Колко ви е прага на поносимост за пиенето на партньора?

• 13 472
  • 438
  •   1
Отговори
# 420
Шефе, нещо си се объркàл, бе.
Май?

# 421
Неведнъж съм разказвала как в средата на дъщеря ми всички деца са с добри родители и колко различни реализации и развития на живота си имат. И със субстанциите също.
Не се заяждам, наистина ми е интересно - до каква степен познаваш родителите на съучениците на дъщеря си и отношенията в семействата им? Имаш ли преки наблюдения, или впечатленията ти са само от това, което децата споделят с дъщеря ти и евентуално с теб?

Защото аз нямам категоричен отговор на въпроса дали различните деца по принцип изискват различен подход, или изискват различен подход, защото са израснали и възпитани при различни условия, по различен начин и от различни хора.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 21:04 от atravel

# 422
Имам. Иначе няма да се занимавам да коментирам. Не съм по празните приказки.
Пак казвам – индивидуален подход.
Нито само добрата среда, нито прекрасните деца, нито сами по себе си либералните родители ще дадат успех. Точното напасване на всички тези фактори дава резултата. Не и като изолирани явления.
Ако имах 2 деца, съм сигурна, че биха били различни и бих подхождала различно към тях.
Като чуя родители да казват – отнасям се еднакво с децата си, те са равни за мен и лошо ми става.

# 423
Тревата в днешно време, чиста и пречиста, не носи само смях, истеричност и  хилене ,и неспособност да мислиш ясно.
Ако е било така, било е преди над 10години , сега на пазара няма нищо под 25thc , а клиентите търсят и по 29-30 , където, ако видиш еднорози ще е добре, ама е по- вероятно да са върколаци...

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 22:59 от LordOzzy ⚡

# 424
Имам. Иначе няма да се занимавам да коментирам. Не съм по празните приказки.
Сподели по-подробно, моля те. Как точно си получила подробна и изчерпателна информация за родителите на тези деца и отношенията в семействата им?

Тревата в днешно време, чиста и пречиста, не носи само смях, истеричност и  хилене ,и неспособност да мислиш ясно.
Ако е било така, било е преди над 10години , сега на пазара няма нищо под 25thc , а клиентите търсят и по 29-30 , където, ако видиш еднорози ще е добре, ама е по- вероятно да са върколаци...
Мисля, че халюцинациите от трева са свързани с типа личност и темперамента на употребяващия. Артистични, екстравертни и лесно внушаеми хора могат наистина да имат някакви видения. Но моите впечатления от трева с високо съдържание на thc са меко казано отвратителни. Усещаш, че мозъкът ти не работи както трябва, знаеш, че е следствие на интоксикация и в същото време си наясно, че нищо не можеш да направиш в момента, налага се да изчакаш ефектът да премине. А не можеш и да заспиш, за да пропуснеш неприятното преживяване. С една дума - гадост!

Псевдохалюцинации (изменения на реалността, за които осъзнавам, че са следствие на приетото вещество) съм наблюдавал под влияния на псилоцибин (гъби) и LSD. Те са извън категорията "приятно - неприятно", просто са странни. Истински халюцинации (при които не осъзнаваш, че това, което виждаш, не е реално) - единствено под влияние на циклодол (паркизан). С който понякога обработват и тревата. Те вече могат да бъдат опасни, защото реагираш на тях като на нещо истинско. Не случайно циклодолът освен за лечение на Паркинсонова болест (в малки количества) се използва и като бойно отровно вещество.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 23:40 от atravel

# 425
Това за провалените деца на иначе прекрасни родители ми е много съмнително. Ние не знаем всички характерови особености, нарцистични прояви и изобщо какви са родителите с едни непораснали хора, върху които имат пълен контрол вкъщи. Понякога дори другият родител не знае.

# 426
  • София
Ох, може ли да си направите една тема за наркотици и там да обсъждате така подробно. Нищо лично, но темата все пак е за алкохола.

