Отговори
# 90
  • София /Абсурдистан
Кой както се уредил Simple Smile Никой не ми е крив, че не съм избрала правилната професия Simple Smile
В целия ЕС тези операции се поемат изцяло от касата, само ние тук си ги плащаме.

# 91
  • Варна
Нашата каса няма кой да напълни, а тарикати, които малкото внесено да източат не липсват. Затова започнаха да стават сума ти лечения, прегледи, терапии платени. Някъде около 2000-та бях студентка в Германия. Там си ги внасях редовно всеки месец и в началото на следващата година ми ги връщаха. За млади обучаващи се хора имаха такава практика дори да връщат плащани, но неизползвани пари, стига само да си ходил на профилактични прегледи, да не се е налагало лечение и да не са те изхвърлили от университета. На млад, здрав, прав човек наистина какво може да му стане ако си гледа обучението, здравето, поддържа добра хигиена и не прави глупости, при които я ръка може да счупи, я глава да пукне. Като се окажеш един такъв примерен младеж, за който не се е налагало пари да трошат и хоп!! има и наградкаааа като си приключат там отчетния период. Далеч сме много от такива практики все още.

Последна редакция: чт, 16 авг 2018, 07:32 от Spirit Crusher

# 92
Спирит, там си плащала застраховки, а не осигуровки, има голяма разлика, ти си умно момиче, може да я разбереш.
В Германия и Испания здравните вноски са много по-големи като процент от тези тук, заплатите също, а и данъците също. Не може да се очаква да сме като тях при положение, че работим по-малко и плащаме по-малко.

# 93
  • Варна
Фри, абсолютно съм съгласна с корекцията, която вмъкна. Тенкю Simple Smile
Точно такова беше - застраховка, а не осигуровка, която си беше задължителна за мен обаче като чуждестранен студент... един вид и аз в кюпа принудена да си ги плащам тия вноски заедно с коренячетата германци щом искам да се уча там. Ама под друга форма ще ми вземат и връщат. Никой не ме е принуждавал обаче в точно определени клиники, болници, общо-практикуващи да ходя. Абсолютно където си исках можех да отида. И в държавно заведение, и на частно. Като цяло всичко в една урна се изсипва сякаш, така си ги бяха направили нещата, че грам да не се усетиш при кого точно се застраховаш или осигуряваш, дали при държавата или при одобрен от нея частен застраховател.

Цитат
Не може да се очаква да сме като тях при положение, че работим по-малко и плащаме по-малко.

Като допълним и намаляващата бройка на малкото поработващи и плащащи и лъсва картинката. Ясно ми е, че няма как да сме като тях... все още... не сме дорасли сякаш.

Емма, стига гледа в канчето на другия. Професор Начев не го знам... и съм благодарна, че не съм го разбрала кой е, че от тази му титла професор и прикрепеното кардиохирург ме втриса направо ако да трябваше да имаме близки срещи. На бързичко само си нахвърлях в главата сума ти спасени човешки живота от двете му ръчички и мозъчната тъкан съхраняваща, анализираща, предвиждаща... която тъкан е скрита под скалпа му някъде. Що да няма къща, що да няма Порше, що да няма остров дори? Заслужил си ги е, това че става на гърба на конкретния болен и неговите близки е въпрос на лоша организация от страна на мащехата майка - на кратко наричана Държава. Тя като не намира начин да му изплати заслуженото, той е решил по друг начин да си търси дължимото И НЕОБХОДИМОТО, щото не винаги нещата стават само с една добра воля, има си нужда от финансови средсва за игли, марли, ръкавици, стерилизация и какво ли още не включително заплатата на санитарката, която с парцала да мине на точка А, докато специалистът действа вече на точка Б. Хипократовата клетва е редно вече в по-съвременен вариант да се тълкува. Все повече се убеждавам, че сме се потопили в романтичните спомени по ония сладникав сериал Д-р Куин Лечителката. Не живеем във времена, в които самаряните оцеляват. Все още има и такива де... но техния труд, талант, нужди остават неплатени. Да притежаваш или дълги години да си се трепал за придобиването и/или усъвършенстването на определени качества, с които животи да спасяваш и насреща нищо да не получиш... хм... неуважение към живота е като цяло...

Огорчение има някакво в теб към лекарите. Сигурно имаш поводи за съмнения и обвинения в търгашество при всяка една тяхна препоръка или назначена терапия...  не знам, аз съм съвсем млада във флирта с рака и тепърва ми предстои тъмните страни да преоткривам на цялото ни здравеопазване, НО... да попитам просто теб като човек със завиден стаж - Как се оцелява 10 години с рак? На чайчета и билки ли, на молитви ли... или палене на свещички и целуване на икони...??? Как докрета без лекарска помощ цели 10 години с рак?? Или с лекарската помощ, която между другото не пропускаш да охулиш по един или друг начин успя...? Не е въобще с цел заяждане, разбирам те дори на моменти какво ти е натежало, разочаровало, но гледай някак си самичка да се коригираш в тази чувствителна тема и да не хвърляш такива бомби от рода - лекарите ни са пълни злетаци, нищо не става от тях, обречени сме. Ето на! Ти си един от примерите, че хич не сме обречени, че и лекарите ни ги бива. Wink

