Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от ползите, които хората изпитват след промяна в диетата си?
Какви са препоръките за диета с ниско съдържание на въглехидрати?
Как мога да изтегля калориен калкулатор?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от ползите, които хората изпитват след промяна в диетата си?
Хората изпитват различни ползи след промяна в диетата си, като загуба на тегло, намаляване на телесните мазнини и подобряване на цялостното здраве. Те често съобщават за по-добър сън, повишена енергия и намалени случаи на умора. Освен това те често се чувстват по-щастливи и имат подобрена способност да се занимават с физически дейности.
-
Какви са препоръките за диета с ниско съдържание на въглехидрати?
При диета с ниско съдържание на въглехидрати се препоръчва около 70% от калориите да идват от мазнини и останалите от протеини. За жени, които са високи 160 см, препоръчителният диапазон за протеини е между 70 и 145 грама на ден, като оптималното количество е около 100-110 грама протеин на ден. Важно е да се внимава с приема на мазнини и да се намали, ако въглехидратите са по-високи от препоръчителното количество.
-
Как мога да изтегля калориен калкулатор?
-
Какви са някои стратегии за управление на хранителния режим?
-
Какво е ортостатична хипотония - падане на кръвното налягане?
10ти ден съм на диетата.Днес приятеля ми прави палачинки,аз не си показах носа от спалнята докато не ги изяде
много трудно ми беше,особено както вкусно миришеше.... трудно ще ги изкарам май тея три НАПЪЛНИ СТРИКТНИ месеца.До онзи ден нищо не ми се ядеше,а от вчера толкова ми се яде нещо сладко...дано да е временно.
От няколко дена започнах да се храня без глутен и ВМНВХ, но по либерално с малко плод, за да не държа много ниски въглехидратите заради щитовидната. Все още ми е малко трудно, защото се адаптирам и ми се яде тесто, сладко и се чувствам малко замаяна, но ще свиквам няма как. При вас колко време беше периода на адаптация? Като ви чета постовете се мотивирам да не се поддавам на лакомията.