НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 309
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • Мадрид / София
Сьомгата може да се замени със скумрия. От една група са, в смисъл “синя риба”  мазнината е Омега 3 и е полезна за организма.

# 616
  • Пловдив
Тия грилованите са в буркан и някой спомена,че са кисели...т.е. като туршия.

# 617
  • София
 Да да, като туршия са, не са зле, яла съм ги, ама ги предпочитам на фурна с много масло.

Скумрия не мога да ям, ужасна ми е, но пък ям сардини. Има едни Хърватски Ева в консерва и са вкусни.

А костен бульон правите ли? Как го ползвате? Пиете ли го? Никога не съм правила...

# 618
Костен бульон правя в слоукукър. Първо запичам кокалите(без нищо), после ги прехвърлям в слоукукъра, пълня с вода, лъжица оцет(от тук в темата разбрах за оцета) и оставям да се готви 12 часа.

# 619
  • По света и в нас.
Като сте подхванали рибата,може ли да метнете рецепта за пъстърва.
Снощи не вечерях поради ангажименти и сега към 10.00 като ми пригладне така ометох една пържола свинска със салата от зеле, че сега ми тежко.По принцип рядко закусвам карам на кафе с кокосово масло.

# 620
  • Варна
Добре. От днес на нова сметка. Сутринта две кафета с мляко. Обяд преди малко свинска пържола, домат, парченце синьо сирене (последното) и половин авокадо. Добре го дава калкулатора като съотношение и като калории. Да видим докъде ще я докараме. И аз смятам рибка да си взема утре. Таман за две вечери ще ми стигне, а обяда на работа ще е нещо по-малко миризливо Simple Smile

# 621
  • Мадрид / София
Понякога правя пъстърва, леко осолена, слагам ѝ краве масалце на парченца по цялата дължина, завивам я в хартия за печене и я слагам в микровълновата за 5 мин. Може и във фолио и във фурната да се опече.

# 622
  • София
А костите може ли да имат малко месо по тях? Че гледах сега че можеш и вече готвени да си събираш в хладилника. Нямам нито слоукукър нито тенджера под налягане.

Пастърва най-лесно е на фурна, сол, черен пипер, розмарин, девисил, чесън, зехтин, в алуминиево фолио и пълниш с лимон и отгоре няколко резенчета лимон. Печеш 50 мин на 180 гр и после я отваряш от алуминиевото и допичаш около 15 мин, да хване коричка.

# 623
Да, може да си има и месце. Значи на обикновен котлона на най- слабото за доста часове и пак ще стане. Не слагай сол. Добавяй я на количеството, което ще използваш.

# 624
Танче, благодарско за напомнянето за сьомгата.Тази седмица май всички ще сме на риба Grinning
За работа утре ще си направя и аз режимна пица, но блата ще е със смлени бадеми.Голям кеф е с този режим.Хем сита, хем вкусно и отслабвам на всичкото отгоре.

# 625
За работа утре ще си направя и аз режимна пица, но блата ще е със смлени бадеми.Голям кеф е с този режим.Хем сита, хем вкусно и отслабвам на всичкото отгоре.
Всъщност, приложението ми е изчислило за днес над 700% от дневната нужда омега 3  Mr. Green, само с 1/3 от пицата която показах, плюс 2 с.л. зехтин, и някои други неща за хапване за деня (не съм въвела вечерята все още)! Shocked 30-те грама смляно ленено семе са вдигнали толкова много процента на омега 3, а всъщност като калории и вгх които съдържат не са чак толкова.... Peace
Пак благодаря, че тези дни споделихте за WHOOSH ефекта! bouquet Вече освен по кантара го видях и с очите си. Вчера като си видях случайно целулита в едно огледало щях да падна! Shocked Shocked Че си имам доста- имам, но вчера бяха направо "възглавнички", ужасно видими и даже и по корема и горната част на ръцете- там трябва да стисна с пръсти, за да видя целулит, а вчера беше очеизваден. Peace И- както очаквах- днес съм с плюс от задържаната водичка.  Wink

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 13:23 от dolce miele

# 626
  • Пловдив
Във фейса имало няква група? Четете ли я?

# 627
  • София
Чета на Атанас Узунов, ама малко са изтрещели. Тук е по комфортно

# 628
  • Пловдив
Цитат на: Мацето link=topic=1055579.msg37282605#msg37282605 date=15358[/url
84894]
Чета на Атанас Узунов, ама малко са изтрещели. Тук е по комфортно
м да...и аз така го виждам Simple Smile
 Наричат фаст чисто гладуване Stuck Out Tongue Winking Eye

# 629
  • София
Аз ще умра ако гладувам... Така ще ми падне кръвната захар че ще ме пише по новините..., за сега само спазвам intermittent fasting, въпреки че днес към 11 хапнах две варени яйца че да не се гътна 😊

Общи условия

Активация на акаунт