Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 339
  • 16
  •   10
Отговори
Предизвикано от една друга тема.
Знам, че хората са слепи за кусурите на партньора докато са сляпо влюбени. Особенно жените. Сори.
Но въпроса ми е - до колко и в каква степен приемате пийването на партньора за нормално, и кога от пийване става пукница.
Колко обръщате внимание или сте обръщали внимание на това преди да се обвържете сериозно с някой.
Една бира, една малка ракия, едно коняче... до къде ви е лимита преди да започнете да ритате под масата и да пилите "грешника"?

# 1
  • София
Докато се държи адекватно. Ако ще шофира, една бира.
Нямам никаква толерантност към пиянски изцепки.

П.П. Абуто, какво е това неуважение към пълния член?

# 2
Не приемам да се пие какъвто и да е алкохол всяка вечер, ако шофира още по-малко дори половин бира не.

# 3
  • Melmak
Аз употребявам и моята толерантност е по-висока. Баща ми пиеше, не е бил алкохолик, но винаги вкъщи е имало сбирки, гости, алкохол. За това и не съдя лесно, с мм сме се запознали млади, яко купони, излизане, кръчми, много сме пили. С годинките не толкова. Като иска да излиза с момчетата гледам, че пие 3-4 бири и това му е.
Не обичам пиянски изцепки примерно да си махне главата, да има лошо пиянство, скандали. Не обичам мъже, които смятат, че вечер се лежи на дивана, жената слага ракия и салата и така се прекарва всяка божа вечер!

# 4
  • София
Ако ще шофира, не близва и капка. Аз съм най-спокойна така, освен това уважавам, че отклонява всякакви "Айде бе, от една бира какво ще ти стане?!".
Извън това - докато е адекватен. Ако е решил да се насвятка веднъж на високосна - няма да му съскам на главата, той ще охка на сутринта.

# 5
  • София
И аз съм като Pandora1, съответно не би ми било приятно някой да ми брои чашите. Не се състезавам с мъжете, разбира се, но имам тренинг, макар с годините границата ми да пада. Всичко с времето си.

# 6
  • София
Да пие колкото мен или по-малко. Нещо не понасям мъже, които пият яко. В 90% от случаите започнат ли, нямат спирачка. Примерно, аз пия три чаши вино и се спирам, а човекът- три чаши концентрат и продължава към четвъртата.
Това - говоря за разни познати.
ЛМ не пие по принцип. Понякога, като излизаме /с метрото и такси/, пием по 2-3 бири заедно и това е. Тъй че никой никого не рита под масата.

# 7
  • София
Предизвикано от една друга тема.
Знам, че хората са слепи за кусурите на партньора докато са сляпо влюбени. Особенно жените. Сори.
Но въпроса ми е - до колко и в каква степен приемате пийването на партньора за нормално, и кога от пийване става пукница.
Колко обръщате внимание или сте обръщали внимание на това преди да се обвържете сериозно с някой.
Една бира, една малка ракия, едно коняче... до къде ви е лимита преди да започнете да ритате под масата и да пилите "грешника"?
Баба ми викаше, първо да го водя в кръчмата.
Да пие, ако може. Системно не.
Изменения в тези ми заключения не търпя.

# 8
  • Paris, France
Не броя чашите на партньорите ми и не ме интересува колко и къде пият, стига да не се отразява отрицателно на способността им да функционират адекватно. Бившият не пиеше и капка алкохол през седмицата, но през уикенда, по сватби и рожденни дни пийваше доста. Ставаше приятен даже. Нищо не му казвах, а и знаеше кога да спре за да ни прибере с колата, подпирайки. След 3 нощем не пиеше и в 6ч си се прибрахме.

Мъжът ми обича питие с колеги след работа, а и тук е традиция. Не всеки ден, разбира се. Два пути седмично и не всяка седмица. Рядко си налива алкохол на масата, обикновено вино и не повече от 20-40мл. Нещо като 2 глътки. Аз повече от 20мл не пия, но понякога ги гаврътвам навън ако ще прекалявам със захар, а няма да се движа.

ММ си глътва по малко твърд алкохол ако не може да заспи, в тъмното, направо от шишето. Държи малки шишенца с ром, водка, уиски, коняк. И аз съм се джубурила с тях. Наистина помага да се заспи като е студено.

С битов алкохолик не бих живяла, както и с човек, който става агресивен като пие или прави скандали и става досаден. 

Пълнолетните ни деца не слагат капка алкохол в устата. Дъщеря ми обича сосове с вино и бира, а синът и в сос не търпи алкохол. За РД едно време купувахме шампанско, но вече купуваме само детски газиран ябълков сок по нареждане на децата. Също ми се карат, че пуша и с право, та гледам да не ме хващат 🐸.

Последно съм вкусила алкохол на 16.06.2025, а ММ преди 2 седмици.

На някои хора не им личи. Наскоро майката на съседката ми каза, че са били разделени поради пиянството му, събрали се, но пак го е изгонила. От тях крясъци никога не сме чули и неадекватно пиян съм го виждала 2 пъти за десетилетие. Дано спре да пие и останат заедно, че имат хубав син! 🙏🙏🙏 Предишните съседи пиеха всеки ден, но бяха кротки.

# 9
Не ми се е налагало, все попадам на мъже, които пиенето хич не ги влече, както и пушенето.
Аз, (особено в младостта си) не съм въздържател. Обичах да рестартирам 2/ 3 пъти месечно.  Но вече почивам на стари лаври. Grinning Спортувам много и подсъзнателно винаги с трезвеници съм се обграждала. Сигурно не им е било приятно, но забележки е нямало.
Но всекидневно пиене на ракия + после вино, никога не съм практикувала, нито в къщи съм видяла. За мен си е битов алкохолизъм.
Спомням си че навремето дядо прекара инфаркт и баба много трепереше над него. Прекалено! Та събираме се ние на рожден ден и се почва:
"Петре, сърцето,. Сърцето!"
Ужасно дразнещо, а ако е цял живот, не знам.

# 10
И от мен един глас за това, че не трябва да се гледа количеството, а ефектът. Ако човекът носи и се държи нормално нека си пие по повод, стига да не е редовна практика. На ММ последно му се случи преди няколко месеца на сбирка на съученици - събрали се, ракията била хубава, приказката вървяла и трима души изпили три бутилки и малко ракия. Ми върна се пеша на самоход, приказвахме си, къпахме се, легнахме си нормално... може да беше малко по весел, но до там. Та защо да съм против?

# 11
С времето започнах да пия все по-рядко и все по-малко. (То преди 2-3 месеца имаше някаква тема свързана с алкохол, та и там бях го споменала). Мъжа ми пие малко повече от мен, мъж е все пак, носи повече (въпреки че не винаги зависи от пола). Също така пие по-често от мен. Тъй като е доста активен пушач (аз не пуша), обича с цигарите да пийва и биричка, особено след тежък работен ден, като е почивка, или като се съберем с някой. Преди да се обвържем сериозно и да заживеем заедно, както много други хора, не съм обръщала чак такова внимание на тези неща. Чак за нормално не го приемам, нямам особен праг на търпимост. Но, той не прави и поразии. Като пийне няколко бирички вкъщи, вземе че заспи след това. Честно казано, пушенето ме дразни повече, много повече. Към момента нямаме тераса, той пуши в едната стая, която и хол и кухня, на отворени прозорци. Лошото е че пуши доста, а аз по принуда гълтам дима. Това ме натоварва повече, не толкова пиенето.

# 12
Да добавя - не е хубаво човек да пие много, но е хубаво да може да пие, ако се наложи. Но то си е до гени/организъм.

# 13
Да добавя - не е хубаво човек да пие много, но е хубаво да може да пие, ако се наложи. Но то си е до гени/организъм.
Да, но аз примерно, от известно време имам някои здравословни проблеми, които не позволяват пиене на алкохол. А и честно казано отдавна нямам желанието да консумирам. Под "ако се наложи" аз разбирам, като се съберем в компания, и на празници също. Така и правя вече, през останалото време много рядко пийвам. При нас това не се случва всеки ден, и по-добре. Отскоро започнах да тренирам йога, мисля и за динамична такава. А там се изключва всякаква консумация на алкохол, пушеше на цигари, вкл. и пасивно.

# 14
Ние се запознахме като студенти и тогава всички пиехме като за последно. Но не съм си затваряла очите, страх ме е от агресивни хора и много внимателно наблюдавах. Мъжът ми се оказа с кротко пиянство, като прекалеше с чашките - заспиваше веднага Grinning
После с годините намалихме драстично алкохола, прагът ми е да не му личи, че е пил. Ако шофира - не близва.
До преди няколко години също пийвах с него всяка вечер, но одъртях нещо и не ми понася - разтупква ми се сърцето, подувам се. Но на него не му гледам в чашата, щом се държи като трезвен, устройва ме. За здравето - всеки си има глава на раменете.

Общи условия

Активация на акаунт