НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 588
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Вие вярно ли се доверявате на калкулаторите на калории? Аз като започнах, Финтеспал каза да не ям повече от 1400 калории. Аз не падах под 1800. Редовно ми казваше, че ще качвам килограми. Хич не му се връзвах. Преди два месеца ме поздрави, че съм достигнала заложената цел.
Не казвам да преяждате, ама не се вглеждайте толкова в тия калории.
Аз също имам периоди, в които се храня повече. Не качвам обаче, явно има моменти на повишени нужди от храна.

# 121
Вие вярно ли се доверявате на калкулаторите на калории? Аз като започнах, Финтеспал каза да не ям повече от 1400 калории. Аз не падах под 1800. Редовно ми казваше, че ще качвам килограми. Хич не му се връзвах. Преди два месеца ме поздрави, че съм достигнала заложената цел.
Не казвам да преяждате, ама не се вглеждайте толкова в тия калории.
Аз също имам периоди, в които се храня повече. Не качвам обаче, явно има моменти на повишени нужди от храна.

Не смятам да се втелявам много. В началото само искам да си въвеждам храната, за да следя въглехидратите  заради хашимотото. Да не падат под 50 гр. После като му свикна ще си карам на метода  на око.И понеже мазнините са на вид малки а като носители на енергия за по- калорични и рискувам от неориентиране да ям твърде много.

# 122
  • Варна
Привет Simple Smile Нови попълнения приемате ли?

Два пъти пробвах режима и все нещо не ми се получаваше. Тоя път съм се заинатила здраво. Пети ден ми е днес, чудесно се чувствам, но все още изпитвам лек глад. Не е нещо непоносимо, но го има. Дано отшуми с времето.

И аз ползвам калкулатора с червената ябълка. Доста точен е по мои проверки. Дневните ми калории са около 1600 изчислени за моя ръст и тегло (засега няма да ги пиша щото ме е срам Simple Smile).  Мазнините са ми около 70 % от дневните калории. Въглехидратите са ми между 30 и 40 грама на ден. Дано този път устискам и да сработи.

А, да, млечните съм ги ограничила силно, защото установих, че ме спъват. Въглехидратите ми идват само от зеленчуци.

Започвам да следя темата с интерес.

# 123
Вие вярно ли се доверявате на калкулаторите на калории?

Поне за ориентир в началото на режима, ми е по-ясно така. И то не по отношение на калориите, естествено е да не сме еднакво гладни всеки ден и да не ги достигаме, нормално е и да ги прехвърляме. Но за продължителен период, калориите под 1000, мисля че може да направят здравословен проблем, без да го съзнавам. Най-вече съотношението, което съм задала м60/п25/в15 ми е важно, за да знам дали съм в режима, ако например дълго време протеините са ми повече от мазнините, при ниски въглехидрати-това вече прилича на Дюкан и е предпоставка пак за здравословен проблем. Знам, че вие с опит, се справяте и без програми, аз ползвам фитнеспал-а от 1 седмица.  Blush
Използвам https://cronometer.com/, защото отчита с големи подробности, напр. витамини, минерали и т.н. така че следя и какво не ми достига в храната и пия допълнително. Най-често отделни витамини - С (най-вече), Д, Е, В-групата (по-рядко, не са оскъдни в режимната храна), магнезий, Омега 3.
Полезен линк, за мен, ще го разгледам Flowers Bouquet Значи, колкото и да са индивидуални менютата ни, може ли да се каже, че при вм нвд режима, може да има недостиг и нужда от добавки на вит. С, Д,Е,Магнезий и Омега 3, а В-групата са си о.к.? Аз пък пия друга омега, 9 ли беше, масло от вечерна иглика е, заради силен ПМС около цикъла..

# 124
Различно е с витамините. В някои дни си набавям всичко от храната, в други дни не успявам. Най-често откъм витамин С и магнезий са ми липсите.