Последна редакция: чт, 16 авг 2018, 10:57 от Spirit Crusher

# 94
  • В царството на игрите:)
Тази Андрешковщина в българина ме побърква тотално!!! Трябва всички да са бедни, за да сме еднакво нещастни! Богатството тук все още е порок и няма никакво значение как е придобито - с труд или с далавери. В света няма / и не трябва да има!/беден лекар, но в Бг трябва да ходят с трабанти и да живеят в панелки, щото всички сме равни, нали? За да съм напълно обективна, обаче, ще кажа, че някои лекари прекаляват и, че обикновено богатството им е обратно пропорционално на професионализма и и човещината им...Simple Smile

# 95
Аз също съм благодарна на лекарите, които навреме откриха онкологичното заболяване на съпруга ми. Вече 5 месеца след операцията е болничен и смята да се връща на работа скоро. Единствено, че както писахте вече преди дни, във Варна не пращат на скенери. При добри кръвни показатели и туморен маркер преценяват, че си добре. Или пращат, ама  май само 1 път годишно.  ММ и на ТЕЛК не иска да се явява, да не би да загуби работата си, нали в длъжностните ни характеристики пише изискване: клинично здрави. Ще видим, може след няколко месеца да се яви, ако не може да се справя с работата си.
Относно застраховането, ние ползваме допълнително здравно от работодател направено и сме много доволни. Не чакам за направление, а направо отивам с картата при специалист, който аз си избера. Министър Ананиев ще внесе наесен за  обсъждане  подобен здравен модел, на принципа на застраховането.
Лекари спасиха живота на баща ми, навреме откриха кардиопроблем. Благодаря на тях и на Бог /винаги с голяма буква го пиша/ за всичко. Благодаря и на Merri_an и bvlgari, с които си писахме на лични. Бъдете здрави всички!

Последна редакция: чт, 16 авг 2018, 13:53 от kristinia

# 96
  • София
Спирит, препоръчвам ти да не четеш Емма.
Иначе постовете ти ще станат километрични.
Никога няма да я разбереш.

# 97
# 98
  • София
Спирит, препоръчвам ти да не четеш Емма.
Иначе постовете ти ще станат километрични.
Никога няма да я разбереш.

Мдааа, аз така правя. Grinning и не се ядосвам

# 99
  • София /Абсурдистан
Ехооо здрасти! Излезе ми хистологията от операцията и според нея аз вече рак нямам! От трети стадий та до хич. Ремисия. Но алергясах от лепенките на бинтовете.  Обрив като на петниста хиена съм. Сега се чудя какво да правя. На 4 септември имам час за онколожката и ще го мислим. Херцептин ще се прави поне още 12 пъти, за друго не знам. Химията, правена до сега е изчистила всичко. Днес бях на превръзки и преглед, раните заздравяват и течовете намаляват. Махнаха ми още два дрена и още два останаха.   Гърдите са с впечатлващият цвят на патладжан. Доктора твърди, че това да ми е дерта, много рядко се случвало някой да има такива резултати от предоперативна химия, той не помни от кога не е виждал подобно нещо. Много ми е готин доктора. Та  това са ми новините. Направо съм хепи!

# 100
  • София
Усмихна ме в края на тегавия ми работен ден, Lady!
Всички изпитания, през които премина са имали смисъл!
Браво, момиче! Hug

# 101
  • Plovdiv, Bulgaria
Ехооо здрасти! Излезе ми хистологията от операцията и според нея аз вече рак нямам! От трети стадий та до хич. Ремисия. ..... Направо съм хепи!
Поздравления, Лейди! Hands ClapНовините са страхотни и означава, че имаш много добър отговор на лечението досега. Между другото чела съм из някои американски сайтове, че предоперативната комбинация на химия с херцептин в някои случаи като твоя водят до пълна ремисия и даже само херцептин.

Още веднъж искам да ти кажа, че много се радвам за теб. Прегръдки! Animal Bear

# 102
Лейди, ПОЗДРАВЛЕНИЯ, дано винаги да си в ремисия, но се чудя  как се разбира от хистологията, че  всичко е изчзенало? Аз мислих, че от разчитането на ПЕТ - скенера си разбрала, че си в ремисия. В моята хистология, която правих на 3 места /допълнително си носих стъкълцата от Онкологията при проф. Христова от Медицинска академия, която повтори изследванията от Онкото и в "Трансхеликс", но там ми смятаха само един показател/, но  на разчитането пишеше само какъв е вида на тумора - инвазивен дуктален карцином, G-то, HER -а, че е отрицателен и какви стойности са естрогена и прогестерона. Стана ми много интересно каква хистология е правена на теб и къде. Ако имаш възможност да ни обясниш, ще съм ти благодарна. Сигурна съм, че всички следим твоя случай и ти стискаме палци. Браво, момиче!

# 103
  • София /Абсурдистан
Благодаря момичета!  Първо на пет скенера се видя, че няма нищо. После биопсията на кожата излезе чиста. Сега са изследвали материали от операцията - кожа, лимфни възли от мишницата  и жлезиста тъкан от гърдите и са чисти. Болницата работи с хистологията на Токуда. Аз после ще правя контрола и в Сити клиник, там се лекувам и те си искат тяхната хистология да го повтори задължително.

# 104
Лейди , страхотна си ♡♡♡
Браво на теб !
Нашия герой си Hug

Аз днес ходих да си вземам болничния.
Няма да имам вземане-даване с ТЕЛК на този етап . Понеже м.Май ходих на работа и имам прекъсване в болничните.
Броят се 180 дни непрекъснати за 1 година или 260дни прекъснати за 2 години. Нещо такова беше , ще излъжа.
Та мойте 180дни се броят от 18 Май.
Ако не ми мине котка път , ще ми стигнат точно болничните.
Но всичко е Божа работа Hug

Общи условия

Активация на акаунт