Отговори
# 615
Не бях сори, но новата ми работа много ми харесва. Работя в една здравна организация която се грижи за наболелите здравни въпроси, например ако имаш проблеми с личният си лекар или болницата, или самите лекари когато разберат, че аптеката не е дала точното лекарство на пациента, или ако болницата избира по-евтиното.... Много съм щастлива, работят най-различни хора, инвалиди също и естествено аз, чужденката 😂 А и записах курс за офис работник най-общо казано.

# 616
  • София
Мите, не си ли се замислял, че има лекарства, които се влияят от дневна светлина?

# 617
Радвам се за теб Смисълче ♡♡♡
Аз днес се чувствах много добре. Отново на училище. Нови хора - нови знания Simple Smile

# 618
  • Cherven Bryag
След две години пиене на ЗЕКУИПРа, ще ходя да ми го сменят, странични ефекти надхвърлят моето търпение : не мога да отрегулирам кръвно, главоболие стана нетърпимо–отрових се от обезболващи– мисля, че е време. Протоколът ми свършва през ноември, дали в аптека или в Здравно каса ще правят проблем? Момичета имате ли опит?

# 619
  • София /Абсурдистан
Аз ходих днес да ме шият за пети пореден път, че раната пак се отвори. Сложиха ми и дренаж този път. В сряда съм на лъчетерапия и се чудя дали това няма да повлияе и да не заздравее съвсем.

# 620
Ние пък се готвим за София /за биопсията на лимфен възел/. Вместо да ни направят необходимите изследвания в отделението в София, те са ни натоварили с това. Например,  пробите за алергията на упойките не се поемат от здравната каса. Платили сме в касата 50 лева такса за тях и анестезиологът казва, че лидокаин трябва да купим в аптеката. Те го нямат, а другите упойки са имали и тестували ни с тях. В аптеката 10 ампули /кутия/ лидокаин струва 47 лева. Молили сме да ни продадат 1 ампула, но никой не е поискал да отваря опаковката.....Дали сме и там 47 лева. А когато са направили проби на ръката - те се отчитат на половин час, на 1 час, на 3 часа, на 24 часа...неудобно е. Това се прави в отделението../живеем на 40 км от болницата/....Та сме платили път, цял ден висене там...ядене..из града. А още имаме дълъг списък с консултации, които трябва да направим с разни лекари...Нямаме такива доходи за да посрещнем тази разноска.Не знам, какво ще стане с нас....

# 621
  • София
Midkoo, имаш ли реална причина да смяташ, че нещо не е ОК или ти така си решил?! Пиши, че те мисля! 🤗

DZ, давай, учи, ъпгрейдвай се, сбъдвай мечтите си! Вълнуващо е! Наслади се докрай на успеха си! Много е хубаво и много ти се радвам!

Няма смисъл (все ми се иска да ти кажа, че винаги има смисъл 😘), толкова ти се радвам и на теб, удоволствие е да те чета!

Lady, мила, така ми се иска и ти мажорно да ми звучи! Много се изтормози! Но си държелива! И това е обнадеждаващо!

Прегръщам ви всички!

# 622
  • Варна
Прегръдки на всички, които ми "звучите" усмихнати и ведри, знак, че нещата вървят добре.

Респект към всички бойци тук, временно огрижени. Лейди, Митко не се давайте! Все така стоически се борете. Ще дойдат и по-добрите дни. Вярвам!

Аз днес ставам на 37. Черпя ви виртуално с една плодова салатка и чашка охладен траминер. Simple Smile Simple Smile

Подаръка от милото ми мече получих миналия уикенд. Един от най-страхотните подаръци правени ми някога. Един час игра с кон. Grinning Първо се търсихме с кончето из поляните, после се водихме на повод до конюшната, там се сресвахме, вчесвахме, хранихме с морковчета - едно морковче за кон Донован, половин за мен, едно за него, половин за мен... ей така колкото да се опозноем, да се сближим... иначе Донован доволно си е загладил косъма, не гладува хич, даже на диета трябва да го сложат, но част от ритуала си е това хранене с морковчета. Grinning После вече ездата на манежа. Позволи на новата си приятелка цели два хода да научи като за първи урок, при това без да иска и дори и да си помисля да я хвърли от гърба си. Purple Heart

Грабете с пълни шепи от такива моменти и възможности нещо ново да научиш, нещо ново да изживееш. Безумно кратък е животът наистина. Не го казвам с помрачено настроение, по-скоро с носталгия някаква. Преди 19 г. на тази дата когато навърших пълнолетие си спомням как беше най-тъжния ми рожден ден. Скришом се затварях сама в стая и си пусках по някоя сълзичка. Но не от щастие и умиление от някои от жестовете или подаръците се просълзих, а заради мисълта, че всичко вече приключва с моето детство и юношество и тярбва с тях да се сбогуваме с думите "Беше каквото беше, вече си пълнолетна мойто момиче, вземай се в ръце!" И сякаш беше вчера този мой най-тъжен рожден ден, а календарът близо 2 десетилетия отброява. Наистина кратък е животът, така че изцедете го на максимум! Трябваше туй нещо да ми се тръсне на глава за да разбера как се живее щастливо. Повече не ден, не час, минутка не бих си пропилявала във вайкане и стрес около разни там дребни проблемчета, като покривът ми прокапа. Да капе! Е*ала съм ти и покрива! Кофата отдолу, там където капе, че да не прокапе и на съседите отдолу, а аз отивам на езда или да ветроходствам, или пък на риболов, някой ден що пък не и на скално катерене... що пък не и парапланинг...

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 09:14 от Spirit Crusher

# 623
  • Плевен
Spirit-че, Да си жива и здрава! Винаги толкова позитивна и борбена! Пожелавам ти много хубави емоции, виждам, че добре се справяш! Само така, да внасяш ведрина и светлина и при нас!
Много здраве и само здраве на всички!

# 624
  • София /Абсурдистан
Спиритче, честита да си! Много здрава и много късметлийка! Това е най-хубавата възраст!

# 625
Спиритче , и тук искам да ти честитя рожденния  ден !
Желая ти най-вече здраве ♡♡♡
Още 100г да празнуваш рождения си ден на гърба на Донован :*

Аз днес минах на комисия ....
Няма да имам лъчетерапия.
Обявиха ме за здрава и ме пращат на наблюдение 😎🤗🤗🤗
Декември трябваше да ми е първия преглед , но на регистратурата ми дадоха час за Януари чак. По рано нямали... много болни....
Пожелавам си от тук нататък по далече от наблюдение да не стигам...Дай боже терапиите да са останали зад гърба ми 🤗

# 626
  • София /Абсурдистан
DZ защо не са ти назначили лъчетерапия? Аз също съм обявена за здрава за момента, ама утре съм на лъче, а след нея и Херцептин.

# 627
Лейди , питаха ме колко курса химеотерапия съм имала /не че не го пише всичко пред тях ама.../ Прочете ми на глас диагнозата + тройнонегативен . И хоп направо на наблюдение. Попитах за лъче - нямало да имам.
Явно според диагнозата и дозата химия така прецениха. Аз предпочитах да я мина ама.. здраве да е.

# 628
  • София /Абсурдистан
Ясно, при мен е тройно позитивен, може би затова. След химията ще имам и 12 вливки с Херцептин.

# 629
Спирит,честит рожден ден.Желая ти всичко,за което мечтаеш да се осъществи.

Общи условия

Активация на акаунт