# 427
Правилно ли разбирам, че atravel е бивш наркоман, който сега употребява доста рядко? Е, значи не е бивш. И тъй като темата е за партньорите, надали някой би приел и търпял подобно нещо.
Ще ти го обясня с пример, за да ме разбереш по-добре. Много жени имат в миналото си т.нар. "токсични връзки" - с мъж, който не отговаря на чувствата им, манипулира ги, използва ги, прибягва до физическо насилие и т.н. Според теб, кога една жена наистина е преодоляла такава връзка и въпросният мъж вече е "бивш"?  Когато тя мрази въпросния мъж, колкото го е обичала преди това,  и се страхува от него, затова прави всичко възможно да не го види повече? Или когато той вече и е безразличен и за нея няма значение дали ще го срещне инцидентно, или не?
Ако си държи снимка в нощното шкафче, не й е безразличен. Ако спи с него от време на време твърдейки, че не й пука, защото ти така правиш, не й е безразличен. Но реално това я спира да продължи живота си и само се залъгва. И това нещо, ако ти го скриеш от евентуален партьор и не го кажеш веднага, не е ок.

# 428
  • Обран бостан ;)
Ох, може ли да си направите една тема за наркотици и там да обсъждате така подробно. Нищо лично, но темата все пак е за алкохола.

Де факто и двете са пристрастяващи и карат употребяващите ги да вземат неразумни решения.

Към това може да си прибави и райския газ, заради който един младок рзцепи градски автобус и уби един човек.

Апропо - ако ви интересува как изглежда скоростта отвътре - изрових два клипа на Топ Гиър.

Забележете, това са професионалисти, но тестват колите на писта, не на публични магистрали.

Ако не ви с гледа увода, можете да започнете и от тук:

https://youtu.be/1PYLJps9wYI?t=92

# 429
  • София
Де юре, де факто, темата е за алкохол, който е една от многото зависимости.

# 430
една приятелка каза нещо забележително преди няколко дена. Щом й харесва вкуса ,аромата на алкохола (и й е харесвал още от дете) както и й допада как се чувства след консумацията му ,  тогава тя е много по-преразположена да стане алкохолик от мен ,  тъй като на мен от дете  не ми допада нито една от всичките дименсии на явлението "консумация на алкохол".

Това го пиша по повод на коментарите, че човек се променя  и току виж от непиещ си станал алкохолик.  Ако нещо толкова многокомпонентно като явлението "консумацията на алкохол" не се харесва по всички направления  , то има много по-малка вероятност да се случат някакви житейски събития, които да сменят възприятията на всички компоненти. Съответно борбата да не станеш алкохолик в случай, когато не ти харесва нищо от пиенето, е много по-лесна. това даже не е борба. защото се следват предпочитанията. Докато ако поне една от компонентите се харесва (да се харесват всички компоненти на явлението "консумация на алкохол" вече е най-лошия вариант) , тогава вероятно говорим за лична борба и прагове.

# 431
  • София
Това за мен не е вярно. Ако не ти харесва даден вкус, изобщо защо би пил? Според мен такива хора са по- склонни заради конформизъм, опиянение (демек без да се радваш на вкуса), забравяне и бягане от проблеми. И т.н.

# 432
Това за мен не е вярно. Ако не ти харесва даден вкус, изобщо защо би пил? Според мен такива хора са по- склонни заради конформизъм, опиянение (демек без да се радваш на вкуса), забравяне и бягане от проблеми. И т.н.

Ако се харесва вкуса е възможно да се пие заради него. Ако пък вкуса не се харесва, но се харесва усещането след това -  може да се пие заради опиянението ( познавам хора които са ми го споделяли. Беше вложено в нещо като - "душата ми си идва на местото") . И в двата случая обаче нещо се харесва. Ако не се харесват и двете очевидно не се пие въобще. Но според отговора който получих, след като коментирах че двамата с ММ не пием и не бих си представила че ще се пропием, беше че  нищо не се знаело. Можело да се случи "някакво събитие "  и да  ни хареса. ... и да станем битови алкохолици. При условие че не се  харесват и двете компоненти на пиенето не виждам как да стане. По-голяма е вероятността да стане битов алкохолик онзи, които харесва поне едната от двете компоненти. А ако са и двете, тогава и риска е още по-голям.

# 433
  • Somewhere far away
На теория няма как да стане, но на практика много неща стават така че ... да не се заричаме. Хубаво е че не пиете, но не знам защо изобщо общувате с хора , които очевидно им харесва да пият.

# 434
@_re_ge
Права си, разбира се. Но я кажи - наистина ли абсолютно никакъв алкохол не ти харесва на вкус? Дори "Бейли'с" или "Шеридан'с"? Или "Драмбуйе", "Коантро", "Шартрьоз"?

Общи условия

Активация на акаунт