НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 300
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
На няколко пъти вече чета, че използвате доматено пюре. Ако е нашенското от буркан, основната съставка в него е НИШЕСТЕ!
Има едни миниатюрни консерви, които наистина са доматен концетрат, но не съм виждала в последните години.
Всичко смляно нашенско (доматено, чушково пюре, лютеници и други подобни), са с много нишесте вътре!
Не си спомням коя от вас се е сдобила с шунковар, но мога да споделя моя опит с него. Съобразявайки се с диетата (а майи най-вкусно изобщо), е роле от свинска флейка.
Аз с нетърпение чакам да стане края на октомври, за да започна да правя домашни сушени колбаси. Хем вкусно и разнообразно, хем без гадории и спокойно могат да се ядат и са режимни (домашните само).

# 646
  • В полите на Пирин планина
Аз си правя домашен кетчуп / доматено пюре. Не слагам захар, а сгъстявам само с подправки и сол.

# 647
  • София
Аз това днес търсих, доматено пюре без захар при храните за диабетици ама няма.

Ох да ви похваля тиквичките с пармезан, така преядох, грухтя от два часа

Скрит текст:

# 648
Маце, дай рецепта за тез тиквички, моля.

# 649
  • София
Маце, дай рецепта за тез тиквички, моля.

По-горе бях сложила линка, ама ако си изпуснала ей го пак https://youtu.be/w69noyJyRr8

# 650
Аз си мислех, че съм единствената която си заделя мазнината от печенето Mr. Green Joy Онзи ден си заделих мазнинката от печените пилешки бутчета и си овкусявам с нея други ястия Mr. Green
Аз лично харесвам карфиол, броколи, моцарели, кайми, ленено семе (меля си го сама обаче)- та всякакви пици, стига да са режимни, ме устройват! Twisted Evil Ще погледна после рецептите и линковете, според мен е важно на човек да му е вкусно това което яде, и разнообразно. Е, иначе няма как всеки ден чак да се глезим, то е ясно! Wink
По-късно ще се включа пак с менюто, но да кажа за "доматеното пюре" Grinning Последното което купих е италианско- Чирио. По принцип е невъзможно в нормално, италианско доматено пюре да видите захар, дори и като добавка. Ако е някакво мноооого долнокачествено- може би, но аз досега в Италия не съм попадала на доматено пюре със захар. Peace Не купувам от бурканите с мега концентрираното пюре! Naughty Sick В Лидъл и в Кауфланд имат едни "брикчета", тетрапак опаковка от 500 гр/мл- 0.99лв струват. Те са ок, без захар са, по-гъсто е от доматен сок. На Чирио е доста гъсто пюрето също, а и опаковката е по-удобна- но пък нормалната цена е около 2 лева (до днес бяха на 0.95лв). В краен случай, може да се смелят и белени домати, но пюретата в тетрапак са и без семки. Та важно е да се четат етикетите, че в БГ много се припокриват доматените пюрета с концентрираните пюрета и доматения сок (а като гъстота, текстура, качество са съвсем различни неща), всеки слага каквото си иска име....

з- кафе с мляко и 1 ч.л. кокосово масло, о- режимна пица, следобед- 500мл капучино (от които млякото бе 2 пръста), малък млечен сладолед (веднъж седмично ще си позволявам по нещо нережимно, но само ако наистина ми се прияде), в- малко готвено зеле със свинско, 30гр. ядки.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 02:49 от dolce miele

# 651
  • София
Недоволна аз съм с шуковара, точно влизам да де похваля. Снощи изкарах първаат шунка.Много е вкусна, имам забележки но ще питам в темата за шунковарите 😘
Иначе след главолимното сваляне първите дни,  днес съм 1кг+,  но е нормално. А и токкова ми е вкусно 😀

Днес ще купя джолани,  че ми отекоха лигите по една топла витрина в събота. Не си купих понеже,  много рядко нацелвам добре сготвени неща. Аз готвя много и от години и шанса да харесам нещо е 1:100000

# 652
  • София
За мен е най-важното да ям режимно но вкусно, че най-големия проблем  при диетите е ако ядеш еднообразно и се чувстваш ограничен, особено с печивата, те винаги са изкушение, та щом има рецепти режимни които наподобяват печива ще ги ползвам, иначе ще се откажа бързо. Добре че са американците, те са измислили всичко. Намерих и рецепта за сладолед, имало на промоция хубаво какао в Била: https://youtu.be/Qy5FDFJY89k

# 653
След дълъг период без почива тялото свиква да не му липсват. В момента съм на море, онзи ден мъжа ми си купи мекици за закуска, прияли му се... Опитах, е няма подобна гадост.... тестено, безвкусно. Понякога ми се прияжда, чупвам си хапка-две... колкото да се убедя, че тестото вече не ме влече. И никакви режимни десерти и хлябове не правя.

