз подозирам, че ми го препоръчват, защото касата плаща... Whistling

# 676
Аз бях със съмнения за ГД, защото бебо вървеше доста едър. Първите резултати бяха гранични, ама аз се бях натъпкала с шоколадови бонбони вечерта преди теста/ умирах за сладко просто/, но при разширения тест се оказа, че съм си ок. Трети път ме проверяваха,  пак си бях наред.
Ася, да не правиш хипогликемични кризи? Ама те пък не са баш заспиване, но ако много бързо се случи, може и директно да те унася.

# 677
ами според ЛЛ е точно това, но при мен е след хранене, 10 до 15мин. след това, ако не пия кафе.
не треперя, не ми причернява, просто ми натежава главата и трябва да полегна или да се подпря някъде и след 5 мин. заспивам, като чувам около мен всичко, но не реагирам, спя си... Rolling Eyes
спя между 10 и 40мин.

# 678
Имаше нещо в темата за инсулиновата резистентност мисля, но не го прочетох много задълбочено. Някой споменаваше за своя близка,  която след всяко хранене  правела хипогликемични кризи, та явно  не е невъзможно и след хранене да се случва.  Пйк и може хипогликемията да има различни проявления.

# 679
благодаря, ще я погледна тази тема.

с този тест явно не се хваща тази резистентност?...  newsm78

# 680
Нямам представа, но предполагам, че в началото на темата ще има някаква систематизирана информация, а и пишещите там ще могат да дадат насоки😊

# 681
asyalein. според мен, изобщо няма смисъл, да си при4иняваш на организма този тест.

# 682
  • в сърцето на един мъж...
Асе, първо се проверява щитовидната, защото при нея също го има - ако са ти много ниски стойностите на тсх, то тогава също се получава рязко заспиване. Аз имах подобни проблеми, при промяна в тсх-то и аз ставах шашава Simple Smile Теста, пълния, ще ти покаже с повече яснота какво има и дали там има проблем. Ако може личния да ти го направи. Има си разни основания, за да ти го плати касата.

# 683
Асе, първо се проверява щитовидната, защото при нея също го има - ако са ти много ниски стойностите на тсх,

следят ми ги на 4 седмици, заедно със захарта ЛЛ ми пусна и щитовидните, TSH e 1,24.
когато стойностите бяха по-високи бях по-зле, сега съм по-добре, но една седмица бях само на плодове и зеленчуци и след този рестарт значително се подобрих. ама беше трудно в този студ... Rolling Eyes

на мен ми е ясно, че нещата са свързани, но няма лекар, който да погледне цялостната картина и само ме прехвърлят.
последно попитах нуклеара, който ми след ЩЖ, защо заспивам след всяко хранене и той ми каза: вие сте тук само за контрола  #Cussing out
сега обаче е нов квартал и имам направление пак, та смятам пак да си задам въпросите и да съм малко по-досадна.

всъщност това със заспиването, сутрин да не мога да стана от леглото и подобни симптоми, започна след като доки се обърка и вместо Л-тироксин ми изписа еутирокс.
и на ЛЛ, и на нуклеара го казах, но те казаха, че не може да е от това.
а на мен до скоро ми прилошаваше малко след като вземех хормона, сега се премести след закуска.
понеже еутирокс ми повлиява по-добре останалите симптоми, затова останах на него, като очаквах организмът да се нагоди и на намалее спането.

P.S. как да не се рови човек в нета, пише си: Schilddrüsenhormone beeinflussen die Aufnahme des Zuckers Glukose und die Freisetzung von Insulin. Daher muss der Blutzuckerspiegel zu Beginn der Behandlung mit Euthyrox regelmäßig kontrolliert werden.
до сега никой не ми обръщаше внимание...

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 09:50 от asyalein

# 684
  • в сърцето на един мъж...
Инсулина и стойностите на тсх си вървят в пакет, трябва да се контролират.

# 685
Ася,аз ти препоръчвам да си направиш пълното обременяване и то на гладно.При мен стойностите на кръвна захар бяха винаги в норма,докато не направих това обременяване и не разбрахме,че има проблем.Прим мен редовно изследват и HbA1c (Glykohämoglobin),който ти показва средната стойност на кръвната захар за 3 месеца назад.Аз също взимам минимална доза Euthyrox,тъй като в повечето случаи нещата са свързани и разбърка ли се едно-и другите излизат от норма! Flushed

# 686
ясно.
значи другата седмица отивам при нуклеара, питам и него дали да взимам хормон преди това или не и после ще видя дали ЛЛ ще се навие да ми направи пълно обременяване и да откажа при гинка.

# 687
Добре де, Ася, не търсиш ли консултация от ендокринолог, ами се занимаваш само с личния лекар? Ако той като специалист не може да намери връзката и начин за разреши проблема.

# 688
Мама Ени, вероятно вече е късно, но ако искаш пиши ми на лични. Големият ми син е с LRS. Съгласихме се да бъде вписано в цойгниса, но това е възможно до 7 клас, после вече не се пише. Дали при оценяване учител ще се съобрази с диагнозата, зависи само и единствено от учителя. Общо взето чувствително повишаване на оценка не сме видели.

# 689
Добре де, Ася, не търсиш ли консултация от ендокринолог, ами се занимаваш само с личния лекар? Ако той като специалист не може да намери връзката и начин за разреши проблема.

последно чаках 6 месеца за термин!!!
при лекаря бях 2 минути.
трябваше да пътувам до Франкфурт, защото при нас няма ендокринолози.
имам във Фра, Марбург и май Майнц, което не е в нашата провинция.
това е положението. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт