НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 542
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Жаки, вземи си и парче сирене на дървото. Белким смокините минат за режимни....

# 46
Бледолилава, прилича на ортостатизъм-падане на кръвното налягане(може да го видиш седнала и права дали има рязко снижение) - надбъбречен признак е.

# 47
Бледолилава, прилича на ортостатизъм-падане на кръвното налягане(може да го видиш седнала и права дали има рязко снижение) - надбъбречен признак е.
А по- конкретно? Защото и аз имам такива моменти.

# 48
Благодаря, прави сте. Не се сетих, че е от ниско кръвно, вдигала съм го, но никога не ми е падало. Сега го премерих, спаднала ми е горната граница под обичайното, долната си е същата, значи и малко съм ги доближила. Взех мерки.

# 49
Благодаря за новата тема.

Бледолилава, и при мен причерняване редовно имаше като ми падне кръвното. С ниско бях. Пиех кола, за да го вдигна, защото друго не ми действаше (айрян със сол ми препоръчваха). Вече от повече от месец съм спряла газираните, но пък и от както съм на режима съм го заковала на 110/70 и не мърда.

Писах в старата тема с огромно въодушевление. Сега си давам сметка, че съм нормализирала и кръвното, но иначе нямам много добри новини.

След скорострелните -6,5 кг за три седмици, вече 10 дни съм +/- 1.5 кг. Не мога да падна под 65 кг и това е. Ако може да се вярва на приложението, което ползвам, съм качила мускулна маса и съм свалила 100 гр мазнини за същите десет дни, което било ок.
Усещах се много добре, докато не реших да вкарам допълнително кашкавал и овче сирене, заради мазнините, които все ми се губят, че и си позволих да пия и две чаши бяло вино. Резултата - брутално задържане на вода и борба три дни да сваля отоците. От вчера вече пак съм в кондиция.

Относно Хашимотото - диагностицирана съм и аз с Хашимото. Все още съм на режим под 20гр въглехидрати на ден, но щитовидната не съм я усетила да се оплаква. Пия си селена и магнезия, включих допълнително омега 3 и вигантол. Витамин С пия от време на време, защото постоянно го забравям. Ще направя изследвания да я проверя как е и ще пиша.

Извинявам се за дългия пост, но последните дни съвсем ме объркаха. Определено си мисля, че сгреших с млечните и алкохола, но чета че някои от вас си ги позволяват.  Запасих се с авокадо и се връщам основно на яйца, месо и краставици. Мислех си и за тиквички на скара и един малък домат за цвят.
Яйца и авокадо обичам, но не мога да ги ям в промишлени количества, а в жегите хич не ми е до пържоли. Намаля ли ги обаче, ще сваля много калориите. Моля за мнение и съвет.

# 50
Момичета, като се изправяш и ти причернява - това признак на ниска КЗ ли е? Преди месеци имах такъв период, КЗ наистина ми беше ниска, 3,7-3,8, сега уж е над 4, но от няколко дни постоянно съм в това състояние. Особено пък ако съм клекнала и се изправям, направо ми пада перде пред очите. Нямам треперене и студена пот, каквито казват, че са признаците на ниска КЗ, само това причерняване.

По - скоро може да е паднало кръвното налягане .Вижте и ако е така най - бързо се компенсира от кофичка кисело мляко с малко сол .Прави се айрян и се изпива в рамките на 30 мин .

# 51
Ивалина, ти си намерила грешките. Позволяват си някои момичета алкохол или повече въглехидрати, но те са с години на режима. Някои не искат да свалят, други имат малко и не бързат. Първите месеци тряба да си стриктна, за да се адаптира организма да “работи” с мазнини.
Спирай виното, намали млвчните, да не са всеки ден или да не са повече от 50-100 гр.

# 52
Много благодаря, JACKLIN* ! Мотивира ме и ме успокои, че съм на прав път.

# 53
Ивалина, вода се задържа и при овулация, не само при цикъл, провери си датите, може да е от това

# 54
Хора,  понеже за първи път купувам агнешки комплект,  моля за малко помощ.  Сварих карантията за 20 мин.  в ел. тенджера под налягане,  сега я нарязах,  обаче се чудя този първия бульон да го изхвърля ли или да го прецедя и пак да го ползвам при второто варене? Нещо като супа искам,  без ориз,  само глава цяла глава лук,  сол и черен пипер. Ако изхвърля този първия бульон,  дали ще пусне пак мазно? 
Офф,  като нямаше свински врат днес на Кауфл. и се чудих къв' мазньоч да взема.

# 55
  • Бургас
Аз също съм с ниско кръвно и като падне ми причернява. Случва ми се и когато не пия достатъчно вода, т.е. явно тогава ми пада и кръвното от обезводняване.
Сега си давам сметка, че скоро не ми се е случвало. Или откакто минах на протокол за надбъбречната умора. Я виж ти.
Ивалина, повечето неща си ги разбрала, риба можеш да включиш в менюто, пилешки дробчета ям често аз, ако обичаш сърца, воденички, щом не ти се яде месо са добра алтернатива.

# 56
Ивалина, вода се задържа и при овулация, не само при цикъл, провери си датите, може да е от това

За това не съм и помислила. Ще проверя. Макар, че повече вино не ща и да помирисвам.

# 57
Аз съм разстроена. В Лидъл не продават вече кокосови стръготини Sad От насипните, които съм си купувала не ми харесват, защото са едни сухи и гадни.И да кажа, че в овулация задържам повече вода отколкото по време на МЦ, но не ми е драма като знам, че не е от ядене.Щом организма я задържа значи има нужда от нея.

# 58
Аз кокосови стърготини както и кокосово брашно купувам от Кауфланд. И двата продукта 0,200 кг. за по около 2,49 лв.

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 07:05 от Реа

# 59
Pea, благодаря.Утре съм на Кауфланд за кокосови стърготини.И да се поФаля, че тази седмица съм минус 1,600 кг. Знам, че е вода, но е едно добро начало и стимул за хора като мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт