Отговори
# 705
Днес ме зашиха за шести пореден път. Вече чак на смях ме избива Simple Smile Дано да е този път за последно.
Дявол да ги вземе...

?????????????????? Emma пак с бисери... Joy

Lady, Hug  
А не съм ли права? Ако не знаят, какво да правят - ще се консултират с колегите си навсякъде. Опира в живота на човека.

# 706
  • София /Абсурдистан
Намазах, знам  Simple Smile Просто тъканта там ми е слаба и не държи шевовете. Сега я хванаха по-нагоре, уж на по-здраво, да видим.

# 707
  • София
Ох,  лейди,  не знам как да ти помогна❤Хора, аз ще питам и лекаря,  но да питам и вас. След като твърдят че всичко е изчистено и нвма разсейки,  защо се налагат лъчетерапия и хормонална терапие, че дори и химио понякога? Аз още чакам окончателна хистология ,  но се чудя. Другото което исках да питам вие носихте ли си пробите за второ мнение и къде?

Налага се постоперативно лечение, т.к не е ясно дали има "тръгнали" ракови клетки и докъде са стигнали. Ако такива клетки се "закачат" на някой орган, ей я метастазата.
Лъчетерапията унищожава клетки в областта на операцията и около нея.
Химиотерапията има за цел да ги унищожи в далечни органи и ако са тръгнали по кръвен път.
Lagertha, питай лекарите смело, не се притеснявай (ако не питаш нищо няма да ти кажат).
Аз не съм искала второ мнение, доверих се безрезервно на хирурга и 18 години по-късно му имам същото доверие.
Приех така и решението на онкокомисията. Имах късмета да попадна на страхотни лекари и хора.

Успех и леко лечение ти желая! Пиши, споделяй, тук сме. Hug

# 708
Lagertha, моите блокчета една приятелка ги занесе в Плевен при Проф. Поповска.
Услугата ми излезе 200лв  , но при мен излезе тройнонегативен и задължително трябваше да го проверя.
Не работят с куриери. Искат лично предаване и вземане на материала  (или познат-роднина).
Аз използвах приятелка , която отиваше в него район на почивка .

За другия въпрос AnyHr ти е отговорила.
Води се превантивно.
Аз си самоназначих масектомия , комисията ми назначи химиотерапия , химиотерапевта ми назначи 8 курса за по сигурно с оглед епикризата.....
Всичко се прави ако случайно 1 клетка е тръгнала на някъде да може да я хванем.
Другото след това е Божа работа .
Хормоните момичетата ги пият с цел терапия да не се върне рака пак.
Познавам жена , която мина само масектомия. Без последващо лечение.
Комисията от нейния град я праща на лъчетерапия и й предписват хормони.
Докторката при която се следи в София и казва , че няма нужда от това тъй като била 1 стадий.
Кое е правилно и кое не е ....
Всеки сам за себе си трябва да вземе решение.
Аз изкарах 8 курса ПРЕВАНТИВНА химиотерапия. Ревеше ми се доктора като каза 8 . Но след мен прегледа една баба и на нея й каза - колкото повече - толкова по-добре.
Тогава го питах - аз за мойте 8 трябва да го черпя ли ? И той каза - да.
Та надявам се след 10г да го почерпя Wink
Минаха и заминаха терапиите.
В 1м след последната съм 100% пълноценен човек. Само цикъла си чакам Wink
Ходя на лекции, въртя домакинство , на работа ще тръгвам след 3 седмици. Пеша ходя вече километри.....
Каквото й да ти кажат - химеотерапия или само лъчетерапия , или и двете . Приеми го като част от твоя живот .
Ще мине и ще замине Simple Smile

# 709
  • София
Благодаря ви момичета! Както винаги в този форум,  получавам много подкрепа и разбиране Heart
Така ще постъпя.
AnyHr ще питам Simple Smile
DZ Аз също искам да се върна на работа, но и да се поуча от случилото се. Да съм по спокойна и да не се натоварвам много, но не знам това как да го изменажирам Sad като към всички задачки се появи и обгрижване на рака.
Лейди, благодря за изчерпателното лично съобщение! Hug

# 710
Lagertha, и аз в началото исках да работя на 200% както преди. Но след 8м болничен и терапии- вече мисля по друг начин. Предпочитам семейството пред работата. Вече няма и 100% да давам , камо ли 200%. Даже и попрището съм решила да сменям Wink

