Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 13 257
  • 438
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Алкохолиците пият не заради удоволствието и насладата от едно класно вино, примерно, което обогатява вкусовите рецептори, хармонира с храната и прочее, а буквално си наливат в гърлото, за да достигнат някаква определена концентрация на алкохол в кръвта. Която концентрация, когато спадне под определено равнище, настъпва абстиненция и има необходимост да се набави отново.
И това може да се случи дори с малки количества и всъщност все повече жени попадат в листата на зависимите от алкохол, тихо, незабележимо и постоянно.
Могат да заемат добри позициии в обществото, да имат статус, добра професия и прочее, но уви.

# 436
  • София
Точно. За мен връзката е обратно пропорционална. Колкото повече не оценяваш вкуса на даден алкохол, а гледаш да се наливаш заради чувството след това, толкова по- близо си до алкохолик.

# 437
Само искам да вметна, че не е точно феномен “все повече жени”. По време на домакините в Америка е бил масов алкохолизма при тях. При нас го няма този модел, защото нашите домакини не са били точно “пека сладки на двора”, а по-скоро - върша всичко, ходя по нивата и гледам децата.

Също и жените, според изследвания, по-често пият, когато се опитват да се справят с тревожност, стрес, емоции, докато при мъжете много по-често започва в социална среда.

# 438
  • София
Точно. За мен връзката е обратно пропорционална. Колкото повече не оценяваш вкуса на даден алкохол, а гледаш да се наливаш заради чувството след това, толкова по- близо си до алкохолик.
Оценяването на вкуса е и въпрос на рецептори, не от всекиго става сомелиер. Аз си знам, че рецепторите ми не са особено развити.

Общи условия

Активация на акаунт