Липса на емоционална интелигентност

• 4 870
  • 100
  •   1
Отговори
  • София
Има ли стъпки към постигане на емоционална интелигентност у възрастните?
Проблемът е изяснен, съгласен е, говорим много, обещания много, накрая Аз забравих, не знаех, че за теб е толкова важно, сега, като ми го казваш, го виждам и разбирам.
Твърди, че му пука, че ме обича и иска да прави всичко правилно, обаче все стигаме до "Добрите намерения и лошите изпълнения".
Вярвам, че не го прави умишлено и нарочно, затова искам да дам последен шанс.

# 1
Ако човекът отсреще няма потенциал и желание, също и достатъчно години житейски път- трудна работа.

# 2
  • Варна
При много говорене и много обещания за мен е непонятен израз "аз забравих". И е обидно. Значи всичко влиза през едното ухо и абсолютно всичко излиза през другото. Аз бих се обидила сериозно, не знам дали бих дала дори още един шанс.

П.п. Изобщо за мен стигне ли се до много говорене, работата е заминала. Как може да те обича, а желанията ти да не са му важни?! Когато аз обичам, и най-малкото нещо забелязвам и ако човекът отсреща заслужава, се съобразявам дори с незначителни дреболии.

# 3
  • София
Аз без конкретика и честота не мога да дам мнение.
В смисъл, едно е "Ей, забравих, че ти искаш черен хляб, пък белият беше намален и затова. А и парите не стигат за 2" Това за 2-ри път. Друго е - "Абе, пак ли ти с твоите глупости за черен гляб, хиляди хора ядат бял, ще си пиеш хапчетата и готово (изсмилям си, но аз съм с ИР и не трябва да ям бяло брашно, та затова). Сори, де" За 22-ри път.

# 4
Е, щом е имало и много говорене, и много обещания, и накрая - нищо, при отсъствието на когнитивен проблем остава обичайното - омаловажаване на партньора. Съвсем нарочно е.

# 5
И аз като Светулчица викам да дадеш конкретен пример, така не може.

# 6
  • София
За 220ти път във Форума -"мъжете не се променят". Каквото си видяла първите 6 месеца, това е.
Щом се е запънал, няма да се помръдне.

# 7
След 1-2-3 повторения, отново от същото, би трябвало да разбере какво ти е важно и ако мисли за теб, да се съобрази.
Но ако едно и също се повтаря многократно без никаква промяна, значи не държи на теб, а прави театър, за да получи секс. Доста недалновидно поведение.

# 8
Казват че ЕИ се развива и сигурно е така при някои хора. Но обучение и интелигентност, заедно може да има, само, ако по принцип има интелигентност. Grinning А тя е вродена.
А иначе аз мразя да ме анализират и да ми обясняват, как трябва да се държа. Ако някой реши да ми изглажда недостатъците, ще го пратя да се прави на шкурка на друго място.
Достатъчно хора ме харесват и така.
Дай пример за липсата му на ЕИ според теб

# 9
  • София
Ако се налага едно и също нещо да се повтаря до припадък, не говорим за липса на ЕИ, а за липса на желание. При отсъствие на сериозни обвързаности и деца, това е повод да си хванеш чантичката и достойнството и да затвориш вратата от обратната страна.

# 10
Има ли стъпки към постигане на емоционална интелигентност у възрастните?
Проблемът е изяснен, съгласен е, говорим много, обещания много, накрая Аз забравих, не знаех, че за теб е толкова важно, сега, като ми го казваш, го виждам и разбирам.
Твърди, че му пука, че ме обича и иска да прави всичко правилно, обаче все стигаме до "Добрите намерения и лошите изпълнения".
Вярвам, че не го прави умишлено и нарочно, затова искам да дам последен шанс.
Нищо не разбрах.
Да не казвам, че "емоционална интелигентност" ми звучи като дървено желязо.

# 11
  • София
Не. При възрастен абсурд.
Което не значи, че не те обича. Не те обича по начина, който на теб ти се иска.

# 12
  • София
Аз без конкретика и честота не мога да дам мнение.
В смисъл, едно е "Ей, забравих, че ти искаш черен хляб, пък белият беше намален и затова. А и парите не стигат за 2" Това за 2-ри път. Друго е - "Абе, пак ли ти с твоите глупости за черен гляб, хиляди хора ядат бял, ще си пиеш хапчетата и готово (изсмилям си, но аз съм с ИР и не трябва да ям бяло брашно, та затова). Сори, де" За 22-ри път.

За съжаление не става въпрос за битовизми, а за здравословни проблеми, които не са на живот и смърт.

# 13
  • Melmak
Зависи от капацитета на човека. Вярвам в това, че може да се развие и терапевтира, но ако отсрещния има капацитет и желание.

# 14

За съжаление не става въпрос за битовизми, а за здравословни проблеми, които не са на живот и смърт.

На кой са тия проблеми? Негови ли? Какви?
И той нищо не прави ли?
Ми не е длъжен.
Иначе е редно човек да се грижи за себе си.
Но масово хората си ядат боклуците и не им дреме. Пият си, пушат си и какво ли още не.
Не съм чула, ни видяла някой да прави забележка на някой друг за храна, алкохол, цигари и какво ли не и той - да бе, щом си рекла, изпълнявам.
Това е личен избор и процеса идва, когато е осъзнат и готов човек.

Общи условия

Активация на акаунт