# 711
Здравейте приятели, не успях да прочета всички коментари в темата, от година и половина търся информация по форумите и из нета за коварната болест-рак... Аз съм на 26 години, имам детенце на почти три години, при мен стреса стана ежедневние, още на месеци се разделихме с бащата, сама го гледам, това го казвам само информативно, защото преди не съм боледувала дори от грип, а чета по форумите че болестта се отключва от стрес, не правилен начин на живот и т.н.,при мен няма фамилна обремененост. Още преди 1,5г. Усетих уплътнения в лявата гърда, а преди това имах болки тъпи в гърдата, забялязах изменения в структурата и уплътнения в ръката под мишницата, но все си мислех че от напрежение, от сърцето нещо, не бях си и помисляла за гърдата... Отидох в нашия град на мамолог каза нищо притеснително, не се спрях не вярвах че всичко е от нищо просто, без лечение без обяснение, отидох при Байчев в София, каза мастопатия, но тогава нямах бучката, само уплътнения изписа лекарства, но файда никаква... След два три месеца усещам бучка, отивам при гемеджиев в света София, нищо притеснително имала съм увеличени лимфни възли, а за образуването било не страшно и аз не разбрах какво точно е, после още 2,3 пъти ходих, той ме увери че не е страшно, но нито изчезна нито болката, нищо... През това време веднъж ходих и в онкологията при Гаврилов, който нищо не каза при прегледа, а поиска биопсия ще, която аз не направих, понеже казах на майка ми че иска биопсия и тя звънна на гемеджиев (имала му доверие) и той каза да не правя биопсия, по добре било да махна образуванието... Сега от около месец (година и половина след всичкото лутане по доктори) подобрение нямам, първата бучка нито расте, нито изчезва, болката между пешките и подуването на ръката също си стоят, усещам и нови бучки в горната външна област на гърдата малки като грахови зърна, една от които по-изразена, ходих пак при гемеджиев, каза са не се приснявсм не е рак ще минат след като ми дойде, ама не минават стоят си и всичко много ме тревожи, искам да не е нищо сериозно, но... Дали не направих грешка, като не отидох на биопсия при Гаврилов, знам че той е светилото и бях готова да се оставя в ръцете му тогава, но нашите като чуха веднага звъннаха за консултация с гемеджиев и ме разубедиха... Чета из нета, из форумите, на 26г съм, имам образувания в гърдата, имам болка тъпа между пешките, като цяло все признаци за рак.. Но доктора казва не е рак (гемеджиев) да си живея спокойно.. Знам че тук диагноза няма да получа, но поне мнения да чуя, много ми е важно, да не се доверя на 'сляпо' и да си живея, а после да е късно... Много ме е страх.. Някой имал ли е подобен проблем и да не е било най-лошото, всякакви мнения ще са ми от полза. За докторите знам, че Гаврилов е най-добър и, но и той понякога претупвал, за гемеджиев също от познати имаме добри впечатления за това и родителите ми му вярват толкова, но пък четох и много негативи, а и аз самата нямам конкретен отговор какво е.. За заболяването вече изчеъох какво ли не, знам че може и през три месеца да ходиш на преглед и пак да не видят че е там, и после да стане късно.. Мисля, мисля всяка вечер все това, успокоява се с думите на доктора, иска ми да е прав, но....

# 712
Lagertha, и аз в началото исках да работя на 200% както преди. Но след 8м болничен и терапии- вече мисля по друг начин. Предпочитам семейството пред работата. Вече няма и 100% да давам , камо ли 200%. Даже и попрището съм решила да сменям Wink
Как така, че чакаш мензис? Нали не трябва да го имаш! Или не са ти изписали хормонотерапията.

# 713
Simeon164213 , прав е бил доктора , че е по-добре да се махне  вместо биопсия.
Особенно щом го мислиш всяка вечер не е ли по-добре да се оперираш ? Така ще е 100% ясно какво е.
Това , че си млада и без фамилна обремененост изобщо не е гаранция за жалост.
Нека момичетата от София да ти препоръчат читав доктор. Довери му се и действаи.....

Емма, квартиранта ми е тройнонегативен. Не се влияе от хормони,  затова няма и да пия.
Цикъла ми спря от химията . Сега сам трябва да си се върне Wink

# 714
 Simeon164213@gmail.com Първо - ракът не боли. Второ Гаврилов чак светило.... Трето какви плешки, за първи път чувам... четвърто успокойте се. От страх са умрели повече хора отколкото през всичките войни.
Гледаха ли те всички тези лекари на ехограф? Прави ли мамография? Ако това ще те успокои иди и при още един лекар. За допълнителна сигурност направи и един туморен маркер за РМЖ, струва 15-20лева. Вземи си и едно бурканче Примойл регулира хормоните, много е добро.

# 715
DZ за първи път пиша във форума, извинявам се ако направя грешка с цитиране и отговори, до сега само съм чела полезните ви мнения Simple Smile Благодаря за отговора.. Първата бучка ми е от преди една година и до сега не расте, но не се и маха, както ми каза гемеджиев че ще изчезне, той ми каза да не правя биопсия, че ако направя биопсия по-добре да я махна, но не пречила за в момента 7мм е и до сега толкова си я мери като ходих последно преди седмица при него, но ме притеснява че имам и нови по-малки като зрънца в горната част, за които не каза точно какви са (кисти ли, а аденоми, не ги определи, каза че ще изчезнат, но са тук още) не знам ще, хем искам да му вярвам, да не мисля повече, да е така и да си живея, но пък и нещата не се оправят, а напротив, божее не знам, много ме е страх... До сега за информация пила съм мастодинон, вимово, още едни хомеопатични, но ми излязоха от акъла, махала съм се с репарил гел и с прогестогел...

# 716
[video][url][/Фри url][/video
Фри, благодаря ви за мнението, извинявам се ако не цитирам правилно..
Примоил, мастодинон, репарил, прогестогел, вимово това съм ползвала, но нищо... Лични впечатления от Гаврилов нямам, ходих веднъж на преглед при него само палпация, без ехо направо препоръча биопсия, Гемеджиев няколко пъти ме гледа на ехограф и казва нищо сериозно ще, но точно какво е пак не каза, каза че ще изчезне, но не е... Байчев ме е гледал на ехограф, преди да имам въпросните бучки, само уплътнения в гърдата и подмишницата, каза тогава мастопатия, за болката между плешките съм чела из нета че е признак за рак на гърдата...

# 717
  • София /Абсурдистан
Махай го вместо да го мислиш и то ще се види какво е.

# 718
[video][url][/Фри url][/video
Фри, благодаря ви за мнението, извинявам се ако не цитирам правилно..
Примоил, мастодинон, репарил, прогестогел, вимово това съм ползвала, но нищо... Лични впечатления от Гаврилов нямам, ходих веднъж на преглед при него само палпация, без ехо направо препоръча биопсия, Гемеджиев няколко пъти ме гледа на ехограф и казва нищо сериозно ще, но точно какво е пак не каза, каза че ще изчезне, но не е... Байчев ме е гледал на ехограф, преди да имам въпросните бучки, само уплътнения в гърдата и подмишницата, каза тогава мастопатия, за болката между плешките съм чела из нета че е признак за рак на гърдата...
Аз съм имала съвсем малка 1 см бучка. Ето, че Фри пише, че ракът не боли...То не е така. Бучката ме е боляла, не е нараствала, на ехографа са казвали, че нищо не е. Мамографът е показвал фиброаденом....И аз съм я наблюдавала.....2 г. с редовни мамографи и прочее..Мазала съм я с прогестогел и прочее....Но проф. Гаврилов е попипал бучката и казва, че това е спешно за махане и е намекнал, че е рак...Аз дори съм се обидила..И съм отишла във Враца дето са ми казали, че 100% е доброкачествена. Но съм имала вече едно наум, че трябва да я махна! Оперирали са ме във Враца /тъй като са ми казали, че не е рак, съм ги избрала да ме оперират/ и биопсията е показала лобуларен карцином, нискодефиринциран G-3. Та мисълта ми е, че само биопсията дава диагнозата. А ръцете на проф. Гаврилов е скенер. Той с пипане ми е казал, че лимфен възел е спокоен..., а интернистът е написал, че метастазирал...Утре сме с дъщерята при доцент Станимиров ще берем страховете...

# 719
Emma1, ако мога да ви попитам какво точно усещахте, някакви други изменения в гърдата, или мишницата по лимфните възли имала ли сте? Какво последва след операцията? Как мина всичко? Ако може да споделите.. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт