НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 552
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Пълномаслени кокосови стърготини има и в Метро. На Биосет май бяха, 500гр пакет.

[/url]

Ей тези са най-хубавите. Лидълските са едни сухи.

# 76
Момичета,
някоя от вас задържала ли е вода и как сте решавали този проблем? Аз в петък сутринта, когато тръгнах на работа усетих, че ми стискат обувките и установих този проблем. За първи път ми се случва, но колежките ми дадоха хапче и в събота бях ОК. Надявам се, че няма да се повтори, но да ви попитам дали на някой му се е случвало. Иначе четох за причини в нета и начини за обезводняване ама искам мнение на хора, който спазват режима и имат доста по-голям опит.

# 77
  • Sofia
Внимавай с диуретиците, може да ти падне много рязко кръвното. Задържането на вода се бори с ... много вода. Колкото повече вода пиеш, толкова повече сол изпикаваш и съответно общото количество вода в организма намалява. Спокойно можеш да се обезводниш, ако изпиеш примерно 4-5 л вода, колкото и да звучи странно, защото ще "измиеш" солта от организма. А понеже концентрацията на сол винаги е константа, като намалее солта намалява и водата. Та намали солта в храната и увеличи водата. Не прекалено, в границите на разумното. Трябва да пиеш по 30-40 мл на кг тегло. Става дума за чиста вода обаче. Не кафе, безалкохолни и прочие.
Освен това при жената има моменти, когато е съвсем нормално да се задържа вода - около овулацията и преди цикъл. Но то е за няколко дни и минава. Ако пиеш противозачатъчни също може да задържаш вода.

# 78
От плодове и домати се задържа вода, може и в това да е причината, ако сте ги консумирали в по-голямо количество.

# 79
Благодаря за отговорите Kissing
По принцип вода си пия по близо 4 литра на ден, а сол не консумирам, освен тази в която е в сиренето и кашкавала. Знам, че много фактори влияят, но тъй като не правя нещо различно от всеки друг ден се изненадах, когато обувките ми стискаха и бяха неудобни. Към момента всичко е ОК и дано продължи да е така. Много съм въодушевена от режима и определено това е моя начин на хранене.

# 80
Искам да попитам ползващите май фитнес пал, такава графика-пита, от кое меню се показва? Видях я в един блог:
http://lichentrenior.com/wp-content/uploads/My-Fitness-Pal-768x960.jpg
Използвам сайта myfitnesspal, мобилната му версия и "орязания профил". Да не би да я нямам заради това?

# 81
  • София
През сайта май я няма тази пита. Ето така си я изведи през приложението:
Натискаш на Diary -> горен десен ъгъл между трите точки и моливчето има пита -> Macros
Другия вариант е: горен ляв ъгъл менюто -> Nutrition

# 82
Lace., много полезно, благодаря!

# 83
  • Бургас
От плодове и домати се задържа вода, може и в това да е причината, ако сте ги консумирали в по-голямо количество.
На мен пък обратно ми действат точно тези плодове. Домати ям неограничено, два резена диня след вечеря и ставам по 100 пъти през нощта Grinning Сбъркана съм нещо.

# 84
За мен би звучало сбъркано ако някой яде по два резена диня вечер и не става после да ходи до тоалетната Grinning

# 85
Гадното задържане на вода. Гадните жеги. Шматкаме си се  в парка и по едно време установявам, че не мога да си свия пръстите на ръцете. Реших, че съм получила алергична реакция, е са ше се мре, как ще ме извозват от парка, шок. Пръстите като кренвирши бяха станали. На хладно придобивам вид на изглед.

# 86
Изпитах на гърба си що значи въглехидратен грип. Едвам изкарах вчера работния ден.Бях като пребита, беше ми замаяно и нямах сили за нищо.Днес вече ми е доста по- добре.От другата седмица смятам да включа и тренировки.Оставям си и тази седмица за адаптация и разходки само.

# 87
Ева, седмица е твърде малко време за адаптация. Дай си повече, ще тренираш има време. Нека тялото ти свикне с промяната. Спорта ще ти отвори апетит, а все още не знаеш как да действаш, за да не се стига до глад конкретно за В. Промяната е сериозна и си иска време. Прибързването ще те препъне само. Аз като започнах дълго не тренирах няколко месеца. Нищо фатално не е станало. Не говоря за ходене или друго движение, те са си ясни.
Но силови и дълго кардио ще те изтощят.

# 88
  • Sofia
Гадното задържане на вода. Гадните жеги. Шматкаме си се  в парка и по едно време установявам, че не мога да си свия пръстите на ръцете. Реших, че съм получила алергична реакция, е са ше се мре, как ще ме извозват от парка, шок. Пръстите като кренвирши бяха станали. На хладно придобивам вид на изглед.
Ако сте походили повече е нормално ръцете да отекат, защото ги държиш да висят надолу и не ги движиш (освен ако не буташ детска количка примерно). Така кръвта не може да се оттича. Ние като ходим 10-15 км на Витоша после пръстите на ръцете ми са като кебапчета. За това на хубавите раници има едни ушички в горната част, да си слагаш палците там, да не ти висят ръцете. Малко раздвижване на пръстите и ръцете на високо помага.

# 89
  • Бургас
Оплаквам се от саботаж. Мама ме гости задушен заек вчера. Хапнах салатка, манджичка - заек с лук и пъпеш. Да ама вечерта корема ми се поду, заболя ме и тогава се светнах, че е имало брашно в соса. Толкова съм отвикнала да готвя с брашно, ориз и картофи, че дори на ми идва на акъла, че някой може да сложи.
Пфу, сега два дни ще се оправям. И съм подута тая сутрин, и главата ме боли. Мани.
Ева, и аз не те съветвам да бързаш с тренировките. Някои правят пауза от по три месеца даже. Дай си време, като се почувстваш готова, ще те напъне да тренираш, гарантирам.

Общи условия

Активация на акаунт