Отговори
# 690
Шуши, аз пия летрозол мс фарма от февруари тази година  и сутрин като стана краката ми са сковани и ходя като пингвин докато се пораздвижя. По същия  начин като си свивам пръстите на ръцете ме болят. Преди месец ходих на сцинтиграфия и за сега всичко е ок.

# 691
  • София
Здравейте момичета,чета ви откакто започна моето приключение наречено рак,и наистина сте мнооооого полезни.Целувки,прегръдки и много здраве на всички!
Та 9 месеца след радикална хистеректомия(раче на ляв яйчник) и 3 месеца след последната химиотерапия ме мъчат разни странични дЕфекти....Много ми изтръпват ръцете.Има нощи когато се будя от болки в пръстите.Сутрин докато се раздвижа съм като Робокоп SmileИнтересното е,че след като се раздвижа нещата стават поносими.
Питах ги в Онкологията,казаха че е от химията и ще отшуми.....От темите,които изчетох тук обаче може да е от липса на хормони след кастрацията...Пия половината Менделеева таблица по съвет на химиотерапевтите от Онкологията–Цинк,Селен,Магнезий,Герисан,Конопоено масло....и пак си изтръпват.Менопаузата минавам добре–малко изпотяване,малко нерви и промяна в настроението.
Да търся ли някакви доктори или да изчаквам още да отшумява ?Smile

# 692
  • Варна
Здравей, Tanya Vas Simple Smile

Аз съм само медикаментозно кастрирана към момента и ме държат с хапчета и инжекции в климактериум, но същите странични дЕфекти имам и аз като теб. Изтръпването на ръцете най-много ме притесняваше и мен, между другото още изтръпват от време на време, чак толкова бързо не се разкарват тия "мравчици" или причина има друга. По принцип обичат за всичко химията да набеждават за виновна, аз обаче минавайки по няколко пътеки през прегледи и споделяйки това като оплакване пред хора, които не ме знаят, че съм била на химия са ме пращали на невролог, ендокринолог и една кардиограма да съм си направила за всеки случай... да не те плаша, но такива изтръпвания на крайниците могат да значат много неща и кардиопроблем също. Химията освен пустия му рак и черния дроб, атакува и сърчицето, виж си приоритетно как ти е туптящото моторче - душичката ти. Не на последно място не пропускай да установиш защо организмът ти не си набявя изброените от теб Калий, Калций, Магнезий, Цинк и т.н. елементи. Тук също е много важно причината да се установи. При мен се оказа не липса, а неусвояемост на тези елементи, един вид тъпча се с кво ли не, но организмът ми като не го усвоява и станах като машина за производсво на скъпо струващи и обогатени на ценни соли и минерали под формата на пот, урина иииии... кафеникави едни образувания, които там в канала отмиваме всеки ден по няколко пъти...

Та на въпроса ти "Да търся ли някакви доктори или да изчаквам още да отшумява ?"

Ако го имаш времето и възможността обиколи ги тези, за които ти споменах. Съфорумките тук с по-богат опит също ще се включат и ще посъветват по един или друг начин, а ти все така усмихната бъди и пиши в темата, питай, споделяй. Взаимно сме си ценни и полезни...

# 693
  • София
Spirit,изследвания за соли и минерали не са ми правени,само стандартните ПКК ,и са в норма след последната химия.Гореизброените хапове ми казаха,че е добре да ги взимам и аз като добро момиченце изпълнявам Smile
Ще ходя другата седмица при личната да я потормозя малко....добре,че жената е разбрана и добричка,много е внимателна с мен .

# 694
  • София /Абсурдистан
И аз започвам Летрозол от следващата седмица. И без това артрита при мен така се е активизирал, че само допълнителни екстри от лекарството ми липсват ... Ако ме закове съвсем, спирам го. То и без това не съм сигурна, че трябва да го пия.

# 695
Tanya Vas. , не съм компетентна в пиенето на хапове. Магнезий достатъчно ли вземаш ? Имах преди химията изтръпвания и с Магнезий ги оправях.

Днес 6 часа обикалях града да търсим кецове на зверо... то пубертета не прощава Wink
Накрая намерихме желаните червени кецове Wink
Сега отивам да пия кафе и да медитирам

# 696
  • София /Абсурдистан
Днес ме зашиха за шести пореден път. Вече чак на смях ме избива Simple Smile Дано да е този път за последно.

# 697
Днес ме зашиха за шести пореден път. Вече чак на смях ме избива Simple Smile Дано да е този път за последно.
Дявол да ги вземе...