# 654
  • София
Зависи и какъв човек си, ММ примерно една мекица никога няма да го изкуши, а аз ще точа лиги , но пък за сметка на това си умира за пържолки, бобови и биричка. Но пък за целия ни Некъсмет, аз съм с ИР а той с подагра. Той не трябва да яде пържолки бобови и биричка, а аз тестяно и сладко...

# 655
Има нещо вярно че вкусовете се променят, на мен тестените винаги са ми били много вкусни - солени тестени, не торти и сладки. Миналата вечер бях на място с много скари, бири и прочие, всеки втори около мен ядеше картофки, пърленки и т.н. Един от приятелите ми яде пърленка до мен, помолих го да си щипна от единия край да я опитам, много апетитно изглеждаше... ами хубаво, опитах я, буквално един залък, ама хич не бях впечатлена от вкуса. Айде, аз на белия хляб не съм му била фен никога, ама току-що опечена на скарата пърленка очаквах да ми се види много вкусна, а пък тя ми беше една такава никаква... разочаровах се чак. С мекица имах подобен опит, миризмата им ме побърква, винаги са ми били голям деликатес, а пък последния път като реших да си взема едничка за глезотията май не можах да я изям цялата. Чак гадна не беше, ама и кой знае какъв кеф не ми достави.
Остава да намеря начин бирата да спре да ми е вкусна, ама там не си представям как ще стане... Grinning

# 656
След дълъг период без почива тялото свиква да не му липсват. В момента съм на море, онзи ден мъжа ми си купи мекици за закуска, прияли му се... Опитах, е няма подобна гадост.... тестено, безвкусно. Понякога ми се прияжда, чупвам си хапка-две... колкото да се убедя, че тестото вече не ме влече. И никакви режимни десерти и хлябове не правя.

Същото е и при мене, Amour. Отначало събирах всякакви рецепти на режимни хлябове и сладкиши с идеята, ако ми се прияде, да има какво да си правя. Нито веднъж не ми се прияде нито тестено, нито сладко. Всепризната майсторица съм на пити, баници, краваи, мекици, палачинки. Правя ги най-редовно, защото децата и внуците обичат и си ги хапват. Вчера една комшийка имаше рожден ден и донесе бонбони и прясна питка. Отчупих си колкото да не я обидя, но наистина ми се стори странна на вкус. Чак не мога да се позная.

Обаче, май съм ви разказвала, как някъде още в началото на режима (между първия и втория месец) на два пъти сънувах как ям сладко, май беше торта. Ям насън, ама една гузна такава, бързам да натъпча колкото мога повече, хем знам, че не бива. Събудих се и двата пъти вир вода и доста време не можех да дойда на себе си и да осъзная сън ли е било или действителност. За себе си направих извод, че дори и тялото да няма нужда от вредните храни, то мозъкът (по-скоро навика) си ги иска. Ами това беше, оттогава нямам нито подобни сънища, нито ми се прияжда.

Но плодовете, те са голямата ми любов. Както и да я къдря, на ден си хапвам я по една прасковка, я по няколко сливи или шепа грозде. Знам, че това е сладко, но все успявам да се побера в рамките на макс. 50г въглехидрати.

# 657
Записвам се и аз в тази тема. Това е режимът, на който се чувствам най-добре и само с ограничаване на въглехидратите отслабвам. Към хляб имам голяма непоносимост и много рядко го ям. Единственият проблем остават плодовете, но мисля да ги заменям със зеленчуци.

# 658
  • София
спомням си че някой казваше че и от подсладителите се вдига кр.захар тъй като мозъка изпраща сигнали чрез рецепторите.

Тези (като естетствено не е научно доказателство) правят тук тест, като единствено стевията на момчето вдигна кр.захар: https://www.youtube.com/watch?v=CYfqvTZWilw

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 13:00 от Мацето

# 659
Захарта трудно да се вдигне от подсладител, но пък съм срещала твърдения на доста места че самият сладък вкус провокира отделяне на инсулин...

Общи условия

Активация на акаунт