198-мо жарко НЕМСКО лято

• 63 119
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
От къде да си купя смрадлика или как да си намеря онлайн?
Попаднах на нещо в иБей ,smoke tree sumac ,български продавач и за 50гр излиза 4€ ,но кой знае колко ще чакам за доставка....

# 706
  • В страната на мечтите
Аз преди много търсих, просто няма. Трябва да си донесеш от БГ.

За вагинални промивки тук използват разтвор на лавандулово масло, има същите свойства. Носеха ни в родилното, имаше и описание на съотношението, за да си правим вкъщи. За друго приложение на смрадликата не знам дали би било подходящ заместител.

# 707
Остава варианта с иБей  Confused

# 708
  • Варна
Artemis, утре ще проверя в склада какво имам и ще ти пиша Simple Smile

# 709
Мами, относно детските надбавки, какви документи са необходими? По-точно трябва ли ми документ от България че детето ми НЕ получава надбавки тук? Събирам документи и да знам дали да ходя до социалните да търся такъв документ.

# 710
Да, на мен ми искаха такъв документ. Взех от от служба Социално подпомагане.

# 711
  • Deutschland/HE
Мами, относно детските надбавки, какви документи са необходими? По-точно трябва ли ми документ от България че детето ми НЕ получава надбавки тук? Събирам документи и да знам дали да ходя до социалните да търся такъв документ.

Ескаха ми документ за семейно положение, от общината, служба ГРАО се издава, трябва да кажеш, че е за чужбина и слагат един допълнителен печат по спомен (готова е за 3дни по спомен). Аз се бях приготвила с бележка от Социалните, че не съм получавала детски в България, но те искаха да се попълни един формуляр Е411. По принцип този формуляр би трябвало те за го изискат по служебен път, но при нас искаха аз да го направя. Това беше преди 4години. Многоезични актове за раждане и за граждански брак, също от Общината за 3дни.

# 712
  • Лайпциг / Перник / София
Привет! Бих искала да попитам тези от вас, които купувате извара - на коя марка се доверявате? Има ли такава, която да се доближава до българската извара или има и вносна българска такива? Има ли подходяща извара за бебе (обезсолена), която мога да намеря в тукашните магазини?
Благодаря ви предварително!

# 713
  • The QC to be!!!
Привет! Бих искала да попитам тези от вас, които купувате извара - на коя марка се доверявате? Има ли такава, която да се доближава до българската извара или има и вносна българска такива? Има ли подходяща извара за бебе (обезсолена), която мога да намеря в тукашните магазини?
в Руските магазини, полски, а и в турски съм виждала има една извара която е или пълномаслена или с обезмаслена, в кркъгли опаковки, от горе със съньо, тя е същата като българската. По принцип в руските магазини като Берйозка и други е пълно с много видове извара, точно като българската е.

# 714
  • Лайпциг / Перник / София
в Руските магазини, полски, а и в турски съм виждала има една извара която е или пълномаслена или с обезмаслена, в кркъгли опаковки, от горе със съньо, тя е същата като българската. По принцип в руските магазини като Берйозка и други е пълно с много видове извара, точно като българската е.
Много ви благодаря за отговора. В града има един руски магазин “Lenta”, може би там ще има. В случай, че можете да качите снимка на продукта, ще бъда много благодарна!

# 715
Момичета,дайте ми идея за играчка,тип робот,подходяща за дете на 5-6 годинки! Simple Smile Разглеждам в Амазон,но едните ми се виждат твърде бебешки,а другите сложни за тази възраст... Flushed

# 716
  • DE
Извара и аз купувам от руски магазин. На щанда има няколко вида. Аз купувам тази защото съм свикнала и ми е познат вкуса Peace
Скрит текст:

# 717
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От къде да си купя смрадлика или как да си намеря онлайн?
Попаднах на нещо в иБей ,smoke tree sumac ,български продавач и за 50гр излиза 4€ ,но кой знае колко ще чакам за доставка....

на немски е Рeruckenstrauch.
помоли някой от Бг да ти прати една опаковка смрадлика. Peace

купувате извара - на коя марка се доверявате? Има ли такава, която да се доближава до българската извара или има и вносна българска такива?

купувам био, марката ми е все тая. също Schichtkäse взимам и ми харесва, правя го на родопска закуска. всички са безсолни, защото често се ползват и за сладкиши.
аз ненавиждам българска извара, направо ми се гади от нея. веднъж си купих рикота - едно към едно. Sick
моето дете не яде нито бг извара, нито фета, та не мога да ти кажа кое е ок за дете, аз ям всички, освен рикотата. гледам да е произведена наблизо, а не да идва от друга държава.

Момичета,дайте ми идея за играчка,тип робот,подходяща за дете на 5-6 годинки! Simple Smile Разглеждам в Амазон,но едните ми се виждат твърде бебешки,а другите сложни за тази възраст... Flushed

какъв, детето само да го сглобява или роботът само да се движи? newsm78
аз скоро търсих, детето ми е на 7г. и взех един 8+, ама частите бяха супер дребни и се наложи аз да го сглобя, на него връчих схемата и да търси частите.  Rolling Eyes

# 718
  • The QC to be!!!
Извара и аз купувам от руски магазин. На щанда има няколко вида. Аз купувам тази защото съм свикнала и ми е познат вкуса Peace
Скрит текст:
точно тази имах в предвид!

# 719
  • Берлин
Давайте идеи как най-лесно да си почистя фурната. Нещо за мазане и без много търкане. Вие какво и от къде купувате

Общи условия

Активация на акаунт