# 698
Аз споделих историята с моята трудно зарастваща рана. Мен не ме шиха, оставиха раната да се затвори вторично, т.е. без шев, защото тъканите бяха увредени от химиите и лъчетерапийте и нямаше да задържат конците и щяха да се отворят. Адски много трудно се затвори, подробно съм обяснила какво правих и къде ходих , предписаха  ми лекарство, което ликвидира некрозата, пречеща на заздравяването на раната. Опитах се  да ти помогна,  защото никога, ама никога няма да забравя какво ми беше състоянието, не можех да се къпя цяло лято,  бях полудяла като ми се сервира това и от никъде никаква информация не откривах.  Не беше необходимо, явно, щом те избива на смях... Все пак да споделя –  Херцептина не ми беше спиран, въпреки раната, никой не го е поставял на въпрос той е много важна таргетна терапия и не бива да се спира или отлага, освен при много крайна необходимост.  И не си говоря така наизуст, четейки от интернет,  а имам привилегията да съм лекар.  Дано ти е за последно шиенето, пожелавам! И да си проведеш лъчетерапията, и хормоните, които както чета се чудиш дали, но трябва.
 P.S. Съпругът ти каква специалиалност има?

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 03:19 от jul@e

# 699
  • Варна
Лейди, дано е за последно вече. Нито разбирам, нито съм имала тоя горчив опит, затова си мълча по темата, но ми хрумна да ги питаш освен шиене няма ли друг начин. Лепенки има, за лепила също съм чувала, които според мен би трябвало по-малко допълнително да травмират тъканта за разлика от конеца и иглата.

Tanya Vas., и на мен специални някакви тестове и изследвания за тези елементи не са ми правени. Допълнително само Калций и Желязо към ПКК-то са ми пускали и то не винаги, когато са ми вземали кръв. Установиха ги при мен по общи оплаквания, идтръпвания, крампи, разсеяност, сънливост, бърза умора, обилно потене. Пих само Магнерич и на Абофарма витаминките от А до Я.
https://sopharmacy.bg/product/433/vitamini-i-minerali-ot-a-do-z- … -30-abofarma.html
Крампите като почнаха се мъчих известно време с ония разтворимите, различни милиграми пробвах, различни производители, ефект нямаше, само Магнерич ми помогна. Добро действие казват, че има и Магнерот.

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 09:41 от Spirit Crusher

# 700
  • София
Дявол да ги вземе...

?????????????????? Emma пак с бисери... Joy

Lady, Hug  

# 701
  • София /Абсурдистан
P.S. Съпругът ти каква специалиалност има?
Вътрешни болести и Спортна медицина.
Раната не може да се лепи, питах. Сега имам 3 шева, като единият е помощен - отгоре върху двата, каквото и да значи това.В момента шитото е намазано с Грануфлекс паста и е залепена Грануфлекс хидроколоидна лепенка за упорити рани.
Джули, не намерих твоето мазил, което са ти дали в Пироов как се казваше, може ли да ми го напишеш моля.
Ако пак се отвори и сега, аз също ще ходя в Пирогов в тази клиника. Но не набира, няма мъртва тъкан, просто не зараства. Казаха ми, че от химиите тъканта е слаба и затова. Иначе вече минах 3 процедури лъчетерапия.

# 702
  • София
Ох,  лейди,  не знам как да ти помогна❤Хора, аз ще питам и лекаря,  но да питам и вас. След като твърдят че всичко е изчистено и нвма разсейки,  защо се налагат лъчетерапия и хормонална терапие, че дори и химио понякога? Аз още чакам окончателна хистология ,  но се чудя. Другото което исках да питам вие носихте ли си пробите за второ мнение и къде?

# 703
  • София /Абсурдистан
Lagertha  писах ти на лични.
И при мен е така, но съм ходила на химия, сега и на лъче, не си и помисляй да не ходиш, борим се с много коварно нещо.

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 11:29 от Unknown_lady

# 704
  • Варна
Но не набира, няма мъртва тъкан, просто не зараства. Казаха ми, че от химиите тъканта е слаба и затова. Иначе вече минах 3 процедури лъчетерапия.

Това, че няма мъртва и гниеща тъкан сякаш е светлинка в тунела. От химията тъканите наистина си страдат, особено кожата. Дали не би ти помогнало областта ОКОЛО раната да мажеш с нещо хидратиращо, подхранващо и подобряващо еластичността на кожата ти, в никакъв случай самите разрези не мажи ако изрично не са ти препоръчали? Питай ги и за това. Теб бая те рязаха, допускам, че усещаш нещо като опъване на кожата в определени зони. Здравите ако може по някакъв начин "разтегливи" да направиш. В един нееластичен панталон като се опита да се навре човек, който не му е по мярка нали се сещаш къде първо се пръска - по слабите шевове.

Общи условия

Активация на акаунт