Вчера гледах клипчета на Милко Георгиев Grinning Пропуснала го бях този екземпляр... Еййй, много правилни неща казва, ама това дето се прави на клоун, никак не му помага да бъде убедителен. Та сетих се сега за него, тъй като при Гала в едно от предаванията точно за витамин С стана въпрос, че евентуално само той не може да се набави от животинска храна. Освен ако не ядеш суров черен дроб. Laughing

# 125
  • Бургас
Ако си ползвате приложенията само да смятате нутриенти и съотношения, ок. Ама понеже чета кой колко калории си заложил, че викам да дам някой акъл Joy
Много ви се радвам, важното е сте решени за промяна, другото с проба-грешка се намества с времето.
Бледолилава, Милко е един единствен по рода си. Като му свикнеш е лесно. Но хората трудно го разбират, факт, голям лауреат е.

# 126
Ако си ползвате приложенията само да смятате нутриенти и съотношения, ок. Ама понеже чета кой колко калории си заложил, че викам да дам някой акъл Joy
Много ви се радвам, важното е сте решени за промяна, другото с проба-грешка се намества с времето.
Бледолилава, Милко е един единствен по рода си. Като му свикнеш е лесно. Но хората трудно го разбират, факт, голям лауреат е.
Танче, въвеждам си храната и накрая виждам калориите и не смятам да го правя дълго време, защото не ми е приятно пък и съм далеч от смъкването на последните 2 кг. та да се втелявам толкова много. Благодаря за напътствията, защото в началото, когато човек не е добре запознат с материята и не се е научил да разпознава сигналите на тялото може лесно да се подхлъзне.
На мен Милко ми е малко краен, но и аз съм начинаеща та може и от това да е.

# 127
Хай, ще те ръчкам, да си знаеш!

# 128
Ако човек яде основните храни-мазно месо, риба, яйчица, зеленчуци, мазнини, няма накъде да се подхлъзва.
Виж, ако набляга на постно пилешко или на "леген" салата с 2 хапки мръвка, подхлъзването е гарантирано.

# 129
  • Варна
Определено си ям нормална порция месо и един среден домат, не е леген салатата. Мерси, Амур Simple Smile  Марче, и аз теб Hug

# 130
Ако човек яде основните храни-мазно месо, риба, яйчица, зеленчуци, мазнини, няма накъде да се подхлъзва.
Виж, ако набляга на постно пилешко или на "леген" салата с 2 хапки мръвка, подхлъзването е гарантирано.

Аз пък се целя във втората графа на таблицата от първа страница 50-75 гр. въглехидрати, защото съм с хашимото и хапвам плодове и млечни, за да си вдигна въглехидратите и затова следя. За горе изброените храни съм съгласна, че ен са от подхлъзващите.
Между другото днес вече кипя от енергия.Май, май излязох от нисковъглехидратния грип.

# 131
  • Sofia
Здравейте. На ВМНВХ съм от месец и половина. На около 40-50 гр ВХ дневно. От няколко дни забелязвам, че задната част на ръцете и раменете ми е в много ситни пъпчици. Не се виждат, просто кожата е като шкурка. Детето ми, което от седмица е на подобно хранене и има същите пъпчици по гърба. Някаква идея на какво се дължи?

# 132
Страничен ефект на кетоза може да е, според първия пост на темата, ако е и сърбящ. Може и алергична реакция да е към нещо..Аз не съм имала.

# 133
  • Sofia
Не прилича на алергичен, много е ситен. За кето обрива четох, но го описват като червен и сърбящ. А нашето не сърби и не се вижда. Само на пипане се усеща.

# 134
Савина,  чела съм,  че ако си в кетоза,  потта почва да мирише на ацетон.  Временно е де,  докато се адаптира тялото.  Та си мисля,  да не е от ацетон в потта.  Бледолилава пишеше,  че и ацетонов дъх е имала.

Общи условия

Активация на